FB pixel TP pixel
Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech?

Obrovský úspěch loňského Aquamana ukázal, že filmové DC je na správné cestě, proto není divu, že se letos dočkáme dalších dvou filmů. Kromě filmové divize však DC nezahálí ani v seriálech. Následující článek se zaměří na všechny rozpracované projekty na motivy těch nejlepších světových komiksů.

Tipy na film
© TMDB

Shazam! - 4.4. 2019

Shazam! | USA | 2019 | Komiksové filmy | DC Comics

Už za několik dní se v kinech konečně potkáme s pravým a původním Captainem Marvelem, tedy chlapcem Billy Batsonem, jenž se po vyřknutí slůvka Shazam změní v superhrdinu obdařeného schopnostmi šesti bohů a polobohů. Ve filmu režiséra Davida F. Sandberga si tohoto populárního hrdinu, kterého proslavil hlavně ilustrátor Alex Ross, zahraje Zachary Levi a postaví se zloduchovi Dr. Sivanovi v podání Marka Stronga.

 70 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Odlehčená DC komiksovka pro všechny, kterým temné nemarvelovky lezou krkem a nechtějí od nich odcházet v depresi.

Sledovat Online na iTunes  iTunes | české titulky | český dabing | od 8. 11. 2022
Sledovat Online na Rakuten  Rakuten | české titulky | od 11. 2. 2020
© TMDB

Doom Patrol

Doom Patrol | USA | 2019 | Komiksové seriály | DC Comics

Co se nových seriálových projektů na motivy DC Comics týče, již měsíc na obrazovkách DC Universe září parta renegátů známá jako Doom Patrol. Spin-off nedávného hitu Titans sleduje hrdiny v bláznivém příběhu plném magie a podobných šíleností, díky kterým se seriál liší od ostatních komiksových sérií, jež jsou běžně k dostání. V hlavních rolích excelují Matt Bomer, Timothy Dalton či Brendan Fraser. Podobně jako Titans by se měl seriál objevit po čase na Netflixu, nejspíše před prázdninami.

 77 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Na HBO dorazily první díly 4. řady chváleného komiksového seriálu s Brendanem Fraserem.

Sledovat Online na HBO Max  HBO Max | české titulky | český dabing | od 15. 4. 2020

Swamp Thing - květen 2019

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

V rámci DC Universe se dočkáme i nového seriálu o Alecu Hollandovi, jenž se stal hrdinou Swamp Thingem. Na rozdíl od Titans a Doom Patrol ale Swamp Thing nepatří do nově vzniklého seriálového vesmíru a bude stát mimo kvůli brutálnějšímu zpracování. Seriál natáčí Len Wiseman, jenž stojí za čtvrtou Die Hard, a produkuje James Wan. Hlavní role si střihnou Derek Mears a Crystal Reed. Povede se Swamp Thingův seriál lépe, než filmová zpracování z osmdesátých let?

Stargirl - srpen 2019

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

Slavná a oblíbená hrdinka Stargirl sice patří mezi služebně mladší komiksové postavy, na seriálovém poli se však objevila již dvakrát a to ve Smallville a Legends of Tomorrow. Na DC Universe si ji brzy zahraje herečka Brec Bassinger a v novém seriálu povede do boje tým Justice Society of America proti nebezpečnému padouchovi Dragon Kingovi. I když seriál zatím nemá stanovenou premiéru, pilot v režii veterána Grega Berlantiho uvidíme už v srpnu.

The Kitchen - 8.8. 2019

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

Na motivy komiksů Ollie Masterse, které vycházely v rámci DC Vertigo, natočila režisérka Andrea Berloff drsný krimifilm z prostředí newyorské čtvrti Hell's Kitchen ze sedmdesátých let. Bossové jednoho ze zdejších gangů se kvůli svým zločinům dostanou za mříže a řízení byznysu se tak chopí jejich drahé polovičky. Jakpak se jim asi povede zločinecké impérium řídit? V hlavních rolích se představí Elisabeth Moss, Tiffany Haddish a Melissa McCarthy.

© TMDB

Batwoman - 2019

Batwoman | USA | 2019 | Komiksové seriály | DC Comics

Po ohromujícím debutu v rámci crossoveru Elseworlds uvidíme ochránkyni Gotham City i v sólovém seriálu, kde si ji znovu střihne Ruby Rose. Kromě Batwoman v novince uvidíme i další hrdiny bránící slavné město, zejména pak Batwinga Lukea Foxe, pro něhož půjde o seriálový debut. O produkci se podobně jako u Stargirl stará Greg Berlanti, jenž nachystal i scénář k pilotnímu dílu, který nás vezme do doby před Elseworlds. Věříme, že podobně jako většina dalších seriálů z ArrowVerse by se i tento měl v premiéře objevit na Netflixu.

