FB pixel TP pixel
Hotel Transylvánie 4 v kinech nebude, film kupuje Amazon © Sony Pictures

Hotel Transylvánie 4 v kinech nebude, film kupuje Amazon

Už se zdálo, že pandemie je na ústupu a filmový svět se vrací do normálních kolejí, tedy nejdříve kino a pak až streaming. Studio Sony ale nyní překvapivě prodává svoji podzimní hitovku Hotel Transylvánie 4.

Streaming novinky

Hollywood začíná být z nových případů koronaviru ve variantě delta a stále nemalého počtu neočkovaných lidí nervózní a pomalu ustupuje ze svých květnových prohlášení že “kina jsou zpátky”. Letní výsledky hitovek jako Black Widow, Expedice: Džungle či Free Guy sice nejsou špatné, ale mají daleko do zlatých dob, kdy nebyl problém pro film vydělat už 100 miliónů za první víkend. A to je situace v USA ještě relativně slušná, ve zbytku světa, odkud pochází zhruba dvě třetiny tržeb kinofilmů, je situace mnohem méně optimistická.

Sony nechce riskovat

Studio Sony hází první ručník do ringu a je aktuálně před uzavřením dohody s Amazonem ohledně uvedení animovaného hitu Hotel Transylvánie: Transformánie. Ten měl jít do kin původně v září 2021, pak se premiéra zpozdila o měsíce a před časem vypadla z plánu úplně. Důvod byl jednoduchý, Sony už se v té době bavilo s Amazonem a podle Variety je finální dohoda na spadnutí - Sony si nechá zaplatit 100 miliónů dolarů a distribuce bude Amazonu. Ten ji uvede kromě Číny celosvětově na své platformě Amazon Prime. Zatím čekáme na oficiální potvrzení, ale má se za to, že je ruka v rukávě. Dá se očekávat premiéra během podzimu.

Pro obě strany to není první dohoda podobného stylu, Amazon nedávno koupil od Sony také jiný film zaměřený na dětské diváky, novou verzi legendární Popelky. Nová Cinderella s logem Sony bude na Amazonu online už 3. září. A všichni se teď zajímají, jak to bude se zbylými třemi Sony peckami, které nás měly v kinech čekat do konce roku. Patří tam nová verze Krotitelů duchů (už odložená z loňska) a pak komiksová dvojka Venom 2: Carnage přichází a Spider-Man: Bez domova . Tam je na jakékoliv predikce zatím brzy, ale jestli přijde další podzimní vlna nakažených, čekejte jeden ze scénářů “posun” či “streaming”.

Hotel Transylvánie 4 v kinech nebude, film kupuje Amazon © Sony Pictures

Streaming za předplatné v době premiéry u těchto pecek nečekejte. Sony má sice novou dohodu s Netflixem, ale ta platí podle všeho jen v USA a pouze zaručuje, že na Netflix jejich filmy s letopočtem 2022 a vyšším půjdou po uvedení v kinech jako první. V případě těchto hitovek je v případě nastupující vlny nemocných pravděpodobnější posun, protože se cílí na o něco dospělejší publikum, které už má ve většině světa možnost nechat se očkovat (12 let plus). Naopak u ryze dětských filmů, jako je Hotel Transylvánie 4, se projevuje, že tento typ filmů je od začátku pandemie hlavním zbožím na streamingu, o čemž svědčí úspěšné online premiéry Trollů: Světové turné, Scoob!, Duše, Toma & Jerryho či pixarovky Luca. I v našich kinech je jasně vidět, že zatímco české komedie “pro starší a pokročilé” typu Prvok, Šampon, Tečka a Karel nemají problém s diváky, letošní dětské filmy zatím jen tiše závidí čísla těm předloňským.

Přesun Hotelu Transylvánie 4 je špatnou zprávou pro české kinaře, kteří si od tohoto filmu slibovali změnu nelichotivého trendu. Všechny tři dosavadní díly u nás viděl téměř 1 milión diváků, z toho skoro polovina připadá na trojku, která se svým půlmilionem patří mezi nejúspěšnější animáky u nás a v roce 2018 byla mezi TOP 5 nej filmy vůbec.

 609 zobrazení  
Disney hlásí 116 miliónů předplatitelů, spuštění v Česku se odsouvá
Disney hlásí 116 miliónů předplatitelů, spuštění v Česku se odsouvá
13.08.2021 8:00:00 | Streaming novinky

Aktuální prezentace výsledků společnosti Disney potěší všechny ty, kteří fandí růstu Disney+, exkluzivnímu uvedení v kinech, návštěvnosti Disney parků a jihovýchodní Asii. Naopak nepotěší všechny české diváky, kteří si musí na spuštění Disney+ u nás počkat až na léto 2022.

Sebevražedný oddíl je druhým nejúspěšnějším kinofilmem na HBO
Sebevražedný oddíl je druhým nejúspěšnějším kinofilmem na HBO
10.08.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Warneři mají za sebou docela divoký víkend. Jejich novinka Sebevražedný oddíl totiž v kinech zklamala. Jenže na streamovací službě HBO Max je z ní hit.

Expedice: Džungle na Disney+ vydělává. Další hity zatím streamer neuvede
Expedice: Džungle na Disney+ vydělává. Další hity zatím streamer neuvede
05.08.2021 14:45:00 | Streaming novinky

Zábavná rodinná podívaná Expedice: Džungle vstoupila o uplynulém víkendu do kin i na streamovací službu Disney+. A výsledky jsou pro Disneyho přinejmenším rozpačité.

Zákulisní záběry z Mandaloriana ukazují Marka Hamilla jako Luka Skywalkera
Zákulisní záběry z Mandaloriana ukazují Marka Hamilla jako Luka Skywalkera
04.08.2021 7:00:00 | Streaming novinky

V nové upoutávce na srpnové premiéry láká Disney+ mimo jiné na záběry z dokumentu o natáčení seriálového hitu Mandalorian. Můžete se tak podívat na Marka Hamilla na place před procesem digitálního omlazení.