FB pixel TP pixel
Hra o trůny: Zrušené pokračování stálo pořádný balík. HBO se pak poučilo © HBO

Hra o trůny: Zrušené pokračování stálo pořádný balík. HBO se pak poučilo

Prvním seriálem, který se opět ponoří do světa Hry o trůny bude seriál Rok draka. Proč ale dali na podzim 2019 v HBO ruce pryč od rozdělaného projektu s hvězdnou Naomi Watts, do kterého vložili nemalý finanční i lidský kapitál?

Streaming novinky

Po skončení největšího hitu HBO, Hry o trůny, se tato internetová a kabelová stanice samozřejmě snažila na tento obří úspěch navázat a univerzum milované miliony fanoušků rozšířit o další díla. Prvním z nich měl být spin-off v hlavní roli s Naomi Watts. Jenže po natočeném pilotu se po něm slehla zem a projektem, který nakonec dostal zelenou, byl seriál Rod draka, který nás zavede 200 let před stěžejní událost Martinovy ságy a zevrubně nám představí rod Targaryenů. Nyní se však objevily informace, které přináší pár nových detailů ke zrušenému seriálu s Wattsovou. Investigativní novinář James Andrew Miller totiž právě vydal knihu Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers, ve které se této kauze věnuje.

V knize zpovídá Boba Greenblatta, bývalého předsedu představenstva WarnerMedia, který nastoupil do společnosti v době, kdy se na pilotu již pracovalo a utraceno bylo již více než neuvěřitelných 30 milionů dolarů. Když Greenblatt viděl sestřih epizody, obrátil se na šéfa obsahu HBO Caseyho Bloyse a sdělil mu: „Tohle prostě nefunguje a myslím, že to vůbec nenaplňuje potenciál původního seriálu.“ Ten prý k úlevě obou souhlasil a HBO se rozhodlo projekt i přes vynaložené náklady opustit. Tento zrušený seriál, který ani nestihl dostat jméno, měl být prequelem původní série a jeho časové zařazení spadalo tisíce let před divákům známý děj. Měl vyprávět o první Dlouhé noci a příchodu Bílých chodců do světa lidí. Spin-off už měl i výrazné obsazení a krom Wattsové se v něm měli objevit Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Alex Sharp nebo Miranda Richardson. Samotné HBO se dosud k výše zmíněným výrokům odmítlo vyjadřovat, nicméně se z tohoto selhání a vyhozených peněz poučilo. Rod draka, který uvidíme v příštím roce, totiž testovací pilot neměl a byla schválena rovnou celá první řada. Ostatně když už máte spláchnout do kanálu 30 milionů dolarů, můžete za ně vzhledem k rozpočtu původní Hry o trůny pořídit alespoň 3 epizody nového seriálu. Nejdražší totiž bývají právě první epizody, kvůli nimž investujete do kostýmů, kulis a veškerého dalšího zázemí, které v případě úspěchu můžete dále těžit a rozvíjet. V podstatě se tudíž vyplatí natočit spíše celou řadu a v případě neúspěchu seriál zrušit. Podobně jako to často činí Netflix.

 4 542 zobrazení   52 se líbí
Netflix je jednička na trhu. Statistika ukazuje, proč konkurence nemá šanci
Netflix je jednička na trhu. Statistika ukazuje, proč konkurence nemá šanci
05.12.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Netflix je zatím jasnou jedničkou streamovacích služeb a zatím se nezdá, že by se na tom mělo něco měnit. Důvody ukazuje i nová statistika za posledních 6 let.

10 nejsledovanějších filmů na Netflixu všech dob
10 nejsledovanějších filmů na Netflixu všech dob
01.12.2021 16:20:00 | Streaming novinky

Je to tam! Akční chuťovka Red Notice se stala nejsledovanějším filmem v historii Netflixu. Jak to zamíchalo se zbytkem historického žebříčku?

Netflix přepíše dějiny nejsledovanějších filmů akčním megahitem
Netflix přepíše dějiny nejsledovanějších filmů akčním megahitem
28.11.2021 15:00:00 | Streaming novinky

Už se to zdá jako jistota. Po 3 letech zřejmě opravdu dojde k tomu, že thriller V pasti přestane být historicky nejsledovanějším filmem Netflixu za prvních 28 dní.

HBO získala práva na filmy Foxů. Disney s ní bude sdílet i nového Predátora
HBO získala práva na filmy Foxů. Disney s ní bude sdílet i nového Predátora
26.11.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Společnost Disney koupí studia Fox získala krom knihovny filmů a seriálů i závazky, které musí dodržet. Podle dohody uzavřené s Warnery se tak musí během příštího roku podělit o několik filmů, které tak budou k vidění na několika platformách zároveň.