FB pixel TP pixel
Netflix ukončil natáčení Kosmonauta z Čech. Co dalšího v Česku točí? © TMDB

Netflix ukončil natáčení Kosmonauta z Čech. Co dalšího v Česku točí?

Neobvyklé sci-fi podobenství Kosmonaut z Čech v hlavní roli s Adamem Sandlerem se z velké části natáčelo v Česku. Režisér snímku právě informoval, že se tato fáze natáčení nachýlila ke svému konci.

České novinky

Člověku sledujícímu česká média určitě nemohlo uniknout, že se v Česku v těchto dnech a týdnech pohybuje hollywoodská hvězda Adam Sandler. Ten dorazil do našich končin, aby se jako hlavní herecký představitel podílel na natáčení sci-fi filmu Kosmonaut z Čech. Filmování probíhalo především v Praze a na Písecku v jižních Čechách. Vedle Sandlera k nám dorazily i další výrazné postavy světového filmu jako dvakrát na Oscara nominovaná Carey Mulligan, talentovaný herec Paul Dano nebo režisér Černobylu Johan Renck. Ten také na svém instagramu oznámil, že natáčecí fáze filmu v Česku skončila a poděkoval hereckým představitelům stejně jako zahraničnímu i českému štábu za skvělou spolupráci.

Sandler si ve filmu zahraje astrofyzika Jakuba Procházku, který byl vybrán k nebezpečné průzkumné misi na pozorování neznámého vesmírného mraku Chopra, nacházejícího se mezi Zemí a Venuší. Sám v raketě pak přemýšlí o svém životě a vede filozofické debaty s imaginárním mimozemským pavoukem, vedle toho se utká s ruskou posádkou a bude doufat v návrat domů, aby zkusil napravit pošramocený vztah se svou ženou. Film je adaptací stejnojmenného románu spisovatele Jaroslava Kalfaře, českého autora žijícího v USA. Netflix ovšem Česko opustit nehodlá, vedle Kosmonauta zde právě probíhá natáčení jeho nejdražšího projektu vůbec, akčního thrilleru The Gray Man, s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, za který streamer plánuje utratit přes 200 milionů dolarů. V Česku by pak z této částky měl vydat půl miliardy korun.

 5 105 zobrazení  
Když nemůžeš, tak přidej! První trailer na očekávaného Zátopka je tady
Když nemůžeš, tak přidej! První trailer na očekávaného Zátopka je tady
24.06.2021 15:00:00 | České novinky

Václav Neužil a Martha Issová se představují jako Emil a Dana Zátopkovi v první pořádné ukázce životopisného filmu o legendě české atletiky!

10 nových seriálů České televize, za které se nemusíme stydět
10 nových seriálů České televize, za které se nemusíme stydět
20.05.2021 12:00:00 | České novinky

Když se řekne český seriál, většina si asi vybaví Ordinaci v růžové zahradě nebo stopadesátou reprízu Chalupářů. Česká televizní tvorba posledních let ale dokazuje, že i televizní zábava může být něco víc než líný páteční večer strávený na gauči s pivem v ruce. A ano, i ta veřejnoprávní!

K otevření kin dojde 24. května. Půjdeme do nich s respirátory a testem?
K otevření kin dojde 24. května. Půjdeme do nich s respirátory a testem?
10.05.2021 18:30:00 | České novinky

Venkovní počasí sice láká opustit domovy a užívat si zaslouženého sluníčka bez respirátoru na nose, řada z nás by ale uvítala i trochu kultury. A zdá se, že je otevření kin na spadnutí. Máme aktuální informace.

Nejlepší cizojazyčný film letošních Oscarů je nyní online zdarma
Nejlepší cizojazyčný film letošních Oscarů je nyní online zdarma
05.05.2021 12:00:00 | České novinky

Pokud jste čerstvého držitele Oscara za nejlepší cizojazyčný film nestihli kvůli pandemii v kině, nemusíte smutnit. Skvělý Chlast s božským Madsem Mikkelsenem je totiž dostupný online zcela zdarma.