FB pixel TP pixel
Lovci pokladů 3 se vrátí ve velkém stylu. Režisér potvrdil návrat Cage a padoucha z jedničky © Buena Vista Pictures

Lovci pokladů 3 se vrátí ve velkém stylu. Režisér potvrdil návrat Cage a padoucha z jedničky

Přestože je řada fanoušků skeptická, zda se někdy dočkáme třetího dílu oblíbeného akčního dobrodružství Lovci pokladů s Nicolasem Cagem v hlavní roli, režisér John Turteltaub jeho vznik potvrdil. Také odhalil několik detailů o vývoji a slíbil návrat oblíbeného padoucha.

Filmové novinky

Je to již 17 let, kdy do kin vstoupil druhý díl dobrodružné akční série Lovci pokladů s Nicolasem Cageem v hlavní roli. O třetím díle oblíbené série se sice mluví již od roku 2008, ten však dosud nevznikl, přestože Disney, jemuž tato franšíza patří, v roce 2020 zadal napsat scénář Chrisi Bremnerovi. Skeptiky se ale nyní snaží uchlácholit režisér předchozích dílů Jon Turteltaub, který fanoušky ujistil, že se nový díl „indianajonesovské“ série opravdu chystá a dodal i několik nových informací. V podcastovém interview Turteltaub prozradil, že všichni hlavní herci, včetně Nicolase Cage, Justina Bartha a Diane Kruger, mají velký zájem o účast na novém dobrodružství.

Turteltaub ovšem zdůraznil, že je nutné při psaní scénáře postupovat opatrně, protože od posledního filmu uběhlo hodně času, svět se výrazně změnil a fanoušci zestárli a nemusejí mít o látku takový zájem. To vše je třeba zohlednit při tvorbě nového filmu, aby byl aktuální a relevantní. Režisér ale potvrdil, že příběh píše „…velmi, velmi dobrý scénárista.“ Co se týče zápletky, Turteltaub zůstal tajemný, ale naznačil, že se můžeme těšit na návrat padoucha z prvního dílu, Seana Beana jako Iana Howa.

Režisér byl dotázán, zda je Howe po dvou desetiletích ve vězení na svobodě. Jeho odpověď byla poněkud záhadná: „Fantastická otázka. Odpověď zní ano...nebo tedy brzy bude. A vím, že to zní jako nápověda k filmu Lovci pokladů 3, ale neříkám, že to tak není. Ale taky neříkám, že je.“ První díl Lovců pokladů z roku 2004, kde si Cage zahrál historika, kryptografa a hledače pokladů Benjamina Franklina Gatese, který se ocitl v centru záhady zahrnující americké svobodné zednáře, americkou revoluční válku a krádež Deklarace nezávislosti, si odnesl z kin 350 milionů dolarů. Druhý díl z roku 2007 pak dokonce utržil 450 milionů dolarů.

Zdroj: Movieweb

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nejlepší seriál na Disney Plus je zpět. Trailer Medvěda slibuje další vystresované peklo
Nejlepší seriál na Disney Plus je zpět. Trailer Medvěda slibuje další vystresované peklo
31.05.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Nová série Rodu draka nebo Prstenů moci? Ale kdeže. Nejočekávanějším pokračování letošního léta není ani jeden z epických fantasy seriálů, ale třetí série kuchařské dramedie Medvěd.

Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu končí. Trailer láká na velké apokalyptické finále
Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu končí. Trailer láká na velké apokalyptické finále
30.05.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Sourozenci Hargreevesovi se už toto léto vrátí na obrazovky Netflixu, aby naposledy zachránili svět před apokalyptickou zkázou. Netflix již dopředu oznámil, že čtvrtá řada seriálu The Umbrella Academy zakončí populární komiksovou adaptaci.

Clooney a Pitt po 16 letech opět spolu! Skvělý trailer odhaluje vtipné odklízení mrtvol
Clooney a Pitt po 16 letech opět spolu! Skvělý trailer odhaluje vtipné odklízení mrtvol
30.05.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Dvě herecké legendy Brad Pitt a George Clooney se po 16 letech opět setkají na filmovém plátně. Charismatičtí sympaťáci si zahrají v akční komedii Osamělí vlci, jejíž trailer je právě k vidění. Těšit se můžeme na břitký humor, nečekané zvraty i okouzlující dialogové výměny mezi oběma herci.

Netflix slaví! Nová robotická sci-fi je jedním z největších hitů roku
Netflix slaví! Nová robotická sci-fi je jedním z největších hitů roku
29.05.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Co nesplnila vesmírná sága Rebel Moon režiséra Zacka Snydera, to doručila Jennifer Lopez, která se v novince Atlas vydává na hon umělé inteligence. A ačkoli recenze robotické sci-fi nejsou nijak převratné, Atlas je jedním z největších úspěchů streamovací služby v letošním roce.