FB pixel TP pixel
Konečně víme, o čem bude seriálový Pán prstenů! Dva díly jsou natočené © TMDB

Konečně víme, o čem bude seriálový Pán prstenů! Dva díly jsou natočené

Streamovací služba Amazon Prime Video, která chystá seriálového Pána prstenů, konečně odtajnila oficiální synopsi hojně očekávaného projektu, kvůli kterému fandové Jednoho prstenu nemohou už měsíce dospat.

Filmové novinky

Od oznámení seriálové verze Pána prstenů uběhly už tři dlouhé roky a konečně se dostáváme do fáze, která pomalu ukončuje spekulace a ukazuje realitu. Amazon, který práva na slovutné dílo J.R.R. Tolkiena zakoupil za 250 milionů dolarů, sice již dříve odhalil, že se podíváme do 2. věku Středozemě. A i z dalších oznámení jsme byli schopni poskládat poměrně dost informací o chystané adaptaci. Až nyní je ale víceméně jasné, co nás čeká, díky oficiální synopsi série.

Ta potvrzuje zasazení děje do Druhého věku Středozemě, který nás zavede tisíce let před události známé z Hobita a trilogie Pán prstenů z dílny Petera Jacksona. Podíváme se do doby, kdy byly ukuty Prsteny moci, kdy království rostla i padla a kdy veškerá naděje visela na vlásku, neboť největší zloduch z Tolkienova pera se pokusil zahalit svět do temnoty.

Konečně víme, o čem bude seriálový Pán prstenů! Dva díly jsou natočené © TMDB

Oficiální popis dále zmiňuje, že seriál začne v čase relativního míru a bude sledovat staré známé i nové hrdiny, kteří se ocitnou v různých koutech Středozemě. Od Mlžných hor přes magické lesy elfského města Lindon až po ostrovní království Númenor a další vzdálené části Tolkienova světa. Očividně nás tedy opravdu čeká adaptace Silmarillionu, respektive příběhů v něm obsažených, přičemž stěžejní bude část o pádu lidského království Númenor a také vzestup Saurona a jeho následné vyhnání směrem k Mordoru.

Server TheOneRing rovněž uvádí, že v průběhu ledna začne souběžné natáčené první a druhé řady seriálu, přičemž se počítá minimálně s pěti řadami. Každá by měla čítat okolo 8 až 10 epizod. Pilotní dvojdíl už je nicméně natočen a stojí za ním režisér J.A. Bayona, který aktuálně tráví čas na post-produkci. Premiéra seriálu není dosud oznámena. Dá se nicméně čekat, že seriál dorazí buď koncem letošního roku, či v první polovině roku 2022.

Reklama  11 664 zobrazení   911 se líbí
Netflix představil 27 očekávaných filmů pro rok 2021. Láká první ukázkou
Netflix představil 27 očekávaných filmů pro rok 2021. Láká první ukázkou
13.01.2021 | Filmové novinky

Stejně jako v loňském roce, i letos Netflix odhalil své chystané největší hity pro budoucí rok. Na rozdíl od loňska si však připravil i vypečený trailer, který u řady snímků nabízí zcela první záběry. Mimo jiné i ze zombie řezničiny Zacka Snydera či nového filmu Leonarda DiCapria.

První reakce: Jak se povedl první seriál v rámci marvelovského vesmíru?
První reakce: Jak se povedl první seriál v rámci marvelovského vesmíru?
12.01.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Reakce na první marvelovský seriál vyrobený přímo pro streamovací stanici Disney+ jsou na světě. A podle nich ukázky na roztodivný žánrový mišmaš nelhaly. Máme se prý připravit na podivuhodný ale jedinečně zábavný zážitek.

HBO obnovuje Sex ve městě! Jedna z hvězd ale bude chybět
HBO obnovuje Sex ve městě! Jedna z hvězd ale bude chybět
11.01.2021 10:00:00 | Filmové novinky

HBO se i nadále snaží bojovat proti konkurenci Netflixu, Amazonu či Disney+ a tahá z rukávu jeden ze silných trumfů své minulosti. Pro streamovací službu HBO Max totiž obnovuje kultovní Sex ve městě, který se vrátí jako limitovaná série.

Netflix opět lokalizuje. České titulky dostaly tři seriálové legendy
Netflix opět lokalizuje. České titulky dostaly tři seriálové legendy
06.01.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Se vstupem do nového roku Netflix určitě potěší příznivce třech amerických seriálů, které se již stihly stát klasikami. V české verzi Netflixu se nově objevil sitcom Jak jsem poznal vaši matku, drama Útěk z vězení a špionážní thriller Ve jménu vlasti.