FB pixel TP pixel
Potvrzeno: Hra o trůny dostane nový seriál. Název fanoušky dokonale zmátl © HBO Max

Potvrzeno: Hra o trůny dostane nový seriál. Název fanoušky dokonale zmátl

Potvrzeno! Diváci HBO se dočkají dalšího prequelu fantasy série Hra o trůny, který bude vycházet z knih George R.R. Martina, konkrétně ze série novel Příběhy Dunka a Egga. Sám autor připraví scénář a bude také jedním z výkonných producentů. Zmatené reakce však vyvolal název nového seriálu.

13. 4. 2023 16:40 | Filmové novinky

Velmi pozitivní zprávou je, že v týmu výkonných producentů nechybí ani Ryan Condal, jeden ze scenáristů Rodu draka, kterému svého času Amazon zatrhl fantasy seriál Conan. K dispozici bude slušná porce knižní předlohy, jelikož Martin v rámci této série vydal již tři knihy: Potulný rytíř (1998), Přísežný meč (2003) a Tajemný rytíř (2010), přičemž fandové už mají slíbeno další pokračování. Kde však prozatím velké nadšení drhne, je okolo reakcí na oznámený název seriálu, který je pro mnohé přinejmenším matoucí.

HBO totiž plánuje svůj nový seriál z veleúspěšného universa v originále pojmenovat „Game of Thrones: A Knight Of The Seven Kingdoms: The Hedge Knight“. To znamená, že si budeme muset zvyknout na novou zkratku ve tvaru GOT:AKOTSK:THK, což je podle některých lehce za vlasy přitažené. Na druhou stranu podobně jako u Rodu Draka je zbytečné ponechávat v názvu původní Hru o trůny. A jak naznačuje první podtitul „The Hedge Knight“, půjde o adaptaci první ze tří knih. Ve finále se tak pravděpodobně pro tento seriál vžije mnohem snesitelnější zkratka „THK“. I když upřímně, název „Dunk a Egg“ by asi byl po všech stránkách lepší. Na co se můžeme těšit?

Potvrzeno: Hra o trůny dostane nový seriál. Název fanoušky dokonale zmátl © HBO Max

Nový spinoff Hry o trůny bude sledovat dobrodružství rytíře sera Duncana Vysokého, který má přezdívku „Dunk“ a jeho panoše Aegona zvaného „Egg“. Děj těchto povídek se odehrává necelé století před událostmi z původního seriálu. Oficiální synopse HBO o seriálu říká: „Sto let před událostmi seriálu Hra o trůny putovali Západozemím dva zcela rozdílní hrdinové... mladý, naivní, ale odvážný rytíř, ser Duncan Vysoký, a jeho drobný panoš Egg. V době, kdy rod Targaryenů stále drží Železný trůn a vzpomínka na posledního draka ještě nevymizela z živé paměti, čekají na tyto dva nepravděpodobné a nesrovnatelné přátele nečekané osudy, mocní nepřátelé a nebezpečné činy."

Zdroj: Warner Bros. / HBO Max

Tomáš Durčák
Dumavý samotář se zájmem o vše, co ještě neví. Původně chtěl z dlouhé chvíle jenom trochu psát o GoT, načež se z něj přes noc stal někdo, kdo už si sem musel napsat svůj medailonek. Nepohrdne dobrým filmem, seriálem, knihou, hudbou ani divadlem (zkrátka kulturní člověk každým coulem). Jako šéfredaktor už vedl pár projektů, kterým se dařilo i nedařilo, a pár lidí, kterým psaní šlo i nešlo. Jeho 46 chromozomů mu mimo jiné do vínku dalo nevypnutelný a mimořádně citlivý Grammar Nazi radar, díky kterému je sice nejlepším korektorem českého jazyka široko daleko, ale internetové diskuze bez prožití slabšího infarktu číst nemůže.
Pattinsonův Batman míří do televize. První ukázka nového seriálu je fenomenální
Pattinsonův Batman míří do televize. První ukázka nového seriálu je fenomenální
13.04.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Nová streamovací služba Max odhalila i první záběry z očekávaného seriálového spin-offu nejnovějšího Batmana s Robertem Pattinsonem. Atmosférická upoutávka láká na ponurou gangsterskou podívanou ze zatopeného Gotham City s fantastickým Colinem Farrellem.

Seriál Harry Potter potvrzen. Bude mít 7 řad, nové obsazení i tu, která nesmí být jmenována
Seriál Harry Potter potvrzen. Bude mít 7 řad, nové obsazení i tu, která nesmí být jmenována
13.04.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Je to tady! S oznámením, že se služba HBO Max změní na nového streamovacího obra s kratším názvem Max, přišlo potvrzení o seriálové verzi Harryho Pottera. Nová televizní adaptace má nabídnout naprosto věrnou adaptaci a bavit diváky celou dekádu. Řada fanoušků je ale naštvaná už teď.

Strážci galaxie 3 odhalují tajná camea. V novém traileru se vrací i Sylvester Stallone
Strážci galaxie 3 odhalují tajná camea. V novém traileru se vrací i Sylvester Stallone
13.04.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Už 4. května se chystají do kin třetí a definitivně poslední Strážci galaxie. A zdá se, že režisér James Gunn hodlá přivést zpět všechny své oblíbence, které nyní odhaluje i nová upoutávka. Jedním z navrátilců je i Sylvester Stallone jako legendární Stakar Ogord.

Nový akčňák Netflixu dál láme rekordy. Netflix oslavuje i tři nečekané hity
Nový akčňák Netflixu dál láme rekordy. Netflix oslavuje i tři nečekané hity
12.04.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Netflix má po delší době konečně pořádné hity a daří se mu nejen v rámci seriálů, ale i filmů, kde má dlouhodobě problémy především s kvalitou. Streamovací služba tak rozhodně nemusí oslavovat jen rekordní sledovanost akční novinky Noční agent, která stále láká diváky ze všech koutů světa.