FB pixel TP pixel
Lucifer dostane od Netflixu pátou řadu, která bude zároveň jeho poslední © TMDB

Lucifer dostane od Netflixu pátou řadu, která bude zároveň jeho poslední

Rok poté, kdy Netflix zachránil komiksový seriál Lucifer před jeho zrušením na stanici Fox, a převzal jej, aby natočil čtvrtou řadu, jeho pouť televizními vodami nakonec přeci jen sám ukončí. Fanoušci seriálu ale ještě dostanou příležitost se rozloučit v závěrečné páté řadě.

Filmové novinky

Pro začátek malá rekapitulace: kriminální fantasy seriál Lucifer vznikl jako adaptace stejnojmenného komiksu z dílny vydavatelství DC, který byl zase spin-offem napsaným podle oblíbené postavy Lucifera z adorovaného kultovního komiksu Sandman od Neila Gaimana. Lucifera Morningstara, jak zní jeho celé jméno, už přestala bavit práce vládce pekel a odjel si užívat do Los Angeles, aby nakonec skončil jako poradce u policie a pomohl odhalovat zločiny. Produkčně se seriálu ujala stanice Fox a v roce 2016 odvysílala jeho první řadu v hlavní roli se skvělým Tomem Ellisem. Poté vznikly další dvě řady, ale kvůli nízké sledovanosti se jej Fox rozhodl zrušit. Na jeho záchranu vzniklo několik fanouškovských petic, až se projektu nakonec ujal Netflix. Ten pak před měsícem na naše televize, tablety či telefony zpřístupnil čtvrtou řadu.

Lucifer dostane od Netflixu pátou řadu, která bude zároveň jeho poslední © TMDB

Nyní byla potvrzena řada pátá, která celý seriál zakončí. Showrunneři Lucifera Joe Handerson a Ildy Modrovich rovněž poděkovali Netflixu a fanouškům za záchranu seriálu a za příležitost zakončit jeho příběh, jak sami uznají za vhodné. Kolik epizod budou mít tvůrci na zakončení jejich vyprávění ještě nebylo potvrzeno. Netflixem produkovaná poslední řada měla 10 dílů, což byl z celého cyklu nejmenší počet. Pod Foxem měla první řada 13 epizod, druhá 18 a třetí dokonce 26. Kdy se závěrečná řada na Netflixu objeví, také není v tuto chvíli ještě známo.

 185 zobrazení   33 se líbí
Rusko minisérii Černobyl od HBO nesnáší, chystá vlastní seriál
Rusko minisérii Černobyl od HBO nesnáší, chystá vlastní seriál
10.06.2019 | Filmové novinky

Pětidílná minisérie Černobyl se s přehledem stala nejlepším seriálem letošního roku a atakuje nejvyšší příčky dokonce i v respektovaných historických žebříčcích nejlepších seriálů. Ne každý je ale s výsledkem spokojen. Třeba Kreml se cítí popuzen a chystá se odpovědět vlastním seriálem.

Natáčení prequelu Hry o trůny začíná pod novým názvem
Natáčení prequelu Hry o trůny začíná pod novým názvem
07.06.2019 | Filmové novinky

Jsou to necelé 3 týdny od konce Hry o trůny a HBO už finišuje poslední přípravy před natáčením prequelu, které by mělo začít v červnu. Nyní už navíc víme, že série bude vznikat pod pracovním názvem „Bloodmoon“.

Meme divákům pomáhají vyrovnat se s hrůzami Černobylu
Meme divákům pomáhají vyrovnat se s hrůzami Černobylu
06.06.2019 | Filmové novinky

Pětidílné historické drama HBO skončilo, a kromě skvělého dojmu po něm zůstala slušná sbírka memeček. Na rozdíl od 8. řady GoT meme z minisérie Černobyl nemají za cíl dělat si legraci z nelogičností, chyb či nekonzistence jednotlivých postav. Jejich motiv je vlastně pouze jeden.

Carnival Row: Fantasy noir o migraci natočený v Česku má stylový trailer
Carnival Row: Fantasy noir o migraci natočený v Česku má stylový trailer
05.06.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Nový seriál Amazonu představil první krátkou upoutávku na neoviktoriánskou detektivku v hlavních rolích s Carou Delevingne a Orlandem Bloomem.