FB pixel TP pixel
Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma © TMDB

Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma

Stále nemáte během koronavirové pandemie dostatek zábavy díky Netflixu, HBO GO, nebo možnostem sledovat představení kin či divadel online? Dobře, nyní si můžete do domácího programu přihodit i část nabídky streamovací služby Apple TV+.

Streaming novinky

Další pomoc v zabíjení korona nudy

Technologický gigant Apple se rozhodl, že po vzoru HBO či AMC zpřístupní během pandemie koronaviru část svého obsahu zdarma. Na rozdíl od zmíněných stanic/služeb se však neváže pouze na americký trh a níže uvedené seriály zpřístupňuje pro všechna teritoria, v nichž je jeho služba Apple TV+ dostupná. Od tohoto víkendu do zatím nespecifikovaného data tudíž máte možnost podívat se celkem na 8 titulů z nabídky stále relativně čerstvé služby, které se často vysmíváme kvůli jejímu malému obsahu.

Co lze přehrát zdarma?

V nabídce Apple TV+ zdarma si najdou to své jak malí diváci, tak jejich rodiče. Ostatně podívejte se sami:

Největší hity jen za předplatné

Jak můžete ze seznamu vyčíst, Apple si dal velký pozor na to, aby zpřístupnil pouze tituly, které na službě nejsou zase tolik populární. Chybí tudíž fantasy řezanice See s Jasonem Momoou, The Morning Show s Jennifer Aniston, anebo novinky jako drama Bankéř, další drama Home Before Dark, anebo restart slavného seriálu z produkce Stevena Spielberga Amazing Stories.

Jak si tituly přehrát ve zmateném uživatelském prostředí?

Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma © TMDB

Apple je známý tím, že své produkty dodává s velmi intuitivním, rychlým a přehledným rozhraním. Pro Apple TV+ to bohužel úplně neplatí, a tak je potřeba vám napsat menší návod, jak se k obsahu zdarma dostat. V první řadě budete potřebovat registraci na stránkách Applu (pokud ji ještě nemáte). Poté se dostanete do přehledu titulů, kde však chybí jakékoli označení, které tituly jsou dostupné zdarma a které jsou pouze za měsíční předplatné. Najděte si tedy titul z našeho seznamu a klikněte na "Go to Movie/Go to Show". Nyní jste v profilu daného titulu a musíte si vybrat danou epizodu (v případě filmu jako Sloní královna jen zascrollujte dolů), a poté kliknout na tlačítko "Play with Apple TV+", nad kterým ještě svítí "How to Watch". Následně se vám daný pořad spustí.

Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma © TMDB

Celý postup je až překvapivě zmatečný, protože při vstupu do nabídky pořadů a také v daných profilech na vás neustále svítí modré tlačítko lákající k předplatnému služby a skutečné tlačítko pro přehrání pořadu je umístěno dosti nenápadně a nízko a nutí uživatele nadbytečně scrollovat dolů a pátrat. Kdybych byl paranoidní, řeknu ,že to Apple udělal schválně a doufá, že si předplatné na měsíc omylem vytvoříte. Spíše se však jedná o nepříliš dobrou práci IT oddělení, které celý systém přehrání zdarma mohlo vyřešit výrazně elegantněji. Například jasný vyčleněním pořadů zdarma v rámci pandemie a tlačítkem "přehrát zdarma" hned k tlačítku předplatného. Ale to bychom to asi měli příliš jednoduché.

 1 045 zobrazení   11 se líbí
Netflix slaví nový hit! Pán tygrů překonal sledovanost Stranger Things
Netflix slaví nový hit! Pán tygrů překonal sledovanost Stranger Things
10.04.2020 | Streaming novinky

Dokusérie zaměřující se na podivné, groteskní a nebezpečné chovatele velkých koček či jiných nebezpečných zvířat se stala jedním z nejsledovanějších originálních titulů, jaké streamovací gigant Netflix vyprodukoval. Její sledovanost dokonce předčila druhou řadu hýčkaného klenotu Stranger Things.

Disney+ má 50 milionů předplatitelů. Přesouvá filmy z kin online
Disney+ má 50 milionů předplatitelů. Přesouvá filmy z kin online
09.04.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Nová streamovací služba od Disneyho má za sebou rozšíření do západní Evropy a zdá se, že úspěšné. Počty předplatitelů totiž masivně rostou.

Nová streamovací platforma Quibi odstartovala - máme podrobný rozbor
Nová streamovací platforma Quibi odstartovala - máme podrobný rozbor
08.04.2020 9:00:00 | Streaming novinky

V neděli se v USA spustila nová streamovací služba Quibi. Na rozdíl od Netflixu či HBO se zaměřuje na krátká videa a je určena především pro mobilní telefony. Pojďme se podívat, co za pořady zde najdete, jak to celé funguje a kdo za Quibi stojí.

Koronavirus: HBO snižuje kvalitu obrazu a odkládá další seriály
Koronavirus: HBO snižuje kvalitu obrazu a odkládá další seriály
07.04.2020 13:00:00 | Streaming novinky

Jak jsme naznačovali již v minulých článcích, případně v našem podcastu, koronavirus dřív nebo později dopadne i na streamovací služby. Zatímco Netflix je zatím celkem v klidu, HBO už zažívá první problémy.