FB pixel TP pixel
Největší oscarový film Netflixu odhalen. Trailer slibuje proměnu hollywoodského fešáka © Netflix

Největší oscarový film Netflixu odhalen. Trailer slibuje proměnu hollywoodského fešáka

Málokomu se podaří tak hladký a úspěšný přechod od herectví k filmové režii, jako se to povedlo Bradleymu Cooperovi. Jeho debut Zrodila se hvězda sice posbíral množství ocenění, přesto trvalo pět let, než natočil svůj druhý film. Dočkáme se jej koncem tohoto roku.

Filmové novinky

Po loňském kontroverzním biopicu Blondýnka se Netflix zaměřil na hladivější zobrazení života slavných, a tak by Cooperova novinka Maestro měla být především vyznáním lásky hudbě, umění a životu mistrovského skladatele Leonarda Bernsteina. Životopisnou lovestory sice spojuje s kontroverzním dílem Andrew Dominica retro stylizace, reální hrdinové, slavnostní světová premiéra na Filmovém festivalu v Benátkách a střídání barev a černobílé palety, první ukázka však jasně naznačuje, že filmy od sebe nemohou být rozdílnější.

Ve svém druhém filmu Cooper ztvární samotného Leonarda Bernsteina napříč několika dekádami, jeho múzu a celoživotní lásku ztvární Carey Mulligan. Je přitom zjevné, že tady se bude hrát na Oscary nejen v hereckých rolích. Ostatně spolu s Cooperem jsou producenty filmu Steven Spielberg a Martin Scorsese, a právě dojemné Fabelmanovy prvně jmenovaného filmového velikána svou aurou teaser v něčem velice připomíná. Netflix má tedy již nyní jasného koně v závodě o zlaté sošky a diváci mají téměř jistý velký dojemný filmový příběh odkazující na klasiky starého Hollywoodu. Ambiciózní premiéra proběhne online již 20. prosince.

Zdroj Netflix

Fenomenální pokračování nejlepšího Spider-Mana je konečně online
Fenomenální pokračování nejlepšího Spider-Mana je konečně online
15.08.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Fantastické pokračování snímku Spider-Man: Paralelní světy vstoupilo do českých kin 31. května letošního roku a po 75 dnech je novinka Napříč paralelními světy konečně dostupná online. Zatím jen na jedné službě, brzy ale přibudou další.

Henry Cavill přepsal dojemnou scénu Zaklínače. Trapnou verzi scenáristů odmítl
Henry Cavill přepsal dojemnou scénu Zaklínače. Trapnou verzi scenáristů odmítl
15.08.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Pro Henryho Cavilla nebyl seriál Zaklínač jen běžnou prací, za kterou dostal zaplaceno. Jako fanoušek knižní předlohy se neustále snažil do role i příběhu dostat to, co je podle něj pro Sapkowského dílo stěžejní. A když se měl v jedné z nejdojemnějších scén rozloučit se svým milovaným koněm, neváhal a dopřál mu rozlučku, která scenáristy vůbec nenapadla.

Kazmovu filmovou OneManShow čeká rekordní premiéra. Chystají se přísná opatření
Kazmovu filmovou OneManShow čeká rekordní premiéra. Chystají se přísná opatření
15.08.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Celovečerní verze OneManShow humoristy Kazmy se řítí do kin. Film, který má završit populární pořad, provází přísná bezpečnostní opatření a kinaři očekávají rekordní tržby.

Jeden z nejlepších krimi seriálů dekády se vrací na Netflix. Trailer láká na špínu Londýna
Jeden z nejlepších krimi seriálů dekády se vrací na Netflix. Trailer láká na špínu Londýna
14.08.2023 18:15:00 | Filmové novinky

Kriminálka Top Boy sice původně pro Netflix vůbec nevznikla, byl to ale právě streamer, který z ní udělal mezi mnoha diváky fenomén. Nyní se vrací na obrazovky Netflixu s definitivně poslední řadou, která zakončí putování londýnským sídlištěm, v jehož středu byste se ocitnout rozhodně nechtěli.