FB pixel TP pixel
Potvrzeno: Scorseseho drahá novinka s DiCapriem nebude exkluzivně online © Paramount Pictures

Potvrzeno: Scorseseho drahá novinka s DiCapriem nebude exkluzivně online

Společnost Apple chystá tento rok uvést na své platformě ambiciózní historické drama Killers of the Flower Moon s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Před uvedením na Apple TV+ se ale snímek podívá v široké distribuci do kin. Datum premiéry bylo právě odhaleno.

28. 3. 2023 15:00 | Filmové novinky

Streamovací společnosti v minulosti často vysílaly své vybrané filmy do kin hlavně proto, aby se tyto snímky mohly ucházet o Oscary. Apple ovšem zkusí s novým filmem režisérské legendy Martina Scorseseho Killers of the Flower Moon tradiční model uvádění. Kromě projekcí v omezeném počtu sálů nasadí technologická společnost snímek i do široké distribuce, na které bude spolupracovat s Paramount Pictures. Pokud se filmu s Leonardem DiCapriem v hlavní roli v kinech zadaří, může se jeho výroba z velké části zaplatit dříve (film stál podle všeho okolo 200 milionů dolarů), než se dostane do onlinu. Apple navíc počítá s širokým uvedením i u svých dalších velkých filmů, jako drama Napoleon Ridleyho Scotta nebo u špionážního thrilleru Argylle od Matthewa Vaughna s Henrym Cavillem.

Ambiciózní historické drama Killers of the Flower Moon se zaměří na skutečný příběh odehrávající se v Oklahomě ve 20. letech minulého století, kde se udály vraždy Indiánů z kmene Osedžů, kteří nečekaně závratně zbohatli, protože se pod jejich pozemky objevila naleziště ropy. Scorsese film režíruje podle scénáře, který napsal společně s Ericem Rothem, ve kterém adaptují stejnojmenný bestseller Davida Granna. Vedle Leonarda DiCapria uvidíme v očekávaném dramatu i další hollywoodské hvězdy jako Roberta De Nira, Jesseho Plemonse, Brendana Frasera či Johna Lithgowa. Po omezené premiéře v USA naplánované na 6. říjen, bude Killer of the Flower Moon široce nasazen do kin od 20. října. Film bude mít ještě dříve světovou premiéru letos v květnu na festivalu v Cannes. Kdy se snímek dostane na Apple TV+ není dosud známo, stejně tak se neví, jestli bude Killers of the Flower Moon promítán v českých kinech.

Zdroj: Variety

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Pomsta Sithů měla začít mnohem drsněji. Test první bitky světelných mečů vyráží dech
Pomsta Sithů měla začít mnohem drsněji. Test první bitky světelných mečů vyráží dech
27.03.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Úvodní sekvence v Pomstě Sithů patří mezi to nejlepší, co vesmírná sága Star Wars divákům nabídla. Původní vize ale byla ještě mnohem rozsáhlejší a drsnější. Včetně šermířského duelu Anakina Skywalkera s proradným hrabětem Dooku. Ten měl před svou ikonickou ztrátou hlavy dostat ještě více naloženo. Původní verzi souboje si nyní můžete prohlédnout.

Netflix potají zařízl slavnou severskou kriminálku. Potká stejný osud i Luthera?
Netflix potají zařízl slavnou severskou kriminálku. Potká stejný osud i Luthera?
26.03.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Seriál Mladý Wallander měl být kriminální sérií, kterou by Netflix mohl těžit několik let. Seriál s oblíbeným policistou však očekávání Netflixu nesplnil. Statistiky ukazují, že se seriálu dařilo pouze ve vybraných regionech a nikoli napříč kontinenty.

Nejzvrácenější seriál Netflixu definitivně končí. Poslední díly čekají tvůrčí změny
Nejzvrácenější seriál Netflixu definitivně končí. Poslední díly čekají tvůrčí změny
24.03.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix jen pár dní po premiéře 4. řady seriálového hitu TY oznámil konec příběhu o sériovém vrahovi Joe Goldbergovi. Diváky nyní čekají poslední epizody, které vzniknou pod novým kreativním týmem.

Nový batmanovský seriál je totální tragédie. Nenávidí ho kritici i diváci
Nový batmanovský seriál je totální tragédie. Nenávidí ho kritici i diváci
24.03.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Nový komiksový seriál Gotham Knights, který právě debutoval i v Česku, láká na netradiční postbatmanovký příběh. Dle prvních diváckých i kritických reakcí jde ale o velké šlápnutí vedle.