FB pixel TP pixel
Mandalorian překonal Stranger Things a je nejžádanějším seriálem na světě © TMDB

Mandalorian překonal Stranger Things a je nejžádanějším seriálem na světě

Jen tři týdny po spuštění streamingové služby Disney Plus se její nejočekávanější seriál The Mandalorian stal nejen nejsledovanějším seriálem v USA, ale také nejžádanějším napříč celým světem. Seriál je podle Parrot Analytics nejvyhledávanější napříč všemi platformami a překonal veškerou konkurenci.

Filmové novinky 11. 12. 2019 0:00 | Filmové novinky

Společnost Parrot Analytics u seriálů měří tzv. "demand expressions", což je standardizovaná jednotka pro měření zájmu o konkrétní televizní program a vyjadřuje zájem, sledovanost a další aspekty aktivity okolo seriálu. A o Mandaloriana byl podle této analýzy minulý týden 31,9krát větší globální zájem než o Hru o trůny, Korunu či Stranger Things. Mandalorian zároveň v USA po 21 nepřetržitých týdnech sesadil z trůnu nejvíce streamovaného seriálu Stranger Things a sám se na něj posadil. První hraný seriál ze světa Star Wars se tak dle Parrot Analytics rázem dostal do souboje o největší seriálový debut letošního roku vedle Černobylu z dílny HBO, The Boys od Amazonu, seriálu See od Apple a netflixovské The Umbrella Academy.

Stejně jako se fenoménem celosvětově stává samotný seriál, stoupá souběžně s ním i zájem a obliba Baby Yody, postavy "dítěte", které se hlavní hrdina Pedro Pascal rozhodl chránit. Kromě nespočtu skvělých memeček (některé najdete i na našem Facebooku) se internetem šíří hromada různých teorií o jeho původu. A poptávka po merchandisingu právě s tímhle klubíčkem roztomilosti je v aktuální předvánoční době doslova gigantická. Tvůrce seriálu Jon Favreau během premiéry seriálu potvrdil, že aktuálně probíhá tvorba druhé řady. Mandalorian boduje i u kritiků, když si po prvních 5 dílech vysloužil hodnocení 93 % a ještě o procento víc má od diváků.

 2 021 zobrazení   132 se líbí
Netflix boduje v nominacích na Zlaté glóby Irčanem i Manželskou historií
Netflix boduje v nominacích na Zlaté glóby Irčanem i Manželskou historií
09.12.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Nebýt Netflixu, neměli bychom na co koukat a kritici dávat do nominací. Alespoň takový je výstup z nominací na Zlaté glóby, kde velmi silně rezonuje Netflix hned s několika tituly. Zaujaly filmy Irčan, Manželská historie i Dva papežové. A ani v seriálech se Netflix neztratil.

Zaklínač měl být původně jen filmem. Jak by se lišil od seriálu?
Zaklínač měl být původně jen filmem. Jak by se lišil od seriálu?
29.11.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Do premiéry netflixovského Zaklínače zbývá necelý měsíc, a tak pomalu startuje PR kolečko okolo očekávaného projektu, jenž má být pro streamovací službu její vlastní Hrou o trůny.

Nejen Zaklínač: Netflix představil na tituly bohatou prosincovou nabídku
Nejen Zaklínač: Netflix představil na tituly bohatou prosincovou nabídku
25.11.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služby se v prosinci hodlají rvát o divácké bulvy opravdu vehementně. Zatímco HBO vsadilo na celou ságu Harryho Pottera, Avengery, anebo závěrečné díly Jeho temných esencí či Watchmen, Netflix vyrukuje s novým akčním flákem Michaela Baye, anebo očekávaným Zaklínačem.

Apple TV+ zrušila premiéru nového filmu kvůli sexuálnímu obtěžování
Apple TV+ zrušila premiéru nového filmu kvůli sexuálnímu obtěžování
22.11.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba od Applu zrušila premiéru ambiciózního dramatu o afroamerických bankéřích kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování jednoho z potomků hlavní postavy.