FB pixel TP pixel
Překvapení roku: The Rock se vrací do Rychle a zběsile a jedenáctý film ságu neukončí © Universal Pictures

Překvapení roku: The Rock se vrací do Rychle a zběsile a jedenáctý film ságu neukončí

Zdá se, že rodina bude ve velkém finále skutečně kompletní. Dwayne Johnson alias The Rock se totiž znovu objeví v Rychle a zběsile, i když už roky válčí s Vinem Dieselem, se kterým si na place předchozích filmů moc nesedl. Samotný Diesel pak překvapil oznámením, že jedenáctý film nemusí být poslední.

14. 5. 2023 16:10 | Filmové novinky

To jsou ale překvapení. Rychle a zběsile 10 si odbylo světovou premiéru v Římě a magazín The Wrap přinesl exkluzivní informaci, že se Dwayne Johnson alias The Rock vrací zpět k akční sérii, v níž se se jako policista Hobbs objevil poprvé v roce 2011 ve filmu Rychle a zběsile 5. Návrat do série má pro bývalého wrestlera potvrzovat jeho účast v potitulkové scéně desátého filmu série. Podobné cameo se samozřejmě může jevit jako malichernost, nicméně pro Johnsona jde o velký krok už jen proto, že 6 let tvrdí, že se do hlavní série nikdy nevrátí. Naposledy se objevil ve spin-offu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw z roku 2019, v němž si střihl hlavní roli vedle Jasona Stathama. Johnson se v posledních letech otevřeně nijak zvlášť nemusí s hlavní tváří série Vinem Dieselem. V listopadu 2011 se Diesel přes sociální sítě pokusil Johnsona přesvědčit k návratu, herec ale tehdy zprávu považoval za manipulaci a stál si za tím, že jeho éra v rychlé sáze skončila.

Tento postoj je však potřeba brát v kontextu. Johnson byl před 2 lety ještě za velkou hvězdu, které se Hollywood klaněl a potvrzoval mu jeden projekt za druhým. Nyní Johnson tvoří především pro Netflix a jeho velká filmová role Black Adam se stala propadákem, po němž se navíc začalo proslýchat, že má herec a velkopodnikatel s alkoholem, energetickými drinky a fotbalovou XFL dost nesnesitelné ego, které je řadě hollywoodských hráčů proti srsti.

Neméně zajímavá však byla samotná premiéra v Římě, na níž Vin Diesel de facto vyvrátil dosavadní přesvědčení, že Rychle a zběsile 11 plánované zhruba na rok 2025 bude definitivně posledním. Podle Diesela je studio Universal po zhlédnutí desátého dílu přesvědčené, že by sága měla skončit nikoli dvěma filmy (tj. 10. a 11. filmem), ale rovnou trilogií. Již dříve přitom bylo oznámeno, že jedenáctý film natočí režisér desítky Louis Leterrier. Rychle a zběsile 10 vstupuje do kin již 18. května.

Zdroj: The Wrap

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu
Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu
14.05.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Chystaný snímek Superman: Legacy se má začít natáčet sice až v příštím roce, proces obsazování stěžejních rolí ve filmu režiséra Jamese Gunna však jede na plné obrátky. Magazín The Hollywood Reporter nyní přinesl informace o tom, kdo má ztvárnit Kal-Ela i jeho nemesis.

Nejlepší Spider-Man se vrací v bombastickém traileru se stovkami superhrdinů
Nejlepší Spider-Man se vrací v bombastickém traileru se stovkami superhrdinů
14.05.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Miles Morales se vrací ve svém druhém filmu a již za 14 dní se pokusí potvrdit renomé nejlepšího spider-manovského filmu všech dob, který si vydobyl snímek Spider-Man: Paralelní světy. Pokračování má být větší, akčnější, emocionálnější a mnohem narvanější různorodými hrdiny s pavoučími superschopnostmi.

HBO přijde o další seriály. Ruší se lovení démonů i kung fu mlátička
HBO přijde o další seriály. Ruší se lovení démonů i kung fu mlátička
14.05.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Diváci, kteří našli zalíbení v akčním seriálovém rebootu Kung Fu či napínavém nadpřirozeném prequelu Lovci duchů: Winchestorovi, se již bohužel dalších dílů nedočkají. Oba projekty, které jsou k vidění na HBO Max, byly právě zrušeny.

Oscarový doják Velryba s Brendanem Fraserem je konečně online
Oscarový doják Velryba s Brendanem Fraserem je konečně online
12.05.2023 13:03:00 | Filmové novinky

Pokud jsme někomu během letošního oscarového ceremoniálu opravdu drželi palce, byl to Brendan Fraser, který se po letech v ústraní konečně vrátil na výsluní Hollywoodu a dokázal, že je stále miláčkem publika. Jeho dojemnou cestu si nyní můžete vychutnat i legálně online.