FB pixel TP pixel
Nejzvrácenější seriál Netflixu definitivně končí. Poslední díly čekají tvůrčí změny © Netflix

Nejzvrácenější seriál Netflixu definitivně končí. Poslední díly čekají tvůrčí změny

Netflix jen pár dní po premiéře 4. řady seriálového hitu TY oznámil konec příběhu o sériovém vrahovi Joe Goldbergovi. Diváky nyní čekají poslední epizody, které vzniknou pod novým kreativním týmem.

24. 3. 2023 17:30 | Filmové novinky

Kdo by to byl před několika lety řekl. Když seriál TY v roce 2018 začínal na kabelové stanici Lifetime, jednalo se o propadák, který neměl dlouhého trvání. Poté se ho však chopil Netflix a na konci stejného roku udělal ze zvráceného příběhu stalkera a vraha Joe Goldberga seriálový hit, který sice nikdy nedosáhl ultimátních výšin jako Proč? 13x proto nebo Wednesday, svou diváckou základnu ale postupně budoval a stal se jakýmsi evergreenem, k němuž se publikum rádo vracelo. Důkazem je i letošní čtvrtá řada, kterou Netflix rozdělil na poloviny a uváděl je s měsíčním rozestupem. Druhá polovina 4. řady se v posledních dvou týdnech vyšvihla na špičku sledovanosti, kde nasbírala skoro 140 milionů zhlédnutí. Není tak divu, že Netflix oznámil i pátou a definitivně poslední řadu, která Goldbergův příběh zakončí.

Prodloužení a zároveň ukončení seriálu není velkým překvapením. Goldbergův představitel Penn Badgley už delší dobu naznačoval, že se Joeův příběh chýlí ke svému konci, zároveň byl však otevřený k ještě jednomu návratu. Ten ostatně naznačil i konec nejnovější řady, který Joea vrátil zpět do New Yorku, kde celý příběh začal. Joeovi se navíc aktuálně velmi daří, takže je jasné, že ho v závěrečné řadě pravděpodobně čeká velkolepý a zřejmě i smrtící pád na dno. Nebo to alespoň naznačují tvůrci, kteří pro finální epizody projdou zásadní obměnou na showrunnerské pozici. Tu nově opouští Sera Gamble, která stála za prvními čtyřmi řadami. Nahrazena bude dosavadními výkonnými producenty Michaelem Foleym a Justinem W. Loem. Závěrečná řada by měla začít vznikat již letos na podzim, premiéra posledních dílů by tedy mohla proběhnout už koncem příštího roku, případně počátkem roku 2025, čímž by se udržely aktuální dvouleté rozestupy.

Zdroj: Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový batmanovský seriál je totální tragédie. Nenávidí ho kritici i diváci
Nový batmanovský seriál je totální tragédie. Nenávidí ho kritici i diváci
24.03.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Nový komiksový seriál Gotham Knights, který právě debutoval i v Česku, láká na netradiční postbatmanovký příběh. Dle prvních diváckých i kritických reakcí jde ale o velké šlápnutí vedle.

Režisér nejkultovnějšího filmu všech dob natočil žraločí krvák. Na trailer nejste připraveni
Režisér nejkultovnějšího filmu všech dob natočil žraločí krvák. Na trailer nejste připraveni
24.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Legendární režisér Tommy Wiseau se po 20 letech vrací, aby nás opět oblažil svou unikátní vizí. Po kultovním vztahovém dramatu The Room se ze San Francisca přesuneme do New Orleans, kde hrozbu nevěry vystřídá něco mnohem horší. Na město se totiž vrhne gigantický žralok!

Takhle vznikl nejlepší akčňák roku! Podívejte se, jak Keanu Reeves mlátí kaskadéry
Takhle vznikl nejlepší akčňák roku! Podívejte se, jak Keanu Reeves mlátí kaskadéry
23.03.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Aktuálně nejlepší akční série přichází do kin s již čtvrtým filmem, který je podle dosavadních ohlasů dost možná nejlepším dílem celé ságy Johna Wicka. Ani u nejnovějšího pokračování si ale Keanu Reeves nedovolil zvolnit trénink a poctivě dřel společně s týmem kaskadérů na nejpestřejších způsobech lámání rukou a rozbíjení ciferníků.

Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice
Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice
23.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

V polovině dubna vstoupí i do českých kin hororová komedie Renfleld, která v odlehčeném tónu řeší problematiku zneužívání a narušení osobní svobody. Strůjcem lidského neštěstí zde bude Nicolas Cage, který jako Drákula ničí život svého asistenta Renfielda už 90 let.