FB pixel TP pixel
Drsňák Neeson zažije peklo za volantem. Trailer slibuje napínavý thriller o pomstě © Lionsgate

Drsňák Neeson zažije peklo za volantem. Trailer slibuje napínavý thriller o pomstě

Liam Neeson drsňáky prostě umí. A i když ve filmech často začíná jako hodný taťka, většinou víte, že během filmu opět přepne do role charismatického borce, který má speciální sadu dovedností, jež ho nakonec dovedou k vítězství nad padouchy. Nejinak je tomu i u jeho nové akční novinky, která připomíná slavnou Telefonní budku.

30. 6. 2023 19:50 | Filmové novinky

Liam Neeson se do hereckého důchodu zatím nechystá a i 15 let od akční klasiky 96 hodin stále čelí nepřátelům, kteří se nepoučili a dovolí si charismatického herce, jehož postavy mají většinou jedinečné dovednosti, vydírat. Tentokrát se maskovaný vyděrač pokusí vlézt Neesonovi na kobylku pomocí výbušniny umístěné v rodinném voze, v němž se nachází i jeho rodina. Vůz má navíc namontované tlakové čidlo, takže pokud se kdokoli pokusí vystoupit, dojde k výbuchu. Papírově příšerná situace se zhorší v momentě, kdy Neeson, respektive jeho postava, musí začít plnit speciální úkoly, které bohužel znamenají i zabíjení dalších lidí. Dostane se z téhle zapeklité situace ven a dokáže zachránit i své blízké?

Zápletka nového thrilleru Retribution připomíná kombinaci thrilleru Telefonní budka a akční klasiky Nebezpečná rychlost. Neeson pak přidává charisma Bryana Millse, respektive v podstatě každé postavy, kterou od té doby hrál. Nejprve je sice vyjukaný, všichni ale víme, že jak se film bude blížit ke konci, bude Neeson volit čím dál peprnější slovník a nevybíravé způsoby, jak s padouchem pořádně zatočit. Režíruje navíc Nimród Antal, který v poslední době točil mimo jiné pár epizod Stranger Things a do paměti se zapsal stále hodně pohodovými Predátory, kteří zůstávají nedoceněnou součástí milované akční sci-fi série. Antal má za sebou i návrat do rodného Maďarska, kde znovu natočil solidní žánrovku Whiskey zloděj, vše tak nasvědčuje tomu, že dostaneme sice neobjevnou, ale naprosto v klidu koukatelnou thrillerovou jednodhubku. I o tom to občas je. Tak proč se netěšit. V kinech se dočkáme 24. srpna.

Zdroj: Lionsgate

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nečekaný hororový hit Netflixu pokračuje. Skličující trailer zobrazuje lidstvo páchající sebevraždu
Nečekaný hororový hit Netflixu pokračuje. Skličující trailer zobrazuje lidstvo páchající sebevraždu
29.06.2023 20:00:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil zřejmě definitivně poslední a rozhodně nejvíce velkolepou ukázku na (před)pokračování filmového hitu V pasti. Nový film nás zavede do španělské Barcelony a ukáže nám první střet lidstva s mimozemšťany, které není radno vidět.

O sci-fi roku není pochyb! Velkolepý trailer Duny 2 bere dech
O sci-fi roku není pochyb! Velkolepý trailer Duny 2 bere dech
29.06.2023 18:40:00 | Filmové novinky

No ty bláho! Zhruba takové jsou první emoce při pohledu na nejnovější trailer na pokračování adaptace sci-fi Franka Herberta Duna. Režisér Denis Villeneuve slíbil válečnou epiku se vším všudy. A jak slíbil, tak doručil.

Tom Cruise si hraje se smrtí. Podívejte se, jak létá pekelnou rychlostí metr od ostrých skal
Tom Cruise si hraje se smrtí. Podívejte se, jak létá pekelnou rychlostí metr od ostrých skal
29.06.2023 18:15:00 | Filmové novinky

Tom Cruise je kaskadérský ďábel a v nové Mission: Impossible nám opět předvede ty nejnebezpečnější kousky, které jsme v moderním blockbusteru viděli. Po skoku z jedoucí motorky a řízení s pouty na rukou se nyní vrhnul na rychlé létání jen kousek od nebezpečných skal.

Milované fantasy Netflixu žije! Fanoušci si po zrušení seriálu vydupali pokračování
Milované fantasy Netflixu žije! Fanoušci si po zrušení seriálu vydupali pokračování
29.06.2023 15:55:00 | Filmové novinky

Akční sci-fi Válečná jeptiška byla po dvou odvysílaných řadách na konci loňského roku Netflixem zrušena. Půlroční snaha fanoušků, kteří streamera neúnavně prosili o obnovení seriálu, ale byla nakonec překvapivě úspěšná a Jeptiška se na obrazovky Netflixu vrátí.