FB pixel TP pixel
Režisér nejkultovnějšího filmu všech dob natočil žraločí krvák. Na trailer nejste připraveni © Wiseau Films

Režisér nejkultovnějšího filmu všech dob natočil žraločí krvák. Na trailer nejste připraveni

Legendární režisér Tommy Wiseau se po 20 letech vrací, aby nás opět oblažil svou unikátní vizí. Po kultovním vztahovém dramatu The Room se ze San Francisca přesuneme do New Orleans, kde hrozbu nevěry vystřídá něco mnohem horší. Na město se totiž vrhne gigantický žralok!

24. 3. 2023 15:00 | Filmové novinky

Režisér, herec, producent a filmový antitalent/bůh Tommy Wiseau před 20 lety natočil jeden z nejhorších filmů všech dob The Room, který se stal v průběhu času naprostým kultem, z něhož můžete hláškovat celý den a nikdy vám nedojdou náboje. Geniálně špatné časové přechody skrze expoziční záběry San Francisca, nesmyslné dialogy, herecké výkony, které by překonala i děcka na školní besídce pro postižené... Tommy Wiseau vytvořil totální kultovku, která prorazila dno špatnosti a dokázala, že skutečně existují filmy natolik mizerné, až se dostávají na hranu geniality. A nyní se Wiseau pokusí chytit blesk do sklenice vody podruhé.

Jeho novinka Big Shark nás zavede do New Orleans (už teď se těším na záplavu zbytečných expozáků!), kde se na město vrhne obří žralok, jehož se pokusí zastavit trojice hasičů, která v traileru z nějakého důvodu trénuje box. Následuje série zmatených záběrů, která přejde v hrozbu z hlubin, po níž následuje ultradigitální peklo, za které by se styděli i YouTubeři před 10 lety. Jedno je jasné, Wiseau rozhodně neztratil nic ze svého „umu“ a svou kreativní nešikovnost povyšuje na vysoké umění, které se vymyká jakýmkoli měřítkům. Můžete se smát, můžete si chtít vypíchnout bulvy, realita je však taková, že Big Shark vypadá vlastně zábavněji než poslední díly Sharknada. Teď jen aby Wiseau nepodlehl příliš uvědomělé sebeparodii. V průběhu let se totiž snaží tvářit, že The Room byl tragédií zcela záměrnou, my však víme, že jeho kouzlo tkví právě v onom neumětelském, ale veskrze upřímném kreativním zápalu, jenž odkapává z každé vteřiny.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Takhle vznikl nejlepší akčňák roku! Podívejte se, jak Keanu Reeves mlátí kaskadéry
Takhle vznikl nejlepší akčňák roku! Podívejte se, jak Keanu Reeves mlátí kaskadéry
23.03.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Aktuálně nejlepší akční série přichází do kin s již čtvrtým filmem, který je podle dosavadních ohlasů dost možná nejlepším dílem celé ságy Johna Wicka. Ani u nejnovějšího pokračování si ale Keanu Reeves nedovolil zvolnit trénink a poctivě dřel společně s týmem kaskadérů na nejpestřejších způsobech lámání rukou a rozbíjení ciferníků.

Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice
Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice
23.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

V polovině dubna vstoupí i do českých kin hororová komedie Renfleld, která v odlehčeném tónu řeší problematiku zneužívání a narušení osobní svobody. Strůjcem lidského neštěstí zde bude Nicolas Cage, který jako Drákula ničí život svého asistenta Renfielda už 90 let.

Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní
Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní
23.03.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Třetí díl ze série Avatar sice dorazí až napřesrok, již nyní se ale mluví o tom, že James Cameron chystá svou 3D ságu rozšířit do seriálové podoby pro streamovací službu Disney Plus. A jednalo by se o zatraceně velkolepý zážitek.

Původní Strážci vesmíru přichází na Netflix v novém filmu. Trailer je plný nostalgie
Původní Strážci vesmíru přichází na Netflix v novém filmu. Trailer je plný nostalgie
22.03.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odhalil první upoutávku na chystaný film ze série Power Rangers, který k 30. výročí původního seriálu Strážci vesmíru přivede dohromady první dvě generace ochránců Země. A nostalgie odkapává z každé vteřiny.