FB pixel TP pixel
Katalog Disney+ bude malý. V porovnání s Netflixem nabídne jen 13 % obsahu © TMDB

Katalog Disney+ bude malý. V porovnání s Netflixem nabídne jen 13 % obsahu

V USA a na několika málo dalších místech odstartuje v listopadu streamovací služba Disney+. Pár lidí napadlo podívat se důkladněji na jeho otevírací obsahovou nabídku čistě z kvantitativního hlediska a porovnat ho s tím od Netflixu.

Streaming novinky

Na území USA má Netflix v tuto chvíli k dispozici 5 780 titulů, které zahrnují seriály, hrané filmy, dokumenty nebo početná stand-up vystoupení. Při spuštění Disney+ se z různých zdrojů, nebo jak jsme sami upozorňovali například zde, počítá dohromady se 734 tituly. Když pak tyto dva katalogy postavíte proti sobě, dojdete k výsledku, který ukazuje, že Disneyho knihovna v době spuštění služby bude mít pouze 12,69 % obsahu knihovny Netflixu. Připravenost a náskok Netflixu z hlediska objemu obsahu může dokumentovat i počet původních titulů, tedy snímků, které společnost nakoupila či přímo vyrobila a stává se jejím výhradním distributorem. Těch má Netflix v tuto chvíli k dispozici 1339, zatímco Disney+ má naplánováno vydat během nejbližších několika let 53 nových filmů a seriálů výhradně pro tuto streamovací platformu. Samozřejmě, většina obsahu například z kanálu National Geographic nebo Disney Channel bude technicky k dispozici i na Disney+, ale formálně se již nebude jednat o originální titul stanice.

Katalog Disney+ bude malý. V porovnání s Netflixem nabídne jen 13 % obsahu © TMDB

Netflix má pak v příštích letech vydat téměř 500 titulů, mezi něž se dokonce nepočítají nové řady již uvedených seriálů jako třeba Stranger Things nebo Ozark. Takže pokud by se jednalo pouze o šíři knihovny, Netflix by se nástupu Disneyho na pole online televizí nemusel vůbec bát. V rámci boje o diváka, je to však jen jeden aspekt. Síla značky, kvalita titulů nebo cena jsou další proměnné, které mohou mít nakonec mnohem větší vliv. Další otázkou je, jestli je Disney+ a Netflix skladbou svých diváků opravdu v konkurenčním boji. Nakonec ještě jednou opakuji, že všechna dostupná čísla v tomto článku se vztahují na území USA. K nám se Disney+ chystá až příští rok a i celá knihovna Netflixu je u nás o pár set titulů chudší.

 337 zobrazení   3 se líbí
HBO GO překvapuje navýšením ceny předplatného. Zkrátilo i zkušební lhůtu
HBO GO překvapuje navýšením ceny předplatného. Zkrátilo i zkušební lhůtu
21.10.2019 13:30:00 | Streaming novinky

Uplynul zhruba rok od momentu, kdy HBO GO překvapivě snížilo cenu na 129 Kč měsíčně (z původních 199 Kč) a oblíbená streamovací služba cenu znovu navyšuje.

Netflix podruhé v řadě neoslovil tolik nových diváků, kolik očekával
Netflix podruhé v řadě neoslovil tolik nových diváků, kolik očekával
18.10.2019 | Streaming novinky

Netflix v letošním 3. čtvrtletí sice nedokázal překonat svůj vlastní odhad počtu platících diváků, ale přesto rostl více, než se všeobecně očekávalo a své akcionáře příjemně překvapil. A dost možná takto rostl i naposledy, protože konkurence od Disney, Apple a dalších už klepe na dveře.

Máte jen 1000 filmů na Netflixu? Náš návod vám vrátí všech 5000!
Máte jen 1000 filmů na Netflixu? Náš návod vám vrátí všech 5000!
11.10.2019 8:00:00 | Streaming novinky

Český Netflix je spuštěn a nábor nových předplatitelů začíná. Pokud jste předplatitelem a Netflix se vám automaticky přepnul rozhraní do češtiny, Netflix vám skryl všechny tituly, které nemají českou podporu. To je velký skok dolů a omezení pro uživatele. Jak se z 20 % viditelné nabídky dostat zpátky na 100%?

Netflix je konečně opravdu český. A trvalo to jen 3 roky, 10 měsíců a 5 dní.
Netflix je konečně opravdu český. A trvalo to jen 3 roky, 10 měsíců a 5 dní.
11.10.2019 | Streaming novinky

Tak jsme se konečně dočkali. To, co jsme jako první předpovídali před pár týdny a minulý týden odhalili v neoficiálních zprávách, se dnes konečně stalo skutečností. Netflix je konečně stoprocentně český. Pojďme si shrnout, co to vlastně znamená.