FB pixel TP pixel
Nejodvážnější fantasy současnosti končí! Epický trailer slibuje svatou válku © HBO Max

Nejodvážnější fantasy současnosti končí! Epický trailer slibuje svatou válku

HBO právě představilo velkolepý trailer na závěr svého fantasy seriálu Jeho temné esence, který konečně pořádně zabředne do náboženské vrstvy příběhu malé Lyry a jejích přátel.

7. 10. 2022 17:00 | Filmové novinky

Když se v roce 2007 podíval do kin snímek Zlatý kompas, byl z toho propadák, který zapříčinil, že jsme se dalších dílů a završení příběhu Lyry Belacquy nedočkali. Trvalo dalších dlouhých 12 let, než se knižní série Philipa Pullmana Jeho temné esence dočkala nového zpracování, které je výrazně věrnější své předloze a navíc divácky uspělo. HBO na seriálu spojilo síly s britskou BBC a výsledkem je nešizené a myšlenkově hutné fantasy, které se na rozdíl od filmu nebojí více tnout i do filosofických témat a hlavně řešit otázku božské entity, která prostupuje paralelní světy Pullmanova vesmíru. Právě tuhle stránku chválené fantasy ságy nyní výrazně propátrá závěrečná třetí řada seriálu.

Té se dočkáme už 5. prosince, přičemž nové epizody bychom měli jako už tradičně vídat každý týden. Znovu se tak shledáme nejen s Lyrou a paní Coulterovou, ale i lordem Asrielem v podání Jamese McAvoye, který nakonec ve druhé řadě téměř zcela absentoval, i když jsme původně měli vidět celou jednu epizodu věnovanou jen jeho honbě za Anděly, které se snažil zverbovat k válce proti Autoritě. Nakonec jsme z této snahy viděli jen samotný závěr, kdy se tento akt verbování skutečně vydařil a Asrielovi byla přislíbena pomoc ve snaze nastolit nový svobodný řád.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Super Mario konečně dostal nový film. První trailer je naprosto dokonalý
Super Mario konečně dostal nový film. První trailer je naprosto dokonalý
07.10.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Animační studio Illumination spojilo síly s Nintendem a fanoušci slavného italského instalatéra Maria a jeho bráchy Luigiho se tak mohou konečně těšit na prvotřídní film ze série Super Mario Bros. A už první trailer ukazuje, že se máme na co těšit.

Je tam! Daredevil se konečně ukázal v rámci MCU a fanoušci budou nadšení
Je tam! Daredevil se konečně ukázal v rámci MCU a fanoušci budou nadšení
06.10.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci superhrdiny z Hell's Kitchen se konečně dočkali. Matt Murdock i jeho alter ego Daredevil totiž konečně vstoupili do MCU. Stalo se tak v 8. epizodě seriálu She-Hulk, která ukázala světlejší stránku slepého hrdiny.

Megahit Avatar opět láme rekordy. Nový milník překonal jako první film historie
Megahit Avatar opět láme rekordy. Nový milník překonal jako první film historie
06.10.2022 12:20:00 | Filmové novinky

S blížící se premiérou dlouho očekávaného pokračování Avatar: The Way of Water byl první díl filmové série opět uveden do kin. Avatar z roku 2009 byl uveden na dva týdny na celkem 40 trzích, díky čemuž jedničce připsal dalších bezmála 57 miliónů dolarů.

Nejšílenější sci-fi roku je konečně online! Diváci ho milují i nenávidí
Nejšílenější sci-fi roku je konečně online! Diváci ho milují i nenávidí
05.10.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Jestli jste si mysleli, že Doctor Strange v multivesmíru šílenství byl pořádný blázinec o paralelních světech, ještě jste neviděli novinku režijního dua The Daniels. Ta vám totiž brány imaginace teprve rozkopne dokořán!