FB pixel TP pixel
Láska nebeská se vrací do kin. Vánoční romantické klasiky se dočkáme i v Česku © Universal Pictures

Láska nebeská se vrací do kin. Vánoční romantické klasiky se dočkáme i v Česku

Pokud máte vánoční svátky spojené se sledováním romantické klasiky Richarda Curtise, velkou radost vám letos udělá společnost Aerofilms. Ta totiž chystá velký návrat fenoménu Láska nebeská do tuzemských kin.

Filmové novinky

Když se řekne Vánoce, většina z nás si vybaví tradiční sváteční pohádky, Smrtonosnou past, sovětského Mrazíka a také britskou pecku Richarda Curtise Láska nebeská z roku 2003. Ta se stala za posledních 20 let (cítíte se staře?) totálním romantickým evergreenem, a protože letos slaví krásně kulaté výročí, snímek se dočká velké obnovené premiéry, která se kupodivu nevyhne ani českým divákům.

Do českých kin totiž snímek v remasterované verzi uvede distribuční společnost Aerofilms. Premiéru si vztahový spletenec, probíhající během několika týdnů před oslavou narození Ježíše Krista, odbude již 13. prosince v rámci přehlídky Tady Vary. Od 14. prosince pak bude regulérně dostupný v tuzemských kinech. Připomeňme, že před 20 lety film vidělo v kinech přes 100 000 diváků. Od té doby film nabral status naprosté romantické klasiky, v níž si každý našel svou oblíbenou dějovou linii. Podaří se tedy velký vánoční návrat dojímavých diváků do setmělých sálů? My doufáme, že ano. Už jen proto, že by to v budoucnu mohlo znamenat další zajímavé výroční projekce, a také proto, že nehledě na zapšklé škarohlídy ze strany některých kritiků je Curtisův film prostě nestárnoucí žánrová pecka.

Zdroj: Kinomaniak / KVIFF

 497 zobrazení   72 se líbí
Sledovanost Elišky a Damiána prolomila nové dno. Dokouká seriál vůbec někdo?
Sledovanost Elišky a Damiána prolomila nové dno. Dokouká seriál vůbec někdo?
26.09.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Primácká seriálová katastrofa v podobě projektu Eliška a Damián ne a ne skončit. Když už se zdálo, že novinka v minulém týdnu dosáhla se svou sledovaností pomyslného dna okolo 300 000 diváků, nová čísla sledovanosti ukazují další odliv publika.

Manželka Bruce Willise o zdraví akční legendy. Svůj stav už možná nevnímá
Manželka Bruce Willise o zdraví akční legendy. Svůj stav už možná nevnímá
26.09.2023 15:28:00 | Filmové novinky

Někdejší hollywoodská akční hvězda, Bruce Willis, se v roce 2022 stáhla z herectví kvůli vzácnému a vážnému onemocnění. Nyní v televizním interview vystoupila Willisova manželka, která otevřeně promluvila o nemoci, která ovlivňuje celou rodinu, i o nejistotě, zda si legendární herec svůj stav uvědomuje.

Konečně dobrý seriál na Primě? Trailer vyfetované novinky je protipólem Elišky a Damiána
Konečně dobrý seriál na Primě? Trailer vyfetované novinky je protipólem Elišky a Damiána
25.09.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli televize Prima v posledních týdnech sklízí posměch za nepovedenou telenovelu Eliška a Damián, v rámci podzimní nabídky chystá i jeden velmi zajímavý projekt. Na streamovací službě Prima+ totiž uvede seriál o ztracené zásilce kokainu, kterou se zaměstnanci supermarketu rozhodnou dál přeprodávat.

Velkolepá řezba Stathama s megalodony míří na HBO nečekaně rychle
Velkolepá řezba Stathama s megalodony míří na HBO nečekaně rychle
25.09.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Ačkoli se nová akční polízanice s Jasonem Stathamem objevila na TVOD službách teprve minulý týden, HBO Max se již chystá na uvedení filmu Meg 2: Příkop ve své nabídce.