FB pixel TP pixel
Netflix podruhé v řadě neoslovil tolik nových diváků, kolik očekával © TMDB

Netflix podruhé v řadě neoslovil tolik nových diváků, kolik očekával

Netflix v letošním 3. čtvrtletí sice nedokázal překonat svůj vlastní odhad počtu platících diváků, ale přesto rostl více, než se všeobecně očekávalo a své akcionáře příjemně překvapil. A dost možná takto rostl i naposledy, protože konkurence od Disney, Apple a dalších už klepe na dveře.

Streaming novinky

Samotný Netflix předpokládal, že mezi letošním červencem a zářím vzroste počet jeho předplatitelů o 7 milionů. Nakonec to bylo o 6,8 milionu, respektive o 500 tisíc předplatitelů v USA a o 6,3 milionu ze zbytku světa, přičemž celkový počet předplatitelů přesáhl 158 milionů. Celoroční přírůstek platících diváků by dle Netflixu letos měl dosáhnout 26,7 milionu, což je o téměř 2 miliony méně než loni. Investorům to sice stačilo (po velmi špatných výsledcích z 2. čtvrtletí, kdy počet nových předplatitelů zůstal za očekáváním o 2,3 milionu, zřejmě čekali horší výsledky), a tak včera akcie společnosti utěšeně rostly. Nicméně nyní hlásí výrazný propad. Streamovací služba se rovněž akcionářům pochlubila, že třetí řada Stranger Things byla nejsledovanější z celé série, když si ji během prvních 4 týdnů od premiéry zapnulo 64 milionů domácností. To zároveň ze Stranger Things dělá historicky nejsledovanější seriál z produkce Netflixu. Za další velký divácký úspěch Netflix považuje divácká čísla seriálu Neuvěřitelná, který v prvních 28 dnech vidělo 32 milionů domácností.

Netflix podruhé v řadě neoslovil tolik nových diváků, kolik očekával © TMDB

Co je ovšem nejdůležitější, Netflix za sebou má poslední čtvrtletí, kdy byli jeho jedinými opravdovými konkurenty HBO a Amazon. Už 1. listopadu svou streamovací službu Apple TV+ spustí jablíčkáři a o necelé dva týdny později se přidá titán filmového a seriálového obsahu Disney se svým Disney+. Příští jaro pak navíc dorazí ještě HBO Max od AT&T a také Peacock od NBCUniversal. Čistě teoreticky je možné, že žádná z těchto služeb nedokáže od Netflixu přetáhnout větší počet předplatitelů. Pokud se tak ale stane, první náznaky budou nepochybně patrné už v lednu, kdy budou zveřejněny výsledky hospodaření Netflixu za letošní říjen až prosinec. Nesmíme rovněž zapomínat na vysvětlení, které letos investorům Netflix dal po katastrofálním druhém čtvrtletí. Přiznal tehdy, že obsahová nabídka jednoduše řečeno přilákala mnohem méně platících zákazníků, než očekával. Jasně se tak ukázalo, že Netflix pro celou řadu jeho diváků není samozřejmostí, kterou každý měsíc platí tak nějak automaticky, ale že si jej předplatí pouze tehdy, pokud je k tomu obsahová nabídka přesvědčí.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 643 zobrazení   7 se líbí
Máte jen 1000 filmů na Netflixu? Náš návod vám vrátí všech 5000!
Máte jen 1000 filmů na Netflixu? Náš návod vám vrátí všech 5000!
11.10.2019 8:00:00 | Streaming novinky

Český Netflix je spuštěn a nábor nových předplatitelů začíná. Pokud jste předplatitelem a Netflix se vám automaticky přepnul rozhraní do češtiny, Netflix vám skryl všechny tituly, které nemají českou podporu. To je velký skok dolů a omezení pro uživatele. Jak se z 20 % viditelné nabídky dostat zpátky na 100%?

Netflix je konečně opravdu český. A trvalo to jen 3 roky, 10 měsíců a 5 dní.
Netflix je konečně opravdu český. A trvalo to jen 3 roky, 10 měsíců a 5 dní.
11.10.2019 | Streaming novinky

Tak jsme se konečně dočkali. To, co jsme jako první předpovídali před pár týdny a minulý týden odhalili v neoficiálních zprávách, se dnes konečně stalo skutečností. Netflix je konečně stoprocentně český. Pojďme si shrnout, co to vlastně znamená.

Apple se oficiálně pustil do ukončení iTunes, co místo něj vznikne?
Apple se oficiálně pustil do ukončení iTunes, co místo něj vznikne?
09.10.2019 | Streaming novinky

Již v červnu bylo potvrzeno, že se Apple chystá po osmnácti letech ukončit legendární aplikaci iTunes pro správu a nákup hudby, filmů či podcastů. V novém updatu operačního systému macOS Catalina již aplikaci nenalezete.

Aerovod nově přichází s předplatným a kolekcí Woodyho Allena
Aerovod nově přichází s předplatným a kolekcí Woodyho Allena
08.10.2019 | Streaming novinky

Původní česká online videopůjčovna Aerovod má nový design a také nové možnosti pro uživatele. Zatímco doteď jste si mohli filmy jen půjčovat či kupovat, nyní můžete většinu videotéky pořídit za předplatné. Novinkou je také Full HD kvalita. Z nového obsahu budou nadšení hlavně příznivci Woodyho Allena.