 36 %
Sledovat Online na HBO Max  HBO Max | české titulky | český dabing | nové díly od 13. 10. 2021

Harley Quinn - říjen 2019

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

I když Kaley Cuoco končí se seriálem The Big Bang Theory, uslyšíme ji v dalším populárním projektu. Nový seriál o Harley Quinn se zaměří na její vztah s Jokerem i Poison Ivy a uvidíme v něm reálie z nedávné komiksové série o slavné psychiatričce, jež vycházela v rámci DC Rebirth. Jako Joker doplní Harley Alan Tudyk, který v poslední době sbírá jeden úspěch za druhým.

© TMDB

Joker - 3.10. 2019

Joker | USA | 2019 | Komiksové filmy | DC Comics

Pod produkčním dohledem legendárního Martina Scorseseho natočil režisér Todd Phillips sólovku o zrodu jednoho z největších padouchů celého DC univerza. Nový Joker nemá nic společného s dřívějšími filmy v rámci DCEU a naopak zahajuje novou sérii s názvem DC Black, ve které se v budoucnu dočkáme temnějších příběhů. Přetěžkého úkolu navázat na výkony dřívějších Jokerových představitelů se chopil Joaquin Phoenix, jehož doplní Zazie Beetz či Robert De Niro.

 84 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Nečekejte další přestylizovaný komiks. Spíše variaci na Scorseseho Taxikáře a Krále komedie s jemnými odkazy na opláštěné hrdiny.

Sledovat Online na Google Play  Google Play | české titulky | český dabing | od 6. 1. 2020
Sledovat Online na iTunes  iTunes | české titulky | český dabing | od 6. 1. 2020
Sledovat Online na Rakuten  Rakuten | české titulky | od 4. 2. 2020

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) - 13.2. 2020

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

Ve filmu Suicide Squad zazářila Margot Robbie v roli psychicky narušené Harley Quinn a studio ví o obrovském potenciálu této postavy, díky čemuž ji představí v několika dalších projektech. Prvním z nich je Birds of Prey, adaptace série o ryze ženském týmu, jenž tvoří kromě Harley ještě Huntress, Black Canary, Question a Cassandra Cain. Ve filmu, který chystá režisérka Cathy Yan, se tento tým střetne s gothamským králem zločinu Black Maskem, jehož si zahraje Ewan McGregor a také se sociopatickým vrahem Victorem Zsaszem v podání Chrise Messiny.

© TMDB

Wonder Woman 1984 - 4.6. 2020

Wonder Woman 1984 | USA | 2020 | Komiksové filmy | DC Comics

Roku 2017 zaznamenala Wonder Woman obrovský úspěch a stala se novou průkopnicí komiksových filmů, když coby první snímek s hlavní ženskou hrdinkou vydělala určitý finanční obnos. Režisérka Patty Jenkins proto okamžitě začala chystat další snímek s populární Amazonkou, který se tentokráte bude odehrávat v osmdesátých letech. K obsazení se vrací hvězdy jedničky Gal Gadot a Chris Pine, které doplní nováčci Pedro Pascal a Kristen Wiig jako Cheetah. Film byl dokončen už během loňských Vánoc a do kin měl dorazit už letos v listopadu, kvůli terminátoří konkurenci jej však Warner Bros. přesunulo až na příští červen.

 54 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Pokračování hitu od DC Comics nemá kouzlo prvního filmu, své fanoušky si ale nepochybně najde.

DC Super Pets - 20.5. 2021

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

Scenárista úspěšného filmu Lego Batman, Jared Stern, představí na prahu léta světu komiksový tým, jenž je složen z domácích mazlíčků slavných hrdinů. Animovaná adaptace kultovní série má od studia Warner Bros. ohromnou důvěru, kvůli čemuž ji místo vydání na DVD uvidíme rovnou v kinech. V novince se můžeme těšit na psy Krypta a Ace, Detectiva Chimpa či Supermanova koně Comet, jediným potvrzeným dabérem je zatím Kevin Conroy, jenž proslul letitým namlouváním Temného rytíře a nyní si střihne jeho psa Ace.

