FB pixel TP pixel
PRVNÍ REAKCE: Irishman je filmem roku a zařadí se mezi gangsterské klasiky © TMDB

PRVNÍ REAKCE: Irishman je filmem roku a zařadí se mezi gangsterské klasiky

Na newyorském filmovém festivalu proběhlo premiérové představení jednoho z nejočekávanějších snímků, které má Netflix v plánu uvést na své streamovací platformě. A podle prvních reakcí se máme na co těšit.

Filmové novinky

Hned pro začátek se můžeme vypořádat s asi nejožehavější a nejvíce diskutovanou otázkou, která se po prvních trailerech probírala. Jak to vlastně dopadlo s digitálním omlazováním Roberta de Nira, Al Pacina, Joea Pesciho a dalších hereckých parťáků? Prý si nakonec zvyknete. Někdo hned, někdo později, ale vtažení do děje by mělo být nakonec silnější než ne úplně dokonalé omlazení. Martin Scorsese podle mnohých dostál pověsti skvělého vypravěče a krále gangsterských bijáků a do světa vypustil okamžitou klasiku, která jeho Špinavým ulicím, Mafianům či Casinu určitě ostudu neudělá. Jde prakticky o splněný sen jeho fanoušků, když vytvořil majestátní mafiánskou fresku, která není jen nápodobou bývalých úspěchů, ale osobitým a neotřelým ztvárněním zločineckého podsvětí prodchnutým tématem stárnutí, ke kterému musel pravděpodobně Scorsese sám dozrát a jenž by ve svých mladších letech nenatočil.

Fanoušci hereckých hvězd prý můžou zůstat v klidu. De Niro už dlouho tak skvěle nezahrál a potvrdil, v posledních letech trochu skrývanou, extratřídu. A dalo by se říct, že to samé platí pro kolegy Pesciho, který si odskočil z hereckého důchodu, a Pacina, který si už léta nezahrál v kvalitním velkorozpočtovém projektu. A zvlášť ve scénách, které tito klasici opanují společně, jde až o jakousi filmovou symfonii. Délka nebyla pro většinu diváků problém, Scorsese prostě má tempo a rytmus v malíku, rozmáchlost a složitá struktura filmu ovšem může u někoho narazit. Pokud se někomu naskytne zhlédnout snímek v kině, nemá prý váhat, přeci jen jeho délka není pro domácí sledování úplně vhodná. Na druhou stranu, epizodická struktura Irishmana by v důsledku mohla domácím podmínkám vyhovovat. Nevím, jak vy, ale já už se nemůžu 27. listopadu dočkat.

 618 zobrazení   29 se líbí
Zabili Kennyho! Netflix nově nabízí kultovní South Park, včetně titulků
Zabili Kennyho! Netflix nově nabízí kultovní South Park, včetně titulků
27.09.2019 13:00:00 | Filmové novinky

Netflix si přichystal milé předvíkendové překvapení a vypustil do světa česky otitulkované Městečko South Park. Zatím však většina seriálu chybí.

Melisandra z Hry o trůny promluvila o hlouposti posledních dílů seriálu
Melisandra z Hry o trůny promluvila o hlouposti posledních dílů seriálu
27.09.2019 | Filmové novinky

Každý, kdo závěr Hry o trůny viděl, si na něj udělal nějaký názor, ať už byl s vyústěním spokojen nebo ne. Málokdo však doposud vyslovil názor, který má na závěr Carice van Houten, jež ztvárnila rudou kněžku Melisandru. Té se totiž nesmyslnost a ignorování předchozích událostí na závěru líbilo.

Trailer na Infinity Ságu od Marvelu připomíná, že MCU je sérií dekády
Trailer na Infinity Ságu od Marvelu připomíná, že MCU je sérií dekády
23.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli má Marvel Cinematic Universe za sebou kromě řady parádních filmů i několik ostudných vystoupení (koukáme na vás druhý Thore a velenudná Captain Marvel!), při pohledu na celek nelze než uznale kývat hlavou nad úspěchem, jehož Marvel napříč roky dosáhl.

Skotsko kvůli brexitu padá, seriálový Pán prstenů míří zpět na Nový Zéland
Skotsko kvůli brexitu padá, seriálový Pán prstenů míří zpět na Nový Zéland
20.09.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Ještě letos v dubnu skotská media nadšeně referovala o tom, že dohoda s Amazonem je na spadnutí a v Edinburghu se brzy začne točit miliardový seriál ze světa Pána prstenů. Jenže nyní je všechno jinak. Filmařům se nezamlouvá nejistota okolo brexitu, a tak raději zvolili osvědčenou jistotu.