FB pixel TP pixel
Nejchválenější kriminálka současnosti nakonec bude i v Česku. Dorazí v září © SkyShowtime / Peacock

Nejchválenější kriminálka současnosti nakonec bude i v Česku. Dorazí v září

Milovali jste legendární kriminálku Columbo? Pak by vám určitě neměl uniknout nový seriál režiséra Riana Johnsona, který se půl roku od americké premiéry konečně dočká uvedení i v České republice.

Filmové novinky

Režisér Rian Johnson je tvůrcem, který má své věrné fanoušky, ale i velkou základnu odpůrců. Může za to jeho neustálá snaha podvracet divácká očekávání a hrát si s oblíbenými žánry, které variuje a ohýbá dle svých potřeb a přání. Rozhodně ale patří mezi nejzajímavější tvůrce současnosti, kteří se snaží neustále přicházet s novými nápady a zábavnými koncepty. A nejinak je tomu u nového seriálu Poker Face, v němž se Natasha Lyonne (seriál Ruská panenka) převtělí do ženské verze legendárního detektiva Columba.

Moderní twist na klasickou detektivku

Poker Face je kriminálkou postavenou na konceptu „případ týdne“, takže hlavní postava neustále přejíždí z místa na místo a pokaždé narazí na případ vraždy, jemuž nedokáže odolat a musí ho vyřešit. Má k tomu navíc jednu podstatnou vychytávku. Columbo měl neuvěřitelnou inteligenci, zkušenost, vtíravost a paní Columbovou, postava Charlie Cale zase dokáže poznat, když někdo nemluví pravdu. Ačkoli ale každá z deseti epizod vypráví samostatné příběhy, celou první řadou se line příběh útěku hlavní hrdinky, po které pasou zločinci. Recenze kritiků na serveru Rotten Tomatoes jsou i po odvysílání celého seriálu nesmírně pozitivní, když na webu svítí 98 procent pozitivních reakcí, průměrné hodnocení je pak neskutečných 8,4 bodů z 10. Obdobně spokojení jsou i běžní diváci, kteří jsou nadšení v 80 procentech případů s průměrným hodnocením 4,1 z 5. Seriál je chválen za chytrý scénář, old-school přístup, vyvážené tempo a samozřejmě i za ústřední výkon Natashy Lyonne, která opětovně dokazuje, že má charismatu na rozdávání.

Proto hodně zamrzelo, že od jarní premiéry v USA nebylo jasné, že Poker Face uvidíme i v Česku. Nyní však streamovací služba SkyShowtime potvrdila, že si z amerického Peacocku skutečně seriálovou novinku přetáhne a uvede ji s půlročním zpožděním v průběhu září. Přesné datum však prozatím neznáme. Jakmile se to ale změní, budeme o tom buď informovat nebo bude změna zanesena do naší databáze a kalendáře nových seriálů.

Zdroj: TZ SkyShowtime / Rotten Tomatoes

Byl jednou jeden... život: Legendární seriál je konečně online s dabingem
Byl jednou jeden... život: Legendární seriál je konečně online s dabingem
18.07.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Fenomenální francouzský seriál, který učí děti poznávat lidské tělo, je konečně opět dostupný online s dabingem. Nenechte si ho ujít.

Strážci galaxie 3 konečně míří na Disney+. Datum premiéry potvrzuje smutný trend
Strážci galaxie 3 konečně míří na Disney+. Datum premiéry potvrzuje smutný trend
18.07.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Je to tady, Marvel konečně prozradil datum uvedení třetího dílu Strážců galaxie na Disney+. Změna distribuční strategie prodlužující dobu mezi kinopremiérou a startem na Disney+ je tak definitivně potvrzena.

Netflix odhalil novou zombie komedii. Trailer slibuje bláznivou jízdu s nemrtvým žralokem
Netflix odhalil novou zombie komedii. Trailer slibuje bláznivou jízdu s nemrtvým žralokem
17.07.2023 19:25:00 | Filmové novinky

Zombie filmy a seriály si na Netflixu získaly nemalou oblibu, a tak není divu, že streamer sází i na novinku, v níž jsou zombie nadějí na nalezení nového smyslu života. V adaptaci japonské mangy se setkáme nejen s armádou nemrtvých, ale i zombie žralokem. Trailer slibuje velkou zábavu.

Sci-fi podzimu se blíží. Post-apokalyptický Stvořitel slibuje velkolepou válku lidí a strojů
Sci-fi podzimu se blíží. Post-apokalyptický Stvořitel slibuje velkolepou válku lidí a strojů
17.07.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Režisér Gareth Edwards ohromil unikátní Godzillou i snímkem Rogue One ze série Star Wars. Nyní se chystá pojmout po svém téma boje s umělou inteligencí, když nás zavede do post-apokalyptické společnosti, kde se lidstvo musí vypořádat s armádou robotů a jejich vedením.