FB pixel TP pixel
Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu © Warner Bros.

Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu

Chystaný snímek Superman: Legacy se má začít natáčet sice až v příštím roce, proces obsazování stěžejních rolí ve filmu režiséra Jamese Gunna však jede na plné obrátky. Magazín The Hollywood Reporter nyní přinesl informace o tom, kdo má ztvárnit Kal-Ela i jeho nemesis.

14. 5. 2023 15:15 | Filmové novinky

David Corenswet. Tohle jméno je podle informací The Hollywood Reporter na přední pozici na roli nového Supermana alias Clarka Kenta alias Kal-Ela. Corenswet nepatří mezi žádné velké hvězdy, fanoušci hororů ho ale mohli vidět v hororovém kultu Pearl a objevil se i v netflixovce Z každého konce, kde si zahrál jednoho ze sympaťáků, kteří razantně promluvili do života hlavní hrdinky, které těhotenství převrátilo život naruby. Corenswet měl zatím v dosavadním castingu působit hodně suverénně, přičemž další kolo obsazování má začít v úvodu června. Podle zdrojů zmíněného deníku mají proti mladému 29letému herci stát další dva kandidáti.

Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu © Netflix

Ačkoli se v minulosti hodně mluvilo i o herci Jacobu Elordim, on se podle všeho o roli nikdy ani neucházel. V původně skloňovaných jménech se pak objevovali i Tom Brittney a Andrew Richardson.

Lois Lane i Lex Luthor

Co by ale byl Superman bez Lois Lane a své ultimátní nemesis Lexe Luthora. Obě ikonické postavy se mají v novém filmu Superman: Legacy také objevit, přičemž o roli Pulitzerem oceněné novinářky mají zájem hodně zajímavé mladé herečky. Mezi nežhavějšími kandidátkami je Emma Mackey ze Sexuální výchovy, hvězda Úžasná paní Maiselové Rachel Brosnahan, Phoebe Dynevor z Bridgertonových a také Samara Weaving, do které se půlka planety zamilovala v hororu Chůva na zabití a ta druhá v hororové satiře Krvavá nevěsta. Především Brosnahan má mít za sebou velmi povedenou zkoušku, nicméně její obsazení může komplikovat věk 32 let, neboť nová verze Supermana zaměřená na první roky Clarka Kenta v Metropolis má směřovat k mladším hercům.

Naopak v souvislosti s rolí padoucha Lexe Luthora se podle všeho mluví jen o jediném herci Nicholasi Houltovi, který se nedávno objevil v hororové komedii Renfield vedle Nicolase Cage a podle insiderů je mezi favority studia od svého dravého výkonu ve filmu Šílený Max: Zběsilá cesta. Hoult mimochodem patří mezi největší smolaře Hollywoodu, když mu v posledních letech proklouzla pod rukama role Batmana (získal ji Robert Pattinson) a poté i role v loňském hitu Top Gun: Maverick či letošním očekávaném hitu Mission: Impossible Odplata - První část.

Nová éra DC Comics

Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu © DC Comics

Superman: Legacy bude prvním filmem chystaného restartu DC filmů od momentu, kdy se jich před lety chopil Zack Snyder. Novou podobu filmových hrdinů mají na svědomí čerství šéfové James Gunn a Peter Safran, kteří již představili delší plán na první fázi pod svým vedením. Ten si můžete detailně prohlédnout zde. No novou podobu DC filmů samozřejmě hodně sází CEO Warner Bros. Discovery David Zaslav, který tvorbu komiksových filmů označil v únoru letošního roku jako kreativně hodnotnou prioritu.

Zdroj: THR

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejlepší Spider-Man se vrací v bombastickém traileru se stovkami superhrdinů
Nejlepší Spider-Man se vrací v bombastickém traileru se stovkami superhrdinů
14.05.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Miles Morales se vrací ve svém druhém filmu a již za 14 dní se pokusí potvrdit renomé nejlepšího spider-manovského filmu všech dob, který si vydobyl snímek Spider-Man: Paralelní světy. Pokračování má být větší, akčnější, emocionálnější a mnohem narvanější různorodými hrdiny s pavoučími superschopnostmi.

HBO přijde o další seriály. Ruší se lovení démonů i kung fu mlátička
HBO přijde o další seriály. Ruší se lovení démonů i kung fu mlátička
14.05.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Diváci, kteří našli zalíbení v akčním seriálovém rebootu Kung Fu či napínavém nadpřirozeném prequelu Lovci duchů: Winchestorovi, se již bohužel dalších dílů nedočkají. Oba projekty, které jsou k vidění na HBO Max, byly právě zrušeny.

Oscarový doják Velryba s Brendanem Fraserem je konečně online
Oscarový doják Velryba s Brendanem Fraserem je konečně online
12.05.2023 13:03:00 | Filmové novinky

Pokud jsme někomu během letošního oscarového ceremoniálu opravdu drželi palce, byl to Brendan Fraser, který se po letech v ústraní konečně vrátil na výsluní Hollywoodu a dokázal, že je stále miláčkem publika. Jeho dojemnou cestu si nyní můžete vychutnat i legálně online.

Nový komediální hit na Voyo je kompletní a slaví úspěch. Inspiraci našel u Netflixu
Nový komediální hit na Voyo je kompletní a slaví úspěch. Inspiraci našel u Netflixu
12.05.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo se snaží neustále přicházet s novými projekty, které mají rozšířit jeho cílovou skupinu diváků. Zatímco aktuálně běží druhá řada seriálu Iveta, Voyo úspěšně zakončilo svůj seriál pro mladší publikum Sex O’Clock, který se podobá netflixovskému hitu Sexuální výchova.