FB pixel TP pixel
Nejděsivější horor posledních let: Sériový vrah Nicolas Cage má stoprocentní hodnocení kritiků © NEON

Nejděsivější horor posledních let: Sériový vrah Nicolas Cage má stoprocentní hodnocení kritiků

Po loňském úchvatném výkonu v absurdním dramatu To se mi snad zdá nyní Nicolas Cage září v intenzivním hororu Longlegs, ve kterém sehrál chladnokrevného sériového vraha. Kritici mluví o nejděsivějším snímku posledních let.

Filmové novinky 7. 7. 2024 12:37 | Filmové novinky

Příští týden vstupuje do zámořských kin horor Longlegs s Nicolasem Cagem v hlavní roli. Snímek prozatím drží na serveru Rotten Tomatoes perfektnch 100 % kladných recenzí při průměrné známce 8,2 bodů z 10. Nicolas Cage tak i nadále kombinuje vybírání bizarních rolí, které vedou jak k přešlapům, tak i k účinkování v působivých projektech jakým byla fantasmagorická hororová Mandy - Kult pomsty, drama Pig či loňský festivalový hit To se mi snad zdá. V Longlegs nyní Nicolas Cage ztvárnil chladnokrevného sériového vraha, z jehož výkonu jsou kritici nadšení.

Intenzita a hrůza

Recenzenti na Longlegs oceňují nevídanou intenzitu a hrůzu, kterou film přináší. Mluví o „znepokojivém snu trvajícím 101 minut“ a například Mary Beth McAndrews z Dread Central udělila filmu plné hodnocení 5 bodů z 5, když Longlegs označila za jeden z nejlepších a nejděsivějších filmů roku. Meagan Navarro z Bloody Disgusting dodává, že film zanechává nezapomenutelný dojem svou děsivou atmosférou a neotřelými vizuály, které diváky zcela pohltí.

Chválen je i samozřejmě režisér Oz Perkins, syn hororové legendy Anthonyho Perkinse, který tímto snímkem dokazuje, že talent na horor má v genech. Dolores Quintana ze Santa Monica Mirror cení režiséra za jeho schopnost vtáhnout diváka do mysli sériového vraha nebo cílevědomé agentky FBI v podání Maiky Monroe. Diváci mohou očekávat děsivé surreálné obrazy a hmatatelnou atmosféru nahánějící husí kůži. V USA bude Longlegs dostupný v kinech od 12. července. Jestli snímek vstoupí i do českých kin, dosud není známo.

Zdroj: Movieweb

 46 718 zobrazení   2 se líbí
Sci-fi s tajuplnou černou dírou předčasně končí. Za hranici únosnosti padla sledovanost
Sci-fi s tajuplnou černou dírou předčasně končí. Za hranici únosnosti padla sledovanost
05.07.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Sci-fi mohou slavit na streamovací platformě Amazon Prime úspěch. Prokázal to například divácký hit Fallout. Ne každému vědeckofantastickému obsahu se však daří a diváci se budou muset nově rozloučit i se seriálem Za hranicí.

Postapokalyptické sci-fi Netflixu se loučí skvělým trailerem. Slibuje válku o pozemský domov
Postapokalyptické sci-fi Netflixu se loučí skvělým trailerem. Slibuje válku o pozemský domov
05.07.2024 13:25:00 | Filmové novinky

Streamovací obr Netflix vydal nejnovější a pravděpodobně skutečně poslední trailer na chystané finále seriálu Sladký domove. A tahle postapokalyptická sci-fi slibuje velkolepou bitvu o matičku Zemi, v níž budou stát na jedné straně lidé a na druhé monstra. Máme se na co těšit.

Premiéra Stranger Things 5 je v nedohlednu. Každá epizoda je v podstatě filmem
Premiéra Stranger Things 5 je v nedohlednu. Každá epizoda je v podstatě filmem
04.07.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Showrunner seriálového hitu Stranger Things Ross Duffer potěšil své fanoušky zprávou o významném milníku produkce. Prostřednictvím Instagramu oznámil, že natáčení závěrečné řady dosáhlo poloviny. Na finální střet s Vecnou si ale ještě nějakou dobu počkáme.

Pohroma pro Kevina Costnera. Jeho životní projekt je propadák, ručil svým majetkem
Pohroma pro Kevina Costnera. Jeho životní projekt je propadák, ručil svým majetkem
03.07.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Kevin Costner je sice hereckou a režijní legendou, z hlediska producentství byl však vždycky spíš odvážlivcem než uváženým obchodníkem. A tak si na závěr kariéry nadělil po Vodním světě a Postmanovi další propadák. A tentokrát za něj ručil svým rančem.