FB pixel TP pixel
Nové Hunger Games mají první trailer. Konečně známe novou Katniss © Lionsgate

Nové Hunger Games mají první trailer. Konečně známe novou Katniss

Studio Lionsgate představilo první upoutávku na chystanou novou část ze série Hunger Games. Snímek s podtitulem The Ballad Of Songbirds And Snakes vstoupí do kin již příští rok a ukáže novou hrdinku z 12. kraje.

6. 6. 2022 17:20 | Filmové novinky

Přesně 10 let od premiéry prvních Hunger Games a 7 let od závěrečné části Hunger Games: Síla vzdoru 2.část představilo studio Lionsgate další kapitolu ságy boje proti proradnému Kapitolu. Tentokrát se přesuneme do minulosti daleko před události původní trilogie (respektive filmové quadrilogie), do časů, kdy se mají konat teprve 10. Hladové hry. Těch se má jako mentor účastnit i budoucí prezident a padouch série Coriolanus Snow, jemuž je v té době pouhých 18 let. Snowovi je přidělena účastnice z 12. kraje Lucy Gray Baird, která je však stejně odbojná jako její budoucí následovnice Katniss Everdeen. Snow vycítí potenciál budoucí hrdinky lidu a nastoupí na cestu, která ultimátně ukáže, kdo je pověstným hadem na prsou.

Snímek dorazí do kin 17. listopadu 2023 a první upoutávka nenabízí žádné reálné záběry z filmu. Přesto víme, kdo si zahraje stěžejní role. Snowa ztvární Tom Blyth, Lucy Gray Baird pak vycházející hvězda Rachel Zegler, kterou jste viděli v nové verzi West Side Story a která brzy ztvární i Disneyho hranou verzi Sněhurky. Nový film natočí opět Francis Lawrence, který se podepsal pod všechny díly série kromě toho prvního.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Na Doctora Strange už do kina nechoďte. Megahit od Marvelu míří online
Na Doctora Strange už do kina nechoďte. Megahit od Marvelu míří online
05.06.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Disney konečně odhalil termín online premiéry svého posledního hitu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. A dobrou zprávou je, že si film užijí online v brzkém termínu i čeští diváci, protože již bude v České republice dostupná streamovací služba Disney Plus.

HBO právě zrušilo svůj nejlepší sci-fi seriál. Fanoušci doufají v záchranu
HBO právě zrušilo svůj nejlepší sci-fi seriál. Fanoušci doufají v záchranu
05.06.2022 10:30:00 | Filmové novinky

Masakr u Warner Bros. očividně jen tak nepoleví. Po zrušení seriálů stanice CW se nyní pomyslné „Oko Mordoru“ nového majitele stočilo směrem k HBO Max. A hned zrušilo jeden z nejzajímavějších sci-fi seriálů posledních let. Možná ale existuje naděje na záchranu.

Co sledovat v červnu na Netflixu? Streamovací gigant představuje největší hity
Co sledovat v červnu na Netflixu? Streamovací gigant představuje největší hity
03.06.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Netflix zveřejnil nové video, ve kterém láká na své největší červnové hity. Ve výběru streamera nechybí velké filmové události i seriály, od nichž si Netflix slibuje navýšení počtu předplatitelů, kteří službu v posledním kvartálu spíše opouští.

Seriálový nářez se vrací. Trailer nového Papírového domu bere dech
Seriálový nářez se vrací. Trailer nového Papírového domu bere dech
03.06.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Už 24. června představí Netflix novou verzi svého španělského hitu Papírový dům. Tentokrát misi do tiskárny cenin podnikne tým zlodějíčků z Jižní Koreje, který se rozhodne bojovat proti bohatnutí bohatých a chudnutí chudých.