FB pixel TP pixel
Tom Cruise si hraje se smrtí. Podívejte se, jak létá pekelnou rychlostí metr od ostrých skal © Paramount Pictures

Tom Cruise si hraje se smrtí. Podívejte se, jak létá pekelnou rychlostí metr od ostrých skal

Tom Cruise je kaskadérský ďábel a v nové Mission: Impossible nám opět předvede ty nejnebezpečnější kousky, které jsme v moderním blockbusteru viděli. Po skoku z jedoucí motorky a řízení s pouty na rukou se nyní vrhnul na rychlé létání jen kousek od nebezpečných skal.

29. 6. 2023 18:15 | Filmové novinky

Mission: Impossible Odplata - První část vstoupí do kin již 13. července a Tom Cruise odhalil další z bláznivých kaskadérských kousků, kterými chce diváky ohromovat nejen v běžných kinech, ale i na plátnech IMAXu. Po jeho skoku z motorky na kraji útesu a řízení Fiatu s pouty na rukou se vrhl na tzv. speedflying, což je letecký sport, při kterém se na rychlém padákovém kluzáku proháníte jen pár metrů nad zemí v opravdu nebezpečné rychlosti. Profíci si navíc při letu dovolí i různé výkruty, spirály a otočky. A nebyl by to Cruise, aby ze sebe tradičně nevyždímal to nejlepší a neukázal, proč ho žádná z hollywoodských pojišťoven nechce pojistit.

Jak můžete vidět v přiloženém videu, Cruise opět pedantsky lpí na tom, aby byl jeho obličej vidět před kamerou, abyste cítili, že je to právě Tom, kdo ztělesňuje odvahu a možná i trochu bláznivost Ethana Hunta. I on má ovšem strach z řady proměnných, především pak počasí, které se na moment ukáže jako skutečně nepředvídatelné. Kromě toho filmaři řešili během natáčení další problémy, Jedna věc totiž je samotný skok a let, druhá věc je tohle šílené riskování zaznamenat tak, abyste z něj v kinosále něco měli a film měl zároveň styl. Proto byl vymyšleny unikátní systém gimbalů, jenž režiséru Christopheru McQuarriemu umožnil zaznamenat Cruisův let hladce a přehledně. Výsledkem má být další ze scén, která nám vyrazí dech, a my si troufáme tvrdit, že tomu tak rozhodně bude. Respekt Cruisovi, že tohle všechno pro publikum dělá, při pohledu na nového Indiana Jonese či Flashe a jejich permanentní trikové aranžmá to totiž rozhodně není standardem.

Zdroj: Paramount Pictures

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Milované fantasy Netflixu žije! Fanoušci si po zrušení seriálu vydupali pokračování
Milované fantasy Netflixu žije! Fanoušci si po zrušení seriálu vydupali pokračování
29.06.2023 15:55:00 | Filmové novinky

Akční sci-fi Válečná jeptiška byla po dvou odvysílaných řadách na konci loňského roku Netflixem zrušena. Půlroční snaha fanoušků, kteří streamera neúnavně prosili o obnovení seriálu, ale byla nakonec překvapivě úspěšná a Jeptiška se na obrazovky Netflixu vrátí.

Kultovní Futurama se vrací. Trailer láme bránice, Disney přidá i chybějící epizody
Kultovní Futurama se vrací. Trailer láme bránice, Disney přidá i chybějící epizody
28.06.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Je to již 10 let, kdy byla odvysílána poslední epizoda kultovního animovaného sci-fi Futurama. O letošních prázdninách však dorazí nové epizody, na které láká právě vydaný trailer.

Nový Superman obsazen! Znáte ho z Netflixu, nová Lois Lane je z Amazonu
Nový Superman obsazen! Znáte ho z Netflixu, nová Lois Lane je z Amazonu
28.06.2023 6:00:00 | Filmové novinky

A je to tady. Henry Cavill definitivně skončil jako Superman a studio Warner Bros. spolu s režisérem Jamesem Gunnem oznámilo tvář nového Supermana i jeho životní partnerky Lois Lane. Nejedná se o velká překvapení, obě jména totiž patřila mezi favority.

Nejzábavnější horor podzimu? Trailer Pěti nocí u Freddyho ukazuje posedlé vraždící roboty
Nejzábavnější horor podzimu? Trailer Pěti nocí u Freddyho ukazuje posedlé vraždící roboty
27.06.2023 19:15:00 | Filmové novinky

Kultovní videohra, která se přes noc stala hororovým fenoménem, ožívá ve verzi pro kina. S vraždícími, dušemi posedlými roboty dlouho nebyla taková legrace.