FB pixel TP pixel
Netflix přepíše dějiny nejsledovanějších filmů akčním megahitem © Netflix

Netflix přepíše dějiny nejsledovanějších filmů akčním megahitem

Už se to zdá jako jistota. Po 3 letech zřejmě opravdu dojde k tomu, že thriller V pasti přestane být historicky nejsledovanějším filmem Netflixu za prvních 28 dní.

Streaming novinky

Akční flák Red Notice režiséra Rawsona Marshalla Thurbera vlétl na Netflix s pověstí nejdražšího filmu streamovací služby vůbec, když se dodnes neoficiálně mluví o rozpočtu až 200 milionů dolarů. Našlapané trailery lákaly na dobrodružnou jízdu, ve které se Dwayne Johnson, Gal Gadot a Ryan Reynolds přetahují o zlatá vejce, přičemž jim nechybí humor, ani pořádná porce akce. První recenze pak byly rozhodně zklámáním. Jenže co kritici nenávidí, to diváci obvykle mají rádi. A Red Notice není výjimkou. A po 16 dnech je víceméně jasné, že se tu budou přepisovat historické tabulky.

Netflix na svých stránkách uvádí, že diváci zatím měli Red Notice puštěný téměř 278 milionů hodin, což film řadí na druhé místo historických tabulek za období prvních 28 dnů po nasazení. Na třetím místě je přitom jiný akční flák Vyproštění s 231 miliony hodin a na prvním thrillerové sci-fi V pasti, které před třemi roky zaznamenalo 282 milionů zhlédnutých hodin. Data V pasti jsou samozřejmě započítaná za celé období prvního měsíce od nasazení (kvůli únoru Netflix počítá jen 28 dní, nikoli 30), takže když vezmeme v úvahu, že má Red Notice ještě 12 dní k dobru a aktuální statistiky naší datové platformy FlixPatrol ukazují, že film rozhodně neztrácí na síle, dá se očekávat, že ještě před 28. dnem se režisér a jeho obsazení budou smát od ucha k uchu. Bylo by nyní velkým překvapením, kdyby se neodkleplo očekávané pokračování. Takový megahit se přece nestrká do šuplíku, tady se rozjíždí nová frančíza!

Pokud se mrkneme na to, jak se Red Notice na Netflixu dlouhodobě daří, zjistíme, že je mezi filmy prakticky jasnou jedničkou od chvíle svého nástupu na streamovací službu. Až tento víkend v některých zemích začal film upouštět páru, protože Netflix začal uvádět vánoční tituly, které lidé na první advent očividně chtějí. V Česku kupříkladu velmi dobře rezonuje snímek Chlapec, kterému říkají Vánoce, ale i hallmarkovka Vánoční hrad, ve které jsme zjistili, že Brooke Shields stále žije a toká s Cary Elwesem. Daří se i sportovnímu dramatu Modřiny s Halle Berry, takže je logické, že Red Notice v některých zemích klesá i na čtvrtou pozici sledovanosti. To ale na nahnání potřebných hodin sledovanosti stačí. Navíc Britové či Američané hlásí, že tam akční novinka rozhodně sílu neztrácí a pohybuje se na první či druhé příčce. A obdobná situace panuje i v dalších zemích. Bylo by tedy velkým překvapením, kdyby se nakonec Red Notice neumístil na první příčce a Netflix nebouchal zaprášené šampaňské pro mimořádné události. Možná bude i pár nových sporťáků do garáží.

 13 886 zobrazení   94 se líbí
HBO získala práva na filmy Foxů. Disney s ní bude sdílet i nového Predátora
HBO získala práva na filmy Foxů. Disney s ní bude sdílet i nového Predátora
26.11.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Společnost Disney koupí studia Fox získala krom knihovny filmů a seriálů i závazky, které musí dodržet. Podle dohody uzavřené s Warnery se tak musí během příštího roku podělit o několik filmů, které tak budou k vidění na několika platformách zároveň.

Netflix se směje kritikům. Jeho nejdražší film vůbec trhá rekordy sledovanosti
Netflix se směje kritikům. Jeho nejdražší film vůbec trhá rekordy sledovanosti
14.11.2021 10:00:00 | Streaming novinky

Akční flák Red Notice, který stál až 200 milionů dolarů, sice nezaujal kritiky, diváci si ho ale pouští v houfech.

Krásný dárek fandům Marvelu: Disney tasí Avengers a spol. v IMAX formátu
Krásný dárek fandům Marvelu: Disney tasí Avengers a spol. v IMAX formátu
12.11.2021 8:00:00 | Streaming novinky

V den druhého výročí uvedení své streamovací služby si Disney připravil pro své předplatitele malý bonus. Ti budou mít nyní možnost přehrát si několik vybraných titulů od Marvelu v luxusním IMAX formátu.

Kdy Disney Plus dožene Netflix? 2. narozeniny kazí malý růst předplatitelů
Kdy Disney Plus dožene Netflix? 2. narozeniny kazí malý růst předplatitelů
11.11.2021 14:20:00 | Streaming novinky

Společnost Disney včera oznámila výsledky za poslední kvartál a není to vůbec radostné čtení. Počet předplatitelů Disney+ rostl výrazně méně, než se čekal,o a také čísla celé skupiny nedělají akcionářům radost.