FB pixel TP pixel
Netflix ruší další skvělý seriál. Duchařskou fantasy nespasily ani fantastické recenze © Netflix

Netflix ruší další skvělý seriál. Duchařskou fantasy nespasily ani fantastické recenze

Další ze seriálů Netflixu nepřežil první řadu. Streamovací gigant se rozhodl ukončit mysteriózní krimi Lockwood a spol., které přes slušné hodnocení nepřitáhlo dostatečný počet diváků k obrazovkám.

15. 5. 2023 16:00 | Filmové novinky

Zatímco HBO po jedné odvysílané řadě nedávno zrušilo svůj mysteriózní krimi prequel Lovci duchů: Winchesterovi, Netflix právě oznámil, že končí s žánrově podobným seriálem Lockwood a spol., který se tak druhé řady rovněž nedočká. Seriálová adaptace stejnojmenného knižního fenoménu spisovatele Jonathana Strouda vyprávěla příběh mladé jasnovidky Lucy (Ruby Stokes), která spojí síly se dvěma nadanými kluky Anthonym a Georgem, a ve službách malé agentury se pustí do boje se smrtícími duchy, kteří sužují Londýn.

Osmidílný seriál režiséra Joea Cornishe (Útok na věžák) byl přijat relativně vřele – na serveru Rotten Tomatoes má Lockwood 92 % kladných recenzí při průměrném skóre 7.7 bodů z 10. Sledující cenili uvěřitelné CGI, fajnovou akci, vybraný casting i chemii mezi hlavními hrdiny. Seriál ale zradila nízká sledovanost. Od 27. ledna, kdy měl seriál premiéru, se ve většině monitorovaných zemí neudržel v desítce nejsledovanějších titulů více než dva týdny. Na poměrně drahý projekt očekávali hlavouni od Netflixu určitě vyšší čísla sledovanosti a Lockwooda tak hned po první řadě zařízli.

Zdroj: Deadline

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Překvapení roku: The Rock se vrací do Rychle a zběsile a jedenáctý film ságu neukončí
Překvapení roku: The Rock se vrací do Rychle a zběsile a jedenáctý film ságu neukončí
14.05.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Zdá se, že rodina bude ve velkém finále skutečně kompletní. Dwayne Johnson alias The Rock se totiž znovu objeví v Rychle a zběsile, i když už roky válčí s Vinem Dieselem, se kterým si na place předchozích filmů moc nesedl. Samotný Diesel pak překvapil oznámením, že jedenáctý film nemusí být poslední.

Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu
Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu
14.05.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Chystaný snímek Superman: Legacy se má začít natáčet sice až v příštím roce, proces obsazování stěžejních rolí ve filmu režiséra Jamese Gunna však jede na plné obrátky. Magazín The Hollywood Reporter nyní přinesl informace o tom, kdo má ztvárnit Kal-Ela i jeho nemesis.

Nejlepší Spider-Man se vrací v bombastickém traileru se stovkami superhrdinů
Nejlepší Spider-Man se vrací v bombastickém traileru se stovkami superhrdinů
14.05.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Miles Morales se vrací ve svém druhém filmu a již za 14 dní se pokusí potvrdit renomé nejlepšího spider-manovského filmu všech dob, který si vydobyl snímek Spider-Man: Paralelní světy. Pokračování má být větší, akčnější, emocionálnější a mnohem narvanější různorodými hrdiny s pavoučími superschopnostmi.

HBO přijde o další seriály. Ruší se lovení démonů i kung fu mlátička
HBO přijde o další seriály. Ruší se lovení démonů i kung fu mlátička
14.05.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Diváci, kteří našli zalíbení v akčním seriálovém rebootu Kung Fu či napínavém nadpřirozeném prequelu Lovci duchů: Winchestorovi, se již bohužel dalších dílů nedočkají. Oba projekty, které jsou k vidění na HBO Max, byly právě zrušeny.