FB pixel TP pixel
Voyo v Česku dohání Netflix. Aktuálně má přes 350 000 předplatitelů a chce víc © Voyo

Voyo v Česku dohání Netflix. Aktuálně má přes 350 000 předplatitelů a chce víc

Česká videopůjčovna Voyo patřící pod televizi Nova, hlásí nově už více než 350 tisíc předplatitelů za český a slovenský trh. Pokračuje tak ve svém rychlém růstu, který za poslední rok nabral obrovskou rychlost.

30. 1. 2022 12:50 | Streaming novinky

Platforma Voyo měla dlouhou dobu jen něco okolo 30 tisíc předplatitelů, ale v roce 2020 se rozhodla vyzvat v Česku na souboj velké zahraniční hráče typu Netflix a začala mohutně investovat. A to nejen do designu a propagace, ale především do původního obsahu. A nyní, na začátku roku 2022, se to zřejmě už začíná projevovat. V září to neurčitě vypadalo nárůst na zhruba 120-150 tisíc předplatitelů, před koncem roku jsme odhadovali, že je to 150 až 200 tisíc. V rozhovoru pro magazín Forbes na začátku ledna už toto číslo podle všeho bylo více než 200 tisíc. A nyní je to ještě více, i když zde musíme stále trochu odhadovat.

Spojená čísla za Česko a Slovensko jsou nově na konci ledna necelých 350 tisíc předplatitelů, pokud zůstaneme u obvyklého poměru 2:1, vychází to pro Česko zhruba 230 tisíc předplatitelů. Pokračuje se tak v ďábelském tempu, podle všeho je dalším cílem 500 tisíc. Voyo odvážně prohlásilo v roce 2021, že do 5 let chce mít milión předplatitelů, opět pro spojené trhy Česko a Slovensko. Zatím to se současným růstem vypadá, že by se to možná i dalo strhnout. Jen pro srovnání - českému Netflixu jsme na konci roku 2021 odhadovali zhruba 500 tisíc předplatitelů, odhady pro HBO se odvíjí, zda chcete počítat jen lidi aktivně využívající HBO GO (zřejmě okolo 200 tisíc) či celou bázi předplatitelů HBO (více než 700 tisíc).

Voyo v Česku dohání Netflix. Aktuálně má přes 350 000 předplatitelů a chce víc © Voyo

Voyo by tak aktuálně mohlo být brzy jasnou dvojkou českého trhu, který se letos hodně promění. Na začátku března očekáváme spuštění HBO MAX, které nahradí HBO GO a přinese kromě velké kampaně i exkluzivní brzké premiéry filmů z kin. V létě, nejspíše v červnu, se na náš trh chystá konečně i Disney+. Ještě letos je v plánu spustit v našem regionu další dvě platformy - na dokumenty zaměřené Discovery+ a pak SkyShowtime, které kombinuje americké služby Peacock a Paramount+.

Všechny tyto služby, včetně českého Voya, spojuje jedna věc - investice do exkluzivního obsahu. Nova už loni ohlásila přesun svého televizního klenotu Ordinace v růžové zahradě 2 právě pouze pro předplatitele Voya, loni měla pouze na streamingu premiéru kriminální minisérie Případ Roubal. Letos pokračuje v příbězích dle skutečnosti v minisérii Guru, na jaře 2022 budou pilířem tři novinky. Komediální seriál Národní házená, rodinné drama Jitřní záře a dlouho připravovaný projekt Iveta, který bude mapovat život (a smrt) populární zpěvačky Ivety Bartošové.

Voyo v Česku dohání Netflix. Aktuálně má přes 350 000 předplatitelů a chce víc © Voyo

Jak je vidět, Voyo sází na čistě domácí obsah, a to především pro svou cílovou skupinu diváků, kterou se snaží přetáhnout z televizního vysílání. Český obsah má aktuálně i mimořádný úspěch na Netflixu, pravidelně do něj investuje i české HBO. Exkluzivní obsah pro svoje nové iVysílání připravuje i Česká televize.

 31 zobrazení   168 se líbí
Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Příchod Disney+ do Česka je oficiálně potvrzen na léto 2022
Příchod Disney+ do Česka je oficiálně potvrzen na léto 2022
26. 1. 2022 8:30:00 | Streaming novinky

Do redakcí českých médií dnes dorazila tisková zpráva od samotné středoevropské pobočky Disney, aby oznámila příchod Disney+ do Česka. Neoznamuje se v ní ale nic nového, jen to, že Disney+ dorazí v létě. Konkrétní datum zatím Disney neprozradil, a to ani na náš upřesňující dotaz.

Paramount v potížích. Odložení Mission Impossible je jen špičkou ledovce
Paramount v potížích. Odložení Mission Impossible je jen špičkou ledovce
23. 1. 2022 12:00:00 | Streaming novinky

Velké věci se dějí u studia Paramount. V našem shrnutí roku 2021 jsme ho sice označili za nejslabšího hollywoodského hráče první ligy, ale ve výhledu pro rok 2022 si mělo studio s horou v logu výrazně spravit chuť. To už aktuálně neplatí.

Počty předplatitelů Netflixu jsou za očekáváním, cítí tlak konkurence
Počty předplatitelů Netflixu jsou za očekáváním, cítí tlak konkurence
21. 1. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

Další z velkých streamingových hráčů vypustil oficiální čísla o tom, jak se mu dařilo. Netflix stále zůstává jedničkou, i když analytici a investoři radost nemají.

Na český trh přichází nová streamovací služba. Nabídne i oscarové tvůrce
Na český trh přichází nová streamovací služba. Nabídne i oscarové tvůrce
21. 1. 2022 7:00:00 | Streaming novinky

Širokou nabídku streamovacích videoplatforem na domácím trhu rozšíří další online služba. Ta se bude snažit nabídnout především snímky studentů a absolventů FAMU a mimo jiné i rychleji zpřístupnit jejich festivaly oceňované tituly domácímu publiku.