FB pixel TP pixel
Loki nekončí! Dostal 2. řadu seriálu a vrátí se i do filmů. Čím mění MCU? © TMDB

Loki nekončí! Dostal 2. řadu seriálu a vrátí se i do filmů. Čím mění MCU?

Šestidílná série Loki dnes ráno zakončila svou pouť na streamovací službě Disney+. Nakonec se ale nebude jednat o minisérii, nýbrž o první řadu, která navíc zásadně mění celý vesmír Marvelu a ukazuje nového superpadoucha.

Filmové novinky

V Marvelu jsou pěkní filutové. Zatímco do kin poslali Black Widow (ano, původně to asi neměli v plánu takto najednou) a všichni fanoušci horlivě očekávají letošního Spider-Mana: Bez domova, který má do jednoho filmu natáhnout všechny tři dosavadní filmové představitele Petera Parkera, na obrazovkách streamovací služby Disney+ se zatím odehrává to nejzajímavější ze čtvrté fáze Marvel Cinematic Universe. The Falcon and the Winter Soldier nabídl vyrovnání se se starými rasistickými křivdami vůči afroamerickým hrdinům a začal budovat cestičku k Dark Avengers, WandaVision ukázala potenciální hrátky s realitou a především děsivé bláznovství Wandy Maximoff, která se ne a ne vyrovnat se ztrátou milovaného Visiona. Jenže Wanda zdá se nebude největším problémem, který MCU v blízké době čeká. Loki si totiž nebezpečně zahrával s časovými liniemi a právě kvůli němu teď začne pořádný brajgl.

Přivítejte nového arcipadoucha!

Loki nekončí! Dostal 2. řadu seriálu a vrátí se i do filmů. Čím mění MCU? © TMDB

Pokud jste neviděli poslední díl Lokiho seriálu (nedivili bychom se, ne každý vlastní legálně Disney Plus), připravte se samozřejmě na SPOILERY. Nebudu tu samozřejmě vyprávět vše, co se v seriálu stalo, tím podstatným ovšem je, že Loki na konci Avengers: Endgame uprchl, ale byl odchycený agenturou TVA, která zodpovídá za to, že časový tok nebude narušen a vše dopadne tak, jak má. Jenže jak se během seriálu ukazuje, tohle všechno není, jak se zdá a Loki během svého honu na jednu ze svých alternativních verzí narazí na Jonathan Majorse, který už byl dříve oznámen jako padouch pro třetí díl Ant-Mana a Wasp s názvem Quantumania. A koho, že si zahraje? Nikoho menšího než Kanga Dobyvatele, vychytralého padoucha, který umí cestovat časem. V Lokim potkáme jeho hodnější verzi, která byla schopna porazit svá horší já a ustanovit posvátnou časovou linii, která má zachovávat klid a řád. Jenže konec seriálu posvátnou linii ničí a Lokiho přivede do úzkých, když doběhne za svým mentorem Mobiem a zjistí, že už se dostal do jiné reality, ve které Kangova horší (?) verze ovládla TVA. Seriál končí brutálním cliffhangerem, který mezi titulky Marvel trochu vyjasňuje tím, že se na Lokiho papírovou složku otiskne razítko s nápisem, že se Loki vrátí ve druhé řadě. Bude ale řešit rozštěpené časové linie?

To je velmi dobrá otázka, protože se nedá předpokládat, že premiéra Lokiho bude dříve než na konci příštího roku. A hádejte, které filmy mají premiéru dříve. Ano, s výjimkou Shang-Chiho, který pojede po vlastní ose, třetí Spider-Man (prosinec 2021) a Doctor Strange in the Multiverse of Madness (březen 2022). A oba tyto filmy mají řešit alternativní časové linie a tzv. Multiverzum, ve kterém existují jiné verze slavných postav, podobně jako když Loki zjistil, že kromě podoby Toma Hiddlestona může mít také podobu Richarda E. Granta (klasický Loki), malého Lokiho, nebo fanouškovského favorita Aligátora Lokiho. Marvel se zkrátka pro čtvrtou fázi rozhodl experimentovat s alternativními realitami a v následujících letech si tak bude moci dovolit ledasco a kombinovat jednu frančízu s druhou s různorodými hostujícími postavami. Ostatně Loki byl právě dnes potvrzen právě i pro druhou sólovku Doctora Strange. Vrátí se z tohohle filmového výletu zpět do seriálu s novým úkolem? Anebo jen Strangeovi nabídne cenné info, proti čemu budou hrdinové do budoucna stát?

