FB pixel TP pixel
Nejnenáviděnější komiksový film všech dob: Druhý Joker padá na dno, diváci jsou znechucení © Warner Bros.

Nejnenáviděnější komiksový film všech dob: Druhý Joker padá na dno, diváci jsou znechucení

Tak tohle se studiu Warner Bros. vůbec nepovedlo. Zatímco první Joker utržil v kinech přes miliardu dolarů, předražené pokračování čím dál víc padá na pomyslné dno. Už tak mrzkým odhadům tržeb vůbec nepomáhá skutečnost, že se film lidem vůbec nelíbí a dávají mu nejhorší hodnocení v historii komiksových filmů.

Filmové novinky 6. 10. 2024 13:34 | Filmové novinky

Snímek Joker před 5 lety otevíral v amerických kinech za respektuhodných 96 milionů dolarů. Celkově pak film během pobytu v kinech utržil více než miliardu dolarů. Jenže pak se studio Warner Bros. rozhodlo, že z jednorázové události udělá franšízu. Studio doslova uplatilo režiséra Todda Phillipse a hlavní hvězdu Joaquina Phoenixe desítkami milionů dolarů a další peníze vyplácalo na Lady Gaga jako Harley Quinn. Hollywoodští insideři hovoří o tom, že celkem na platy ústřední trojice padlo více než 50 milionů dolarů z přebujelého dvousetmilionového rozpočtu. Doplňme, že první film stál pouhých 50 milionů dolarů. Studio si navíc zavařilo tím, že Phillipsovi dalo maximální kreativní volnost včetně práva finálního střihu. V podstatě tak nemohlo nijak zasáhnout do filmu jako takového.

Znechucené publikum

Phillips přitom udělal prakticky všechno pro to, aby odradil fanoušky předchozího filmu, když novinku natočil jako kombinaci rutinního soudního dramatu a omšelého muzikálu. Spoustu diváků navíc štve vyznění filmu, které hází stín i na předchozí část a dělá z celé dvojité podívané vesměs zbytečnost. To se nyní podepisuje na reakcích diváků a následného nezájmu o film. Zdá se totiž, že predikce, že film v USA utrží o prvním víkendu jen 50 milionů dolar, byly mylné. Nakonec má film utržit ještě méně a dostat se za hranici pouze 40 milionů. To by mohlo znamenat, že snímek v USA po setrvání v kinech nepřeleze ani sto milionů dolarů, což by pro Warnery byla pohroma.

K tomu má ale Joker: Folie a Deux skutečně nakročeno, protože reakce diváků jsou rekordně tragické. V populární anketě CinemaScore, kdy diváci o prvním víkendu hodnotí navštívené snímky v amerických kinech, získal nový Joker známku D, což je nejhorší hodnocení v historii komiksových filmů. I „skvosty“ jako X-Men Origins: Wolverine, Catwoman nebo Electra získaly hodnocení B či B+. Snímky jako Madam Web nebo Morbius se zase chlubí C+. Hodnocení D je naprosto mimořádné a dává jasně najevo, že se tvůrci vůbec netrefili divákům do vkusu a naopak šli proti nim. Což nepochybně bude mít silný dopad na komerční výsledek. Tom může představovat problém i do budoucna, protože Joker může poškodit značku DC Comics. Šéf filmové divize DC Studio James Gunn už začal vysvětlovat, že Joker nemá s jeho chystaným Supermanem a dalšími filmy z oznámeného restartu franšízy ve stylu Avengers vůbec nic společného. Ale vysvětlujte to divákům, co komiksy nesledují horlivě každý den.

Zdroj: ScreenCrush

Reklama  610 zobrazení   84 se líbí
Hejtři mají smůlu. Seriálový Pán prstenů má připravenou třetí řadu, sledovanost však padla
Hejtři mají smůlu. Seriálový Pán prstenů má připravenou třetí řadu, sledovanost však padla
06.10.2024 12:45:00 | Filmové novinky

Odpůrci seriálového Pána prstenů s podtitulem Prsteny moci mohou začít smutnit. Zdá se totiž, že navzdory propadu sledovanosti nedojde ke zrušení seriálu a Amazon potvrdí další pokračování. Tvůrci již mají třetí řadu připravenou.

Předražené a nenáviděné fiasko. Joker 2 v kinech překvapivě narazí, naštval i věrné fanoušky
Předražené a nenáviděné fiasko. Joker 2 v kinech překvapivě narazí, naštval i věrné fanoušky
04.10.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. přichází do kin s pokračováním svého velkého globálního hitu Joker. Očekávání spojená se snímkem Joker: Folie a Deux byla ohromná, zdá se však, že studio v kinech narazí. Může si za to ale samo. Pokračování bylo extrémně drahé a zdá se, že kreativně neohlídaný projekt naštval i skalní příznivce prvního filmu.

Zombies ovládli svět a naděje neexistuje. Nový trailer Netflixu slibuje hnilobu a depresi
Zombies ovládli svět a naděje neexistuje. Nový trailer Netflixu slibuje hnilobu a depresi
04.10.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Již v polovině října se na Netflix přiřítí další žánrová novinka streamovací služby, která se zároveň stane prvním zombie filmem v historii Filipín. Hutný horor Outside slibuje napínavou atmosféru, všudypřítomnou hnilobu tlejícího masa a také všeobjímající depresi a psychický rozklad hlavy rodiny.

Nový megahit Netflixu je k nezastavení. Thrillerová pecka rekordně válcuje sledovanost
Nový megahit Netflixu je k nezastavení. Thrillerová pecka rekordně válcuje sledovanost
03.10.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix si může gratulovat. Zase jednou totiž trefil pomyslný hřebíček na hlavičku a za málo peněz vydoloval spoustu předplatitelské muziky. Thrillerová novinka režiséra Jeremyho Saulniera totiž zůstává stálicí sledovanosti i po měsíci od uvedení. Něco takového je prakticky neslýchané.