FB pixel TP pixel
Zaklínač měl být původně jen filmem. Jak by se lišil od seriálu? © TMDB

Zaklínač měl být původně jen filmem. Jak by se lišil od seriálu?

Do premiéry netflixovského Zaklínače zbývá necelý měsíc, a tak pomalu startuje PR kolečko okolo očekávaného projektu, jenž má být pro streamovací službu její vlastní Hrou o trůny.

Filmové novinky 29. 11. 2019 15:00 | Filmové novinky

Ohledně Zaklínače byl naposledy vyzpovídán jeden z předních tvůrců seriálu Tomek Bagiński, jenž odhalil, že se měl Geralt z Rivie před lety vydat přímo na stříbrná plátna. Motivace logicky vycházela – stejně jako seriál – z úspěchu videoherní série od CD Project Red, ale až opakovaná setkání s Netflixem tvůrce přesvědčila, že vhodnější formát by byl ten seriálový. Bagiński chtěl pro filmovou adaptaci Zaklínače adaptovat povídky Menší zlo a Zaklínač, které slouží hlavně k vykreslení Geraltovy povahy a nabízí vesměs klasickou heroickou fantasy, která bývá v mainstreamu populární. Geralt by totiž musel zachránit prokletou princeznu a zmasakrovat nechvalně proslulý Blaviken.

Zcela racionální volby pro úvodní kapitolu potenciální (minimálně) trilogie. Bagiński měl však dlouhodobě pocit, že by námětu více slušela seriálová délka, která by postavám dokázala dát skutečné vrstvy. Blavikenem tudíž seriálová verze pro Netflix začne a poslouží jako úvod do nekompromisního světa, v němž se stírají hranice mezi lidskými a démonickými monstry. Jak navíc již víme, Netflix ještě před premiérou odsouhlasil 2. řadu, takže prostoru pro rozpracování postav a dějových linek bude ještě dost.

 18 se líbí
Nejen Zaklínač: Netflix představil na tituly bohatou prosincovou nabídku
Nejen Zaklínač: Netflix představil na tituly bohatou prosincovou nabídku
25.11.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služby se v prosinci hodlají rvát o divácké bulvy opravdu vehementně. Zatímco HBO vsadilo na celou ságu Harryho Pottera, Avengery, anebo závěrečné díly Jeho temných esencí či Watchmen, Netflix vyrukuje s novým akčním flákem Michaela Baye, anebo očekávaným Zaklínačem.

Apple TV+ zrušila premiéru nového filmu kvůli sexuálnímu obtěžování
Apple TV+ zrušila premiéru nového filmu kvůli sexuálnímu obtěžování
22.11.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba od Applu zrušila premiéru ambiciózního dramatu o afroamerických bankéřích kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování jednoho z potomků hlavní postavy.

Postavy z Disney+ seriálů od Marvelu zamíří i do MCU filmů
Postavy z Disney+ seriálů od Marvelu zamíří i do MCU filmů
21.11.2019 | Filmové novinky

Fikční svět superhrdinů Marvel Cinematic Universe se zase o něco rozroste. Jak potvrdil šéf Marvelu Kevin Feige, i postavy, které budou debutovat na Disney+ jako Moon Knight, Ms. Marvel a She-Hulk, se po účinkování ve vlastních seriálech dostanou i do filmu.

Dokoukáno. Hackeři již nabízejí k prodeji tisíce odcizených Disney+ účtů
Dokoukáno. Hackeři již nabízejí k prodeji tisíce odcizených Disney+ účtů
20.11.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Ti nejméně šťastní uživatelé o své účty přišli jen pár hodin poté, co Disney oficiálně spustil svou streamingovou službu. Většina odcizených účtů je nyní na prodej na Dark Webu, kde je hackeři na fórech a e-shopech hromadně nabízejí za pár dolarů.