FB pixel TP pixel
Netflix si hodlá posvítit na sdílení hesel k účtům mezi uživateli © TMDB

Netflix si hodlá posvítit na sdílení hesel k účtům mezi uživateli

Netflixu pomalu, ale jistě dochází trpělivost s uživateli, kteří za účet na streamovací službě nehodlají platit a používají účty svých přátel či rodinných příslušníků.

Streaming novinky

Konec sdílení hesel se blíží

Informaci o postupné změně benevolence vůči uživatelům a jejich sdílení hesel oznámil produktový šéf Netflixu Greg Peters během letošního kvartálního setkání s investory: „Pokračujeme v monitorování sdílení hesel a hodláme v tom pokračovat. Prozatím budeme zákazníky nutit k přechodu k vlastnímu předplatnému přátelskou cestou.“

Přátelskou cestou Peters samozřejmě myslí dosavadní limity které Netflix dlouhodobě využívá. Ty dovolují v rámci různých typů předplatného sdílet účet na více zařízeních, z nichž je možné ve stejný moment přehrávat obsah v rámci individuálních profilů vytvořených pod jedním účtem. Pokud tedy například vlastníte „zlatou střední cestu“ v podobě HD předplatného, máte možnost přehrávat obsah najednou ze dvou netflixovských profilů. V případě připojení více profilů bude třetí v řadě z přehrávání obsahu odseknut a upozorněn hláškou, že je kapacita přehrávání v daný moment vyčerpána.

Na sdílení se zaměřuje i konkurence

Netflix si hodlá posvítit na sdílení hesel k účtům mezi uživateli © TMDB

Netflix je obecně v otázce sdílení hesel tolerantnější než jiné streamovací služby. Kupříkladu zástupci chystaného Disney+ již oznámili, že hodlají sdíleným účtům pěkně zatápět a hodlají pro ně vyvinout speciální algoritmy, protože Mickey Mouse nikdo okrádat nebude. Velmi razantní je rovněž hudební služba Spotify, která umožňuje takzvaný rodinný účet pouze pro osoby žijící na stejné adrese. Tu je přitom nutné opakovaně potvrzovat, čímž Spotify prověřuje, že spolu uživatelé jsou v kontaktu. Prozatím se tento systém obešel bez GPS lokalizace, Spotify ji však začíná postupně implementovat. Tím však vzniká problém, pokud rodinní příslušníci například přejíždějí mezi lokacemi v podobě letních chat a jiných destinací. Tou očividnou pak limitace IP adres, které účet využívají.

Do budoucna to každopádně znamená, že streamovacím službám postupně dochází trpělivost a hodlají si více hlídat úniky potenciálních příjmů. Peters sice nezveřejnil statistiky, kolik uživatelů podle Netlixu podvádí sdílením svých hesel, dá se však očekávat, že numero nebude zrovna nízké. A vzhledem k rostoucímu zadlužování Netflixu z důvodu investic do obsahu je logické, že Netflix bude chtít své příjmy navyšovat i zpřísněním svého přístupu k obcházení regulérního předplatného.

 1 360 zobrazení   11 se líbí
Katalog Disney+ bude malý. V porovnání s Netflixem nabídne jen 13 % obsahu
Katalog Disney+ bude malý. V porovnání s Netflixem nabídne jen 13 % obsahu
22.10.2019 | Streaming novinky

V USA a na několika málo dalších místech odstartuje v listopadu streamovací služba Disney+. Pár lidí napadlo podívat se důkladněji na jeho otevírací obsahovou nabídku čistě z kvantitativního hlediska a porovnat ho s tím od Netflixu.

HBO GO překvapuje navýšením ceny předplatného. Zkrátilo i zkušební lhůtu
HBO GO překvapuje navýšením ceny předplatného. Zkrátilo i zkušební lhůtu
21.10.2019 13:30:00 | Streaming novinky

Uplynul zhruba rok od momentu, kdy HBO GO překvapivě snížilo cenu na 129 Kč měsíčně (z původních 199 Kč) a oblíbená streamovací služba cenu znovu navyšuje.

Netflix podruhé v řadě neoslovil tolik nových diváků, kolik očekával
Netflix podruhé v řadě neoslovil tolik nových diváků, kolik očekával
18.10.2019 | Streaming novinky

Netflix v letošním 3. čtvrtletí sice nedokázal překonat svůj vlastní odhad počtu platících diváků, ale přesto rostl více, než se všeobecně očekávalo a své akcionáře příjemně překvapil. A dost možná takto rostl i naposledy, protože konkurence od Disney, Apple a dalších už klepe na dveře.

Máte jen 1000 filmů na Netflixu? Náš návod vám vrátí všech 5000!
Máte jen 1000 filmů na Netflixu? Náš návod vám vrátí všech 5000!
11.10.2019 8:00:00 | Streaming novinky

Český Netflix je spuštěn a nábor nových předplatitelů začíná. Pokud jste předplatitelem a Netflix se vám automaticky přepnul rozhraní do češtiny, Netflix vám skryl všechny tituly, které nemají českou podporu. To je velký skok dolů a omezení pro uživatele. Jak se z 20 % viditelné nabídky dostat zpátky na 100%?