FB pixel TP pixel
Epická bitva na úrovni filmů i nově odhalená stvůra. Seriálový Pán prstenů už nechce být pro smích © Amazon Prime Video / Empire

Epická bitva na úrovni filmů i nově odhalená stvůra. Seriálový Pán prstenů už nechce být pro smích

Seriál Pán Prstenů: Prsteny moci sice svou druhou řadu představí až v poslední prázdninový den, už nyní však neuplyne den, abychom se něco nového nedozvěděli. Tvůrci slibují nejen grandiózní bitvy jako v původní trilogii, ale ukázali i novou nestvůru, kterou prý inspirovala jedna z postav seriálu Perníkový táta.

Filmové novinky

Je tady další nálož nových snímků z chystané druhé řady fantasy hitu Pán prstenů: Prsteny moci, která na přelomu podzimu a zimy dorazí se svou druhou řadou. A jelikož si tvůrci zřejmě stále pamatují, jak ostrou kritiku od fanoušků za tu první schytají, snaží se i nadále všechny přesvědčit, že pokračování bude úplně jiné a mnohem lepší.

Skutečně epické bitvy

Showrunner Patrick McKay například v rozhovoru pro magazín Empire potvrdil, že bitvy v druhé řadě Prstenů moci budou úplně jiné kafe než ona nechvalně proslulá vesnická šarvátka mezi orky a Númenorejci z první řady. „Milujeme pořádnou bitvu. Pro druhou řadu bylo v plánu něco mnohem většího, grandióznějšího, co se neodehraje jen během jedné noci, ale během několika dnů, týdnů, měsíců a dílů,“ láká McKay na seriálovou obdobu Helmova žlebu nebo Pelennorských polí z původní Jacksonovy trilogie.

Měli bychom se tak dočkat zhruba desetinásobně větší bitvy, v níž se proti sobě postaví doslova síly světla a temnoty. Chybět prý nebudou i opravdu kruté a násilné momenty, v nichž herecké obsazení zasáhne smrt. Další zbrusu nový snímek z druhé řady seriálu pak odhaluje zcela nové monstrum, které do seriálu zasáhne.

Horský trol

Epická bitva na úrovni filmů i nově odhalená stvůra. Seriálový Pán prstenů už nechce být pro smích © Amazon Prime Video / Empire

Bude jím horský trol jménem Damrod, jehož McKay popsal jako „požírače dračích kostí“. Obří šedivé monstrum se špinavými šedivými vlasy se na snímku tyčí nad postavou Adara (Joseph Mawle), což naznačuje, že bude mít co dočinění se silami zla. Není však jasné, zda se k nim nakonec přidá. Showrunner zároveň prozradil, že inspirací pro Darmoda se stala postava z Perníkového táty: „Částečně ho inspiroval Mikem Ehrmantraut ze seriálů Perníkový táta a Volejte Saulovi. Zejména způsob jeho pohybu nebo nenucený smysl pro sílu.“

Odhalení obřího trolla přichází nedlouho poté, co tvůrci odhalili, že ve druhé řadě se vůbec poprvé objeví Tom Bombadil nebo obávaní mohyloví duchové. V obou případech postavy, které velmi dobře znají čtenáři knih z původní trilogie, ale Peter Jackson je ve svých filmech vynechal. Na druhou stranu bychom zřejmě neměli propadat předčasnému nadšení, dokud se 31. srpna a v následujících týdnech nedočkáme finálního výsledku.

Zdroj: Empire

Reklama
Nejmonstróznější film roku konečně na HBO. Titánům to trvalo déle než obvykle
Nejmonstróznější film roku konečně na HBO. Titánům to trvalo déle než obvykle
02.07.2024 15:15:00 | Filmové novinky

Godzilla x Kong: Nové impérium, jeden z divácky nejúspěšnějších filmů letošního roku, konečně míří na svou domovskou streamovací službu Max. Monumentální titáni a jejich epické souboje dorazí již za pár dní.

Válka z nedorozumění začala. Trailer 4. dílu Rodu draka ukazuje stínání hlav a dračí nálet
Válka z nedorozumění začala. Trailer 4. dílu Rodu draka ukazuje stínání hlav a dračí nálet
02.07.2024 7:00:00 | Filmové novinky

Aneb co nadělá nesrozumitelná řeč umírajícího krále. Viserysovi se na smrtelné posteli povedla vskutku úchvatná paseka a naivní Alicent už začíná chápat, že všechno bylo možná jinak. Jenže zatáhnout za ruční brzdu už dost dobře nejde. Ne s po krvi toužícím Aegonem na Železném trůnu, a tak startují dračí jatka.

Nejlepší seriál Netflixu se loučí našlapaným trailerem. Fanoušci budou v extázi
Nejlepší seriál Netflixu se loučí našlapaným trailerem. Fanoušci budou v extázi
01.07.2024 18:10:00 | Filmové novinky

Stranger Things? Noční agent? Pro nás je jednoznačně nejlepším seriálem posledních let na Netflixu Cobra Kai. Tahle prodloužená ruka série Karate Kid totiž ukázala, že i ze zdánlivě hloupých nápadů (co když je padouchem ságy hlavní hrdina?) jde natočit skvělý seriál, který navíc emocionálně a dějově předvádí neskutečné veletoče.

První fotky z Gladiátora 2 berou dech. Zápletka je odhalena, trailer za rohem
První fotky z Gladiátora 2 berou dech. Zápletka je odhalena, trailer za rohem
01.07.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Sandálové filmy jsou zpátky! Nebo v to alespoň doufáme, protože první fotky z Gladiátora 2 vypadají naprosto skvěle. Oslavovat mohou hlavně fanoušci Paula Mescala a Pedra Pascala, protože dojde na střet nejoblíbenějších herců současnosti.