FB pixel TP pixel
Takhle vznikl nejlepší akčňák roku! Podívejte se, jak Keanu Reeves mlátí kaskadéry © Lionsgate

Takhle vznikl nejlepší akčňák roku! Podívejte se, jak Keanu Reeves mlátí kaskadéry

Aktuálně nejlepší akční série přichází do kin s již čtvrtým filmem, který je podle dosavadních ohlasů dost možná nejlepším dílem celé ságy Johna Wicka. Ani u nejnovějšího pokračování si ale Keanu Reeves nedovolil zvolnit trénink a poctivě dřel společně s týmem kaskadérů na nejpestřejších způsobech lámání rukou a rozbíjení ciferníků.

23. 3. 2023 17:15 | Filmové novinky

Keanu Reeves se už dnes vrací do akce jako nezastavitelný zabiják John Wick v dost možná nejlepším akčním filmu roku. Alespoň tak hovoří dosavadní recenze, které například na serveru Rotten Tomatoes ukazují 94 procent pozitivních reakcí a jen 6 procent reakcí, které s tříhodinovým akčním opusem zase tak moc spokojené nejsou.

Poctivý akční trénink

Podobně jako v předchozích filmech se i tentokrát Keanu Reeves pustil do náročného tréninku a to, co vidíte v kině, skutečně se záplavou akčních hvězd a kaskadérů poctivě trénoval. Prokazuje to i video ze zákulisí, v němž můžete vidět, jak Reeves řádí nejen přímo na natáčecím place, ale i v tělocvičně. Problém mu nečiní v podstatě nic. Plně ovládá střelné zbraně, pěstní souboje, bitky s nunčaky a dokonce točí i automobilové honičky.

Není divu, že na něj a režiséra Chada Stahelskiho v průběhu videa, které můžete vidět výše, pějí chválu doslova všichni, kdo mají s akční stránkou Johna Wicka něco do činění. Od kaskadérského koordinátora po akční hvězdy, jakou je i stále naprosto fenomenální Donnie Yen. Specialitkou Johna Wicka 4 je pak bijec Scott Adkins, který se pro roli německého zabijáka Killa proměnil v nepoznání, když na něj maskéři nanesli kostým, který mu přidává několik desítek kilogramů. Inspiraci tvůrci našli mimo jiné v akční klasice Drak přichází, respektive v postavě bojovníka ztvárněného legendárním Sammo Hungem, kterému tak chce Adkins složit poctu. A pokud by vám jedno video nestačilo, připomeňte si i trénink z předchozích Wickových dobrodružství. Ten zápal pro věc kaskadérského týmu prostě musíte obdivovat.

Zdroj: Insider / Rotten Tomatoes

 67 zobrazení   124 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice
Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice
23.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

V polovině dubna vstoupí i do českých kin hororová komedie Renfleld, která v odlehčeném tónu řeší problematiku zneužívání a narušení osobní svobody. Strůjcem lidského neštěstí zde bude Nicolas Cage, který jako Drákula ničí život svého asistenta Renfielda už 90 let.

Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní
Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní
23.03.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Třetí díl ze série Avatar sice dorazí až napřesrok, již nyní se ale mluví o tom, že James Cameron chystá svou 3D ságu rozšířit do seriálové podoby pro streamovací službu Disney Plus. A jednalo by se o zatraceně velkolepý zážitek.

Původní Strážci vesmíru přichází na Netflix v novém filmu. Trailer je plný nostalgie
Původní Strážci vesmíru přichází na Netflix v novém filmu. Trailer je plný nostalgie
22.03.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odhalil první upoutávku na chystaný film ze série Power Rangers, který k 30. výročí původního seriálu Strážci vesmíru přivede dohromady první dvě generace ochránců Země. A nostalgie odkapává z každé vteřiny.

Wolverine bude mít v Deadpoolovi 3 ocelové břišáky. Podívejte se, jak Hugh Jackman dře
Wolverine bude mít v Deadpoolovi 3 ocelové břišáky. Podívejte se, jak Hugh Jackman dře
21.03.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Natáčení třetího dílu komiksového hitu Deadpool se blíží a představitel Wolverina Hugh Jackman pokračuje v drsném tréninku. Bicáky už pořádně namakal a nyní nadále piluje svoje břišní svaly. Dokázali byste to, co on?