FB pixel TP pixel
Kazma na Primě zcela vyhořel. Premiéra byla předem odsouzena k neúspěchu © Bontonfilm

Kazma na Primě zcela vyhořel. Premiéra byla předem odsouzena k neúspěchu

Jestli televize Prima doufala, že vstoupí do podzimní sezóny s větším úspěchem než v loňském roce, zatím se zdá, že se šeredně zmýlila. Sbírá totiž jedno divácké zklamání za druhým. Tentokrát už ale nemůže být překvapený skutečně nikdo. Vsadit na Kazmu byla chyba z vícero důvodů.

České novinky 2. 9. 2024 19:15 | České novinky

Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se v loňském roce stala fenoménem, který jen v kinech utržil přes 100 milionů korun a stal se třetím nejúspěšnějším titulem roku 2024. Před titulem skončily snímky Barbie a Oppenheimer. Za ním naopak takové hity jako Strážci Galaxie: Volume 3 nebo Wonka. Poté Kazma vzal útokem i Netflix, kde už sice vyloženě netrhal rekordy, ale stále sbíral solidní čísla. Jak ukazují data platformy Flixpatrol, Kazma na největší streamovací službě nasbíral 700 000 zhlédnutých hodin. To je třetí nejlepší výsledek daného roku pro český film. Na stejné úrovni jsou Děti Nagana, o 900 000 hodin víc nasbíral romantický fenomén Ostrov Rudolfa Havlíka.

Vykoukaná cílovka

Z uvedených čísel je dost jasné, že cílová skupina Kazmova filmu byla po seancích v kinech a na streamingu už dost vyrabovaná. Nehledě na to, že už na Netflixu nešlo o kdovíjakou trvalku (18 dní v TOP 10), protože už byla dávno pasé hra o peníze v zamknutém trezoru, které posléze Kazma rozházel lidem nad polem. Z toho důvodu vlastně nedává téměř žádný smysl nasazovat film do televizního vysílání. A pokud už ano, rozhodně ne v prime timu po 20. hodině. Jenže rozum velí jedním směrem a distribuční dohody tím druhým. Televize Prima tak filmovou ONEMANSHOW uvedla na svém hlavním vysílacím kanálu a utrhla si zcela logicky ostudu.

Podle serveru Mediaguru a dat společnosti ATO-Nielsen film vidělo jen necelých 120 000 diváků, což je nejhorší výsledek v rámci prime timu daného večera, který dalece zaostává za konkurenční Českou televizí a Novou, které uvedly seriály Docent a Policie Modrava. Otázkou zůstává, kdo je špatným výsledkem zaskočen, neboť Kazmův projekt už rok po premiéře skutečně neměl co nabídnout. Horší ovšem je, že výsledkově jde o další přešlap Primy. Tentokrát však jen jednorázový. Mnohem více musí televizi trápit výrazný pokles sledovanosti u návratu seriálu Duch nebo vskutku drasticky špatný výsledek reality show Honeymoon. Jak navíc uvádí server Kinobox, Honeymoon sledovalo u prvního dílu jen o 85 000 diváků, což je dalece za snahou udělat konkurenci Love Islandu, který se zrovna vrací na obrazovky Novy a Voyo.

Zdroj: Kinomaniak / Flixpatrol / Bontonfilm / Mediaguru

Další průšvih pro Primu: Premiérová kriminálka ztratila půl milionu diváků a bude hůř
Další průšvih pro Primu: Premiérová kriminálka ztratila půl milionu diváků a bude hůř
01.09.2024 19:30:00 | České novinky

Televize Prima uvedla po více než dvou letech novou řadu kriminální komedie s nadpřirozeným prvkem Duch a zdá se, že u diváků opět narazila. Televize sice vyhrála sobotní večer, jenže výsledek je oproti očekávání tristní. Počet diváků totiž masivně poklesl.

Nový český historický seriál odhalen v prvním traileru. Do televize půjde Dcera národa se zpožděním
Nový český historický seriál odhalen v prvním traileru. Do televize půjde Dcera národa se zpožděním
30.08.2024 16:30:00 | České novinky

Společnost Canal+ ukázala první upoutávku na očekávaný historický seriál o dceři Karla Havlíčka Borovského, která bude hledat lásku a zároveň se vzpouzet proti dobovým konvencím. Premiéry se fanoušci streamingu dočkají již letos. Diváci České televize si ještě počkají.

Další propadák na Primě. Nový pořad s Pergnerovou nikoho nezajímá
Další propadák na Primě. Nový pořad s Pergnerovou nikoho nezajímá
29.08.2024 18:20:00 | České novinky

Žádné překvapení se nekoná. Odpověď televize Prima na úspěšný Love Island na konkurenční Nově vůbec nevyšla a nová vztahová reality show končí v zapomnění dříve, než vůbec pořádně začala. Potvrzuje se tak velmi slabý podzimní programový line-up, který příliš nezachraňuje i relativní úspěch návratu kriminálky s Prachařem a Sandevou.

Zapomeňte na MasterChefa. Kašpárkova Pekelná kuchyně odstartovala
Zapomeňte na MasterChefa. Kašpárkova Pekelná kuchyně odstartovala
28.08.2024 19:00:00 | České novinky

MasterChef si dává pauzu a na jeho místo nastupuje další populární kulinářský formát. V jeho středu stojí Radek Kašpárek, který se pokusí najít nejlepšího kuchaře do své nové restaurace. Šťastný výherce si však nejprve musí projít doslova peklem.