FB pixel TP pixel
Cavillův válečný akčňák je online hitem. V kinech však drtivě propadl © Amazon Studios / MGM

Cavillův válečný akčňák je online hitem. V kinech však drtivě propadl

Populární herec Henry Cavill sice již není Supermanem a dobrovolně odešel i od ztvárnění Geralta z Rivie ze ságy Zaklínač, nedostatkem práce ale netrpí. Naposledy se objevil ve snímku Operace Poštmistr, který v kinech sice propadl, v online prostoru ale slaví globální úspěch.

Filmové novinky 25. 9. 2024 18:10 | Filmové novinky

Snímek Operace Poštmistr nás zavádí do druhé světové války, kdy se Britové obrátí na speciální jednotku s netradičními metodami, aby se postavila nacistickému Německu. Velitelem je právě Henry Cavill, v jehož službách budou řádí mimo jiné Eiza González a představitel Jacka Reachera Alan Ritchson. Film je založen na stejnojmenné knize, která popisuje zrod tajné bojové skupiny, jež dala vzniknout jednotkám Black Ops, a také na nedávno odhalených dokumentech britské armády. Ty popisují, jak pod Winstonem Churchillem řádila mezi nacisty britská skupina agentů, jež využívala neotřelé metody, aby zatočila s nacistickými operacemi. Film tak podtrhuje především bláznivost podobného uskupení a jeho činů.

Bohužel pro Cavilla i režiséra Guye Ritchieho však Operace Poštmistr nebyla v kinech kdovíjakým hitem. Vlastně spíš nebyla žádným. Film s rozpočtem 60 milionů dolarů víceméně propadl, když v rámci USA dosáhl na 20 milionů dolarů a ze zbytku světa přisypal už jen 7 milionů. Celkem se tak nedohrabal ani na polovinu svého původního rozpočtu. Jak se ale ukazuje, diváky Cavill rozhodně stále má, jen ne v setmělých sálech, protože globální úspěch film slaví online na platformě Amazon Prime Video.

Ta uvedla i předchozí Ritchieho snímky Operace Fortune: Ruse de guerre nebo The Covenant a i v tomto případě trefila distribuční hřebíček na hlavičku. Film je totiž od konce července, kdy byl online nasazen, nesmírným úspěchem a neustále se drží na špičce zájmu diváků platformy Amazon Prime Video. Aktuálně je nejsledovanějším snímkem platformy v hned 20 zemích světa včetně České republiky a Slovenska. Zatímco v minulém měsíci se Cavillova novinka umístila jasně na prvním místě před filmy Můj kámoš špión: Věčné město a Jackpot, v tomto měsíci je zatím celkovou trojkou, což je po 2 měsících od uvedení nevídané. Dotírá na něj mimochodem fantasy Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, kterou diváci očividně nakoukávají po seriálu Pán prstenů: Prsteny moci.

Zdroj: BOM / FlixPatrol

Reklama  4 474 zobrazení   128 se líbí
Fantastický úspěch českých filmů na Netflixu. Bodují komedie i erotika, sci-fi pohořelo
Fantastický úspěch českých filmů na Netflixu. Bodují komedie i erotika, sci-fi pohořelo
25.09.2024 16:15:00 | Filmové novinky

Zatímco z kin čísla divácké návštěvnosti nalezneme poměrně snadno, streamovací služby bývají velkou neznámou. A to nejen pro obyčejné smrtelníky, ale i pro samotné tvůrce. Tedy až donedávna, kdy Netflix začal sdílet počet sledovaných hodin u svého obsahu.

HBO slaví nový krimi hit. Sledovanost je nejvyšší od The Last of Us
HBO slaví nový krimi hit. Sledovanost je nejvyšší od The Last of Us
25.09.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Minulý týden měl na streamovací platformě Max premiéru první díl komiksové gangsterky Tučňák s Colinem Farrellem v hlavní roli. Charismatický antihrdina si připisuje velký divácký úspěch. Sledovanost úvodní epizody byla nejvyšší od premiéry herního zombie hitu The Last of Us.

Hvězda Falloutu sériovou vražedkyní. Černohumorná krimi novinka má skvělý trailer
Hvězda Falloutu sériovou vražedkyní. Černohumorná krimi novinka má skvělý trailer
24.09.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Již za několik dní se hvězda seriálu Fallout Ella Purnell objeví v černé komedii Sweetpea o proměně nenápadné mladé ženy v nebezpečnou sériovou vražedkyni. Trailer k ambiciózní minisérii slibuje kombinaci napětí, drsného humoru a překvapivých zvratů.

Netflix odhalí identitu vraha Zodiaca. Trailer slibuje unikátní nové důkazy a svědectví
Netflix odhalí identitu vraha Zodiaca. Trailer slibuje unikátní nové důkazy a svědectví
24.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix právě představil trailer k napínavé dokumentární sérii This is the Zodiac Speaking, která odhaluje nové důkazy a svědectví o identitě legendárního sériového vraha, jenž na konci 60. let děsil Ameriku. Jeho skutečná totožnost zůstává dodnes nevyřešenou záhadou.