FB pixel TP pixel
Natáčení prequelu Hry o trůny začíná pod novým názvem © TMDB

Natáčení prequelu Hry o trůny začíná pod novým názvem

Jsou to necelé 3 týdny od konce Hry o trůny a HBO už finišuje poslední přípravy před natáčením prequelu, které by mělo začít v červnu. Nyní už navíc víme, že série bude vznikat pod pracovním názvem „Bloodmoon“.

Filmové novinky 7. 6. 2019 0:00 | Filmové novinky

Plánovaný seriál, jež by se měl odehrávat asi 8000 let před událostmi Hry o trůny a válkou pěti králů, měl dosud „přezdívku“ The Long Night podle období v historii Západozemí, ve kterém se bude odehrávat. V březnovém vydání Production Weekly je však spinoff uveden jako Untitled Game of Thrones Prequel (w/t Bloodmoon). Tenhle název se ke světu Hry o trůny, ve kterém hraje krev často hlavní roli, tematicky skvěle hodí. Pracovní názvy jsou zpravidla navrhovány tak, aby byly neškodné a nepřitahovaly k produkci zbytečně mnoho pozornosti – většinou také nijak nesouvisí s plánovanou zápletkou. Například Spider-Man: Homecoming byl natáčen pod pracovním názvem Summer of George, což je reference k epizodě ze Show Jerryho Seinfelda.

Natáčení prequelu Hry o trůny začíná pod novým názvem © TMDB

Prequel už má známou i nemalou část obsazení – jde o směs zavedených tváří a nových tváří: Naomi Watts (Nic nás nerozdělí, King Kong), Miranda Richardson (Churchill), John Simm (Pán času), Jamie Campbell Bower (Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny), Josh Whitehouse (Poldark), Georgie Henley (Letopisy Narnie), Alex Sharp (Podfukářky) a Naomi Ackie (Lady Macbeth). Dějovou zápletku dal dohromady autor Písně ledu a ohně George R. R. Martin, showrunnerkou bude Jane Goldman (Kingsman).

 1 805 zobrazení   93 se líbí
Meme divákům pomáhají vyrovnat se s hrůzami Černobylu
Meme divákům pomáhají vyrovnat se s hrůzami Černobylu
06.06.2019 | Filmové novinky

Pětidílné historické drama HBO skončilo, a kromě skvělého dojmu po něm zůstala slušná sbírka memeček. Na rozdíl od 8. řady GoT meme z minisérie Černobyl nemají za cíl dělat si legraci z nelogičností, chyb či nekonzistence jednotlivých postav. Jejich motiv je vlastně pouze jeden.

Carnival Row: Fantasy noir o migraci natočený v Česku má stylový trailer
Carnival Row: Fantasy noir o migraci natočený v Česku má stylový trailer
05.06.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Nový seriál Amazonu představil první krátkou upoutávku na neoviktoriánskou detektivku v hlavních rolích s Carou Delevingne a Orlandem Bloomem.

Prequel loutkového Temného krystalu má nádherný první trailer
Prequel loutkového Temného krystalu má nádherný první trailer
05.06.2019 | Filmové novinky

Seriálová fantasy s oficiálním názvem The Dark Crystal: Age of Resistance, která je prequelem osmdesátkového filmového hitu Temný krystal, má svou první regulérní upoutávku. A vypadá moc dobře!

První řada Zaklínače je dotočena. Kdy se jí dočkáme?
První řada Zaklínače je dotočena. Kdy se jí dočkáme?
04.06.2019 | Filmové novinky

Seriál Netflixu o geneticky vylepšeném námezdním bojovníkovi Geraltovi z Rivie s Henry Cavillem v hlavní roli ukončil natáčení 1. řady. Jeden z členů štábu rovněž prozradil, že se premiéry série na motivy knih Andrzeje Sapkowského dočkáme v prosinci.