Kang i Temní Avengeři

Loki nekončí! Dostal 2. řadu seriálu a vrátí se i do filmů. Čím mění MCU? © TMDB

Kanga Dobyvatele totiž nelze brát na lehkou váhu a je až šokující, že ho Marvel vytasil tak brzy ve čtvrté fázi. Když se totiž podíváme, že oficiálně se měl objevit až za 2 roky v Ant-Manovi, znamená to, že komiksový gigant bude budovat nového arcipadoucha pořádně dlouho a velmi pravděpodobně ho nezařízne ani ve zmínené třetí sólovce Mravenčího muže (vzpomeňme, že Thanose jsme neviděli do prvních Avengers a byl to tehdy spíš fórek). A pokud ano, pořád tu máme postupně budované Dark Avengers v rukách Valentiny Allegry de Fontaine alias Madame Hydry. A do budoucna nesmíme zapomínat ani na to, že v kosmu lítá Nick Fury, který bude na Disney Plus řešit chystanou Tajnou invazi, ve které Skrullové obsadí celou planetu. I tohle by mohla být jedna z alternativních realit, které nyní nabízí Marvelu milion různých variant příběhů a dokonce i hereckých návratů. Zapomenout totiž nesmíme ani na spekulace, že Chris Evans vyjednává o návratu do role Stevea Rogerse. Zkrátka a dobře, Marvel s Lokim odzátkoval totální nerdovský mayhem, který se mu může velmi rychle vymknout z rukou, ale aktuálně nabízí potenciál na hrozně moc budoucí zábavy. A to je dobře, protože dost bylo ohlížení se za Avengers: Endgame, je čas pořádně šlápnout do pedálů a dokázat, že Thanosem jízda rozhodně neskončila.

 4 165 zobrazení  
Netflix pokračuje v rušení seriálů. Nyní zařízl svou artušovskou fantasy
Netflix pokračuje v rušení seriálů. Nyní zařízl svou artušovskou fantasy
12.07.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Poslední obětí v dlouhé řadě nedávno zaříznutých netflixovských seriálů se stala vysokorozpočtová fantasy Prokletá, která vznikla na motivy komiksu Franka Millera.

Válka zítřka nekončí! Amazon už začal chystat dvojku. Co na to Chris Pratt?
Válka zítřka nekončí! Amazon už začal chystat dvojku. Co na to Chris Pratt?
11.07.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Byť trailery vypadaly všelijak a snímek před premiérou nikdo na velký hit netipoval, z nového sci-fi Válka zítřka se pětadvacet let po premiéře Dne nezávislosti stal obrovský hit. Není tedy divu, že Amazon chce pokračování.

Které největší hity získal Amazon nákupem studia MGM?
Které největší hity získal Amazon nákupem studia MGM?
11.07.2021 | Filmové novinky

Amazon před pár týdny za nekřesťanskou sumu koupil strádající studio MGM. Díky tomu tak do jeho portfolia po letech pronikly populární série filmů. Pojďme se podívat na ty nejvýznamnější z nich, které nyní může Amazon spravovat, případně znovu oživit.

Nový Zaklínač dorazí už v srpnu! První trailer ukazuje příběh Vesemira
Nový Zaklínač dorazí už v srpnu! První trailer ukazuje příběh Vesemira
10.07.2021 11:00:00 | Filmové novinky

Ze včerejšího Witcherconu dorazila i první ukázka na animovaný prequel hlavního zaklínačského seriálu. Anime od tvůrců fenomenální Legendy Korry nás čeká už koncem srpna.