FB pixel TP pixel
Dokoukáno. Hackeři již nabízejí k prodeji tisíce odcizených Disney+ účtů © TMDB

Dokoukáno. Hackeři již nabízejí k prodeji tisíce odcizených Disney+ účtů

Ti nejméně šťastní uživatelé o své účty přišli jen pár hodin poté, co Disney oficiálně spustil svou streamingovou službu. Většina odcizených účtů je nyní na prodej na Dark Webu, kde je hackeři na fórech a e-shopech hromadně nabízejí za pár dolarů.

Filmové novinky

Disney+ nedávno s velkou pompou zahájil provoz a otevřel fanouškům ve Spojených státech, Kanadě, Nizozemsku, Austrálii a Novém Zélandu své brány. Zatímco se první uživatelé vrhali na Mandaloriana a miliony dalších se registrovaly, mnoho jich zažívalo technické potíže, díky kterým si nemohli pustit filmy a seriály, na něž se dlouho těšili. Pod hromadou těchto stížností si však menší skupina uživatelů začala stěžovat, že ztratili přístup ke svým účtům. Hackeři už pár hodin po spuštění služby napadali ve velkém první účty, odhlašovali původní uživatele a měnili na nich emaily a hesla, čímž de facto nad účty získali plnou kontrolu.

Není pochyb, že za nemalou část odcizení si uživatelé mohou sami svým vágním přístupem k bezpečnosti. Jedním z osvědčených způsobů, jak riziko hacknutí svého účtu zvýšit, je použít pro něj heslo, které jste již jednou použili jinde. Našli se ale i tací uživatelé, kteří tvrdí, že pro Disney+ použili zcela unikání heslo a i přesto o svůj účet přišli. Byť se tito lidé snaží povětšinou vinu házet na zabezpečení ze strany Disney+, je pravděpodobnější, že podcenili zabezpečení a netušili, že mají na svém zařízení nejspíše keylogging malware, který jejich domnělé unikátní heslo obratem poskytl nějakému online zlodějíčkovi. Na druhou stranu Disney této strategii krádeže poměrně dobře nahrál, když nezavedl dvoufázovou autorizaci svých účtů. Hackerům tak k ovládnutí celého účtu stačí pouze přihlašovací údaje.

Dokoukáno. Hackeři již nabízejí k prodeji tisíce odcizených Disney+ účtů © TMDB

Hackovací fóra Dark webu jsou nyní doslova zaplavena premium účty z Disney+. Dle reklam jsou už k dispozici přístupové údaje pro tisíce účtů. Cena jednoho odcizeného účtu se pohybuje mezi 3 a 11 dolary. Vzhledem k tomu, že měsíční předplatné stojí v základu 7 dolarů, je jasné, že dražší účty patří nešťastníkům, kteří si službu rovnou předplatili třeba na půl roku, načež o svůj účet přišli. Krádeže a přeprodávání účtů online streamovacích služeb nejsou ničím novým, ale hackeři se tentokrát do práce pustili s nebývalou vervou a první účty skutečně byly na prodej už pár hodin po spuštění Disney+.

 1 352 zobrazení   14 se líbí
Seriálový Pán Prstenů jde ve stopách Zaklínače. Amazon schválil 2. řadu
Seriálový Pán Prstenů jde ve stopách Zaklínače. Amazon schválil 2. řadu
19.11.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Amazon svému seriálu ze světa Pána Prstenů věří podobně jako Netflix Zaklínači. Proto mu ještě před premiérou 1. řady posvětil i vznik řady druhé. Nutno ovšem podotknout, že v tomto případě jde o zelenou, kterou seriál nečekaně dostal ještě před prvním natáčecím dnem.

HBO chystá kouzelné Vánoce. V prosinci přinese ságu Harryho Pottera
HBO chystá kouzelné Vánoce. V prosinci přinese ságu Harryho Pottera
18.11.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Máte chuť na potterovský maraton a nechce se vám platit za zapůjčení či koupi individuálních filmů na Apple TV či jiných službách? Vhod vám přijde nabídka HBO GO, která od 1. prosince přinese komplet filmů o Harry Potterovi.

Disney Plus jde proti konkurenci a nebude zveřejňovat čísla sledovanosti
Disney Plus jde proti konkurenci a nebude zveřejňovat čísla sledovanosti
14.11.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Po letech mlčení se konečně podařilo udělat transparentnějším i přeborníka v bobříku mlčení, jakým byl Netflix. Nově příchozí Disney+ však od něj zatloukací taktiku zjevně přebralo a nebude veřejně informovat o tom, jak se jeho originální tvorbě - například očekávanému Mandalorianovi - daří.

Malé detaily, které jste v novém traileru na Zaklínače přehlédli
Malé detaily, které jste v novém traileru na Zaklínače přehlédli
11.11.2019 | Filmové novinky

První plnohodnotný trailer k seriálu Zaklínač přinesl 120 sekund nových scén, záběrů a detailů, které mají fanoušky navnadit na prosincovou předvánoční premiéru, která tady bude rychleji, než stihnete říct "ještě nemám koupené žádné dárky". Které detaily vám při sledování ukázky pravděpodobně unikly?