FB pixel TP pixel
Hit Netflixu s DiCapriem přepsal tabulky sledovanosti. Vrchol ale nedobyl © Netflix

Hit Netflixu s DiCapriem přepsal tabulky sledovanosti. Vrchol ale nedobyl

Satirické drama K zemi hleď s Leonardem DiCapriem si o Vánocích na Netflixu odbylo premiéru a ihned útočilo na pozici nejsledovanějšího snímku, které dosud opanovala akční komedie Red Notice. Jak souboj nakonec dopadl?

31. 1. 2022 14:00 | Streaming novinky

Bylo to těsné, ale akční spektákl Red Notice nakonec uhájil svou pozici nejsledovanějšího filmu na Netflixu. Snímek s hvězdnou sestavou Dwayne Johnson, Gal Gadot a Ryan Reynolds teprve nedávno přepsal streamerovy tabulky a stal se s přehledem nejsledovanějším snímkem vůbec, když měl za prvních 28 dní od premiéry zhlédnutých přes 364 milionů hodin. Drtivě tak překonal do té doby vedoucí Sandru Bullock s jejím thrillerem V pasti, který měl za stejnou dobu 282 milionů hodin. Uběhlo však jen několik týdnů a Rock a jeho parta museli s napětím sledovat, jestli své vedení udrží. Do katalogu Netflixu totiž svůj snímek K zemi hleď! dodal hvězdný Leonardo DiCaprio s režisérem Adamem McKayem.

Red Notice nakonec o kousek svoji pozici uhájil, když drama K zemi hleď v součtu dosáhlo na 359 milionů zhlédnutých hodin. Satirické K zemi hleď ale dokázalo přitáhnout masy a zabojovat o první pozici díky nevídanému počtu hollywoodských hvězd, kdy vedle DiCapria nabídlo mimo jiné Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Timothée Chalameta či Cate Blanchett. A i když bylo toto drama podobně jako Red Notice kritiky přijato rozpačitě, jeho tematizování mediální povrchnosti, upínání se k spasitelským miliardářům či popírání zjevných pravd silně zarezonovalo společností a vystihlo dobovou poptávku. Snímek se tak více než událostí filmovou stal událostí společenskou, ke které se chtěl vyjádřit prakticky každý.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Voyo v Česku dohání Netflix. Aktuálně má přes 350 000 předplatitelů a chce víc
Voyo v Česku dohání Netflix. Aktuálně má přes 350 000 předplatitelů a chce víc
30. 1. 2022 12:50:00 | Streaming novinky

Česká videopůjčovna Voyo patřící pod televizi Nova, hlásí nově už více než 350 tisíc předplatitelů za český a slovenský trh. Pokračuje tak ve svém rychlém růstu, který za poslední rok nabral obrovskou rychlost.

Příchod Disney+ do Česka je oficiálně potvrzen na léto 2022
Příchod Disney+ do Česka je oficiálně potvrzen na léto 2022
26. 1. 2022 8:30:00 | Streaming novinky

Do redakcí českých médií dnes dorazila tisková zpráva od samotné středoevropské pobočky Disney, aby oznámila příchod Disney+ do Česka. Neoznamuje se v ní ale nic nového, jen to, že Disney+ dorazí v létě. Konkrétní datum zatím Disney neprozradil, a to ani na náš upřesňující dotaz.

Paramount v potížích. Odložení Mission Impossible je jen špičkou ledovce
Paramount v potížích. Odložení Mission Impossible je jen špičkou ledovce
23. 1. 2022 12:00:00 | Streaming novinky

Velké věci se dějí u studia Paramount. V našem shrnutí roku 2021 jsme ho sice označili za nejslabšího hollywoodského hráče první ligy, ale ve výhledu pro rok 2022 si mělo studio s horou v logu výrazně spravit chuť. To už aktuálně neplatí.

Počty předplatitelů Netflixu jsou za očekáváním, cítí tlak konkurence
Počty předplatitelů Netflixu jsou za očekáváním, cítí tlak konkurence
21. 1. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

Další z velkých streamingových hráčů vypustil oficiální čísla o tom, jak se mu dařilo. Netflix stále zůstává jedničkou, i když analytici a investoři radost nemají.