FB pixel TP pixel
Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno © HBO Max

Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno

Ačkoli se letos v prosinci dočkáme i prequelu Zaklínače, největším fantasy letošního konce roku je bezpochyby dlouho očekávané finále seriálu Jeho temné esence. Ten slibuje majestátní završení, v němž se tajemné Autoritě postaví bytosti ze všech možných realit.

1. 11. 2022 16:00 | Filmové novinky

Už 5. prosince se dočkáme návratu seriálu Jeho temné esence, přičemž nové epizody bychom měli jako už tradičně vídat každý týden na HBO Max. Znovu se tak shledáme nejen s Lyrou Belacquou a paní Coulterovou, ale i lordem Asrielem v podání Jamese McAvoye, který nakonec ve druhé řadě téměř zcela absentoval, i když jsme původně měli vidět celou jednu epizodu věnovanou jen jeho honbě za Anděly, které se snažil zverbovat k válce proti Autoritě. Nakonec jsme z této snahy viděli jen samotný závěr, kdy se tento akt verbování skutečně vydařil a Asrielovi byla přislíbena pomoc ve snaze nastolit nový svobodný řád.

Pravděpodobně finální trailer celého seriálu se rozhodně neštítí velkoleposti a sází jeden úchvatný záběr za druhým, přičemž se konečně veškeré linky prolínají a spějí k definitivní válce napříč realitami. Asriel se tak znovu potkává a emocionálně konfrontuje s paní Coulterovou, Lyra se společně s Willem vydává do světa mrtvých, a Magistérium dělá všechno pro to, aby zastavilo vzpouru bytostí, která už se úplně utrhla mimo hranice jediné reality. Knižní předloha byla ve svém závěru už hodně bláznivá a odvážná v tom, o čem a jak vyprávěla. Těšíme se až uvidíme, jak si tvůrci s tímhle oříškem poradili.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo
Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo
01.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Není pochyb o tom, že adaptace videoherní sci-fi série The Last of Us je nejočekávanějším seriálem nadcházejících měsíců. Obecně se očekávalo, že bychom se seriálu mohli dočkat koncem zimy či počátkem jara. Nakonec se na nás ale štěstí usměje mnohem dříve.

Nejnápaditější seriál Marvelu dostane pokračování. Počkáme si ale pěkně dlouho
Nejnápaditější seriál Marvelu dostane pokračování. Počkáme si ale pěkně dlouho
01.11.2022 12:00:00 | Filmové novinky

V roce 2021 vyšel na Disney+ dosud nejnápaditější seriál Marvelu, WandaVision, a od té doby se komiksový gigant opřel do seriálové tvorby naplno, aby ještě více rozvíjel svůj filmový vesmír. Další příspěvek na zmíněný hit, skládající poctu klasickým sitcomům, naváže.

Pokračování skvělé české fantasy přichází. Trailer láká na kouzla i epickou řežbu
Pokračování skvělé české fantasy přichází. Trailer láká na kouzla i epickou řežbu
31.10.2022 17:50:00 | Filmové novinky

Před 2 lety jsme se uprostřed covidové pandemie dočkali nečekaně povedené tuzemské fantasy, na níž do kina kvůli hrozbě viru mnoho lidí nechodilo. Své diváky však Princezna zakletá v čase nakonec najít dokázala i díky Netflixu. Již za pár dní nás čeká pokračování.

Black Panther 2 vrací Marvel ke kvalitě Avengers. Kritici mluví o zdrcujícím zážitku
Black Panther 2 vrací Marvel ke kvalitě Avengers. Kritici mluví o zdrcujícím zážitku
31.10.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Black Panther 2 má za sebou první projekci a s ní přichází i první reakce diváků, mezi nimiž nechyběli ani recenzenti. A pokud vám poslední filmy od Marvelu moc nevoněly, můžete si být jistí, že tentokrát vás čeká závan starých dobrých časů.