FB pixel TP pixel
Netflix má další rekordní hit. Epické sci-fi překonalo veškerou konkurenci © Netflix

Netflix má další rekordní hit. Epické sci-fi překonalo veškerou konkurenci

I když je mediální pozornost posledních týdnů zaměřena převážně na divácký úspěch teen fantasy Wednesday, ve stejnou dobu drtil netflixovské žebříčky sledovanosti i norský monstr biják Trol od Roara Uthauga.

20. 12. 2022 15:00 | Streaming novinky

V posledních týdnech se na Netflixu urodily dvě výrazné divácké pecky. Zatímco o masivním úspěchu Wednesday Tima Burtona toho bylo popsáno mnoho, sukces norského kaiju Trol zůstal skryt v mediálním stínu, i když se mu také podařilo přepsat netflixovské tabulky sledovanosti. Trol se totiž stal divácky nejoblíbenějším neanglicky mluveným snímkem. Po svém debutu na začátku tohoto měsíce zatím získal 128 milionů zhlédnutých hodin a do měřených 28 dní ještě pár milionů hodin stihne nasbírat a zvýšit náskok na druhého v pořadí - německý akční horor Krvavě rudé nebe. Ten dokázal za měřené čtyři týdny nashromáždit 110 milionů hodin.

Na třetí místo se propadl španělský mysteriózní sci-fi thriller Díra a čtvrté místo nyní drží čerstvá německá adaptace válečného románu Na západní frontě klid. Je poměrně zajímavé, že zatímco recenzenti jsou z Trola u vytržení, když na serveru Rotten Tomatoes drží skóre 88 % kladných recenzí, diváci jsou dle hodnocení na nejrůznějších databázích z norského monstr bijáku spíše v rozpacích. Jednoznačná shoda mezi kritiky i diváky ale nastala při chvále skvělých triků a poutavých a přehledných akčních scén. Přes značný divácký úspěch ale dosud nebyl druhý díl Trola Netflixem ani tvůrci potvrzen.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
10 největších událostí ve streamingu v roce 2022
10 největších událostí ve streamingu v roce 2022
18.12.2022 14:00:00 | Streaming novinky

Rok 2022 se pomalu chýlí ke konci, tak si pojďme shrnout co nejdůležitějšího se letos stalo ve světě filmů, seriálů a streamingu. Vybíráme nejdůležitější zprávy a témata, která se týkala Netflixu, HBO Max, Disney+, ať už celosvětově nebo v našem malém rybníčku.

HBO čeká velká čistka. Zbaví se Westworldu a dalších populárních seriálů
HBO čeká velká čistka. Zbaví se Westworldu a dalších populárních seriálů
16.12.2022 14:00:00 | Streaming novinky

Krize společnosti Warner Bros. Discovery se nadále prohlubuje. Zatímco komiksová divize DC chystá restart celé franšízy se Supermanem a Batmanem, zásahy se dotýkají i HBO, které přijde o řadu seriálů, které dosud patřily ke stálicím nabídky streamovací služby.

Wednesday dál trhá rekordy. Megahit Netflixu překonal zlomovou hranici sledovanosti
Wednesday dál trhá rekordy. Megahit Netflixu překonal zlomovou hranici sledovanosti
14.12.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Nový seriál z dílny Tima Burtona neskutečně válel i ve svém třetím týdnu po uvedení na Netflixu. A to takovým způsobem, že se dostal do vybraného klubu tří seriálů, kterým se podařilo překonat prestižní hranici sledovanosti.

Služba Disney Plus spouští tarif s reklamou a zdražuje. Uživatelsky novinka nedává smysl
Služba Disney Plus spouští tarif s reklamou a zdražuje. Uživatelsky novinka nedává smysl
12.12.2022 16:30:00 | Streaming novinky

Streamovací platforma Disney+ v USA konečně spustila očekávaný reklamami podpořený tarif Disney Plus Basic. Jaké jsou první uživatelské zkušenosti?