The Batman - 24.6. 2021

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

Po letech odkládání má nový příběh Temného rytíře konečně stanovené datum premiéry a režisér Matt Reeves právě dokončuje scénář, u jehož tvorby jej inspirovaly klasické detektivní příběhy jako Chinatown. Batman se v tomto rebootu více zaměří na detektivní pátrání, než na kupu rvaček a podle všeho se setká s více padouchy z Gotham City. Ben Affleck nedávno oficiálně oznámil, že se do role Bruce Waynea nevrátí, proto studio Warner Bros. usilovně pátrá po nové tváři, přičemž kdejaký internetový portál vybírá desítky, možná i stovky možností. Další role zatím nejsou známy, J.K. Simmons však vyjádřil zájem zopakovat si slavného komisaře Jamese Gordona, jehož si zahrál už v Justice League roku 2017.

The Suicide Squad - 5.8. 2021

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

I když se režisér James Gunn vrátil k Marvelu, v rámci filmové divize DC nejdříve dokončí snímek s příznačným názvem The Suicide Squad, který je rebootem svého tři roky starého jmenovce. Do hlavních rolí se nevrátí nikdo z původního snímku a roli Deadshota po Willu Smithovi převzal Idris Elba, jenž slibuje mnohem drsnější pohled na slavného ostrostřelce. Vedle Deadshota v novém filmu uvidíme padouchy King Sharka, Polka-Dot Mana, Peacemakera, Ratcatchera a Killer Frost. Gunn kromě režírování chystá i scénář a podle producenta Petera Safrana se máme nač těšit.

Ostatní rozpracované snímky

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

Warner Bros. a DC Entertainment mají vedle naplánovaných snímků i spoustu projektů se zatím nejednoznačným datem premiéry. V budoucnu se dočkáme příchodu antihrdiny Black Adama s tváří Dwaynea Johnsona, vrátíme se na Krypton poznat minulost proslulé hrdinky Supergirl a poznáme magii díky kouzelnici Zatanně a týmu Justice League Dark. V plánu jsou i sólovky dalších slavných hrdinů jako Flashe, Cyborga, Batgirl či Green Lanternů. Steven Spielberg pak produkuje snímek Blackhawk o letcích z druhé světové války.

Aquaman 2 - 16.12. 2022

Jaké adaptace DC Comics nás čekají v příštích letech? © TMDB

Obrovský úspěch podmořské sólovky zajistil Aquamanovi pokračování, ve kterém uvidíme všechny hrdiny z jedničky. Po dlouhých jednáních snímek natočí James Wan, scénář pak chystá David Leslie Johnson-McGoldrick na motivy komiksů ze série New 52. O projektu zatím není mnoho informací, úlohu hlavního padoucha však nejspíše převezme Black Manta.

 228 zobrazení   37 se líbí
Filmtoro
10 filmových novinek na poslední zimní víkend
10 filmových novinek na poslední zimní víkend
16.03.2019 | Tipy na film

Tedy nejen filmových, ale i seriálových. Za poslední týden vyšlo prakticky na všech platformách hodně zajímavých titulů, z nichž většinu jste zatím nikde jinde vidět nemohli. Třeba oscarového kandidáta, hvězdně obsazený film od Netflixu, nejhorší film roku či válečný horor se zombíky. A měli bychom tu i jednu pochoutku pro seriálové maniaky.

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět
10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět
15.03.2019 8:00:00 | Tipy na film

Globální úspěch Captain Marvel ukazuje, že diváci stále nejsou přejedení komiksových hrdinů a voní jim i vesmírné bitvy se zelenými skřety. Je tedy ideální čas se zamyslet, které další nové borce v elasťácích chceme do budoucna v kině vidět.

10 filmů o rasismu, pokud se vám líbil vítěz Oscarů Zelená kniha
10 filmů o rasismu, pokud se vám líbil vítěz Oscarů Zelená kniha
12.03.2019 8:00:00 | Tipy na film

Vítěz letošních Oscarů, dramedie Zelená kniha, ukazuje, že silné téma nemusí být nutně zpracované s vážnou tváří. Proto jsme dali dohromady další filmy, které o rasismu a mezirasovém přátelství vyprávějí podobně hladce a zároveň silně jako držitel zlatého plešouna za Nejlepší film.

10 ženských hrdinek, pokud se vám líbila Captain Marvel
10 ženských hrdinek, pokud se vám líbila Captain Marvel
11.03.2019 13:00:00 | Tipy na film

Jsou chytré, silné, a mají to na háku. Filmové hrdinky hýbou světem a přeplněnými kinosály. A zatímco kina po celém světě brázdí první ženský superhrdinský film od Marvelu, podívali jsme se na zub dalším deseti akčním ženám z fikčních světů, které by si s Captain Marvel mohly poměřit síly.