FB pixel TP pixel
Disney ruší exkluzivitu seriálů od Marvelu. Největší propadák pošle do televize © Marvel Studios

Disney ruší exkluzivitu seriálů od Marvelu. Největší propadák pošle do televize

Zdá se, že jen pár dní stará prohlášení šéfa Disney Boba Igera o změně strategie ohledně seriálů a filmů od Marvelu získávají reálné obrysy. Disney poprvé porušuje exkluzivní nasazení seriálů na službě Disney Plus.

Filmové novinky

Ještě nedávno bylo zcela nemyslitelné, aby se seriály od Marvelu objevily někde jinde než na Disney Plus. Teď se ale situace mění, protože Disney nutně potřebuje peníze a není nic jednoduššího, než fakturovat sám sobě. Přesně tři roky poté, co na stanici ABC skončil seriál Agenti S.H.I.E.L.D., zamíří na stanici vlastněnou právě Disneym nejméně sledovaný seriál komiksového obra Marvelu Ms. Marvel.

Stane se tak v rámci programu nazvaného The Wonderful World of Disney, přičemž Ms. Marvel bude na ABC odvysílaná ve dvou sobotních slotech vždy po třech epizodách. Nepůjde tedy jen o jakési ochutnávky prvních epizod, jako tomu dříve bylo třeba u jiného méně sledovaného seriálu Andor ze světa Star Wars. Tentokrát Disney skutečně nechá svou televizní stanici odvysílat celý seriál, který byl původně zamýšlen jako výhradní exkluzivita jen pro Disney Plus. Co tím chce Disney získat?

Odpověď není složitá. Již v listopadu má premiéru odkládaný a dle zákulisních informací i hojně přetáčený snímek Marvels, ve kterém spojí síly Carol Danvers z filmu Captain Marvel, Monica Rambeau ze seriálu WandaVision a také Kamala Khan právě ze seriálu Ms. Marvel. Disney se tak zřejmě snaží dostat novou pákistánskou hrdinku do povědomí diváků, aby zvýšil šance na to, že snímek Marvels nebude úplným propadákem. Zatím se totiž okolo filmu nebuduje prakticky žádný hype a studiu určitě dělá vrásky i nová studie, podle níž je Captain Marvel nejvíce nenáviděnou hrdinkou Marