FB pixel TP pixel
O sci-fi roku není pochyb! Velkolepý trailer Duny 2 bere dech © Warner Bros.

O sci-fi roku není pochyb! Velkolepý trailer Duny 2 bere dech

No ty bláho! Zhruba takové jsou první emoce při pohledu na nejnovější trailer na pokračování adaptace sci-fi Franka Herberta Duna. Režisér Denis Villeneuve slíbil válečnou epiku se vším všudy. A jak slíbil, tak doručil.

29. 6. 2023 18:40 | Filmové novinky

Pokud u vás po prvním traileru na druhou část Duny přetrvávala opatrnost a byli jste zklamaní, že ukázka tolik neoperovala s velkolepými trikovými výjevy, pak vám to nová upoutávka několikanásobně vynahradí. Jak totiž režisér Denis Villeneuve slíbil, skutečně nás čeká plnokrevný válečný spektákl, který minimálně na ploše tří minut opravdu vypadá jako jiný film než jednička, která řadu diváků odrazovala svým pomalejším tokem vyprávění.

Dvojka toho má na odvyprávění opravdu hodně. Vrací se Josh Brolin, z Paula Atreida v podání Timothée Chalameta roste lídr Fremenů a na scénu vstupuje zabijácký Feyd Rautha, kterého si konečně vychutnáme i při souboji se samotným Paulem. Opět ale trailer zobrazuje i osedlání si písečného červa, burcování před střetem s armádou Harkonnenů. A ano, každý záběr je jako malovaný. Celý film je navíc natočený na IMAX kamery, takže kdo bude mít možnost, měl by bezpochyby zamířit na pražskou Floru, nebo do jiného IMAX kinosálu. 2. listopadu, kdy má film naplánovanou premiéru, to zřejmě bude opravdu stát za to. LONG LIVE THE FIGHTERS!

Zdroj: Warner Bros.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Tom Cruise si hraje se smrtí. Podívejte se, jak létá pekelnou rychlostí metr od ostrých skal
Tom Cruise si hraje se smrtí. Podívejte se, jak létá pekelnou rychlostí metr od ostrých skal
29.06.2023 18:15:00 | Filmové novinky

Tom Cruise je kaskadérský ďábel a v nové Mission: Impossible nám opět předvede ty nejnebezpečnější kousky, které jsme v moderním blockbusteru viděli. Po skoku z jedoucí motorky a řízení s pouty na rukou se nyní vrhnul na rychlé létání jen kousek od nebezpečných skal.

Milované fantasy Netflixu žije! Fanoušci si po zrušení seriálu vydupali pokračování
Milované fantasy Netflixu žije! Fanoušci si po zrušení seriálu vydupali pokračování
29.06.2023 15:55:00 | Filmové novinky

Akční sci-fi Válečná jeptiška byla po dvou odvysílaných řadách na konci loňského roku Netflixem zrušena. Půlroční snaha fanoušků, kteří streamera neúnavně prosili o obnovení seriálu, ale byla nakonec překvapivě úspěšná a Jeptiška se na obrazovky Netflixu vrátí.

Kultovní Futurama se vrací. Trailer láme bránice, Disney přidá i chybějící epizody
Kultovní Futurama se vrací. Trailer láme bránice, Disney přidá i chybějící epizody
28.06.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Je to již 10 let, kdy byla odvysílána poslední epizoda kultovního animovaného sci-fi Futurama. O letošních prázdninách však dorazí nové epizody, na které láká právě vydaný trailer.

Nový Superman obsazen! Znáte ho z Netflixu, nová Lois Lane je z Amazonu
Nový Superman obsazen! Znáte ho z Netflixu, nová Lois Lane je z Amazonu
28.06.2023 6:00:00 | Filmové novinky

A je to tady. Henry Cavill definitivně skončil jako Superman a studio Warner Bros. spolu s režisérem Jamesem Gunnem oznámilo tvář nového Supermana i jeho životní partnerky Lois Lane. Nejedná se o velká překvapení, obě jména totiž patřila mezi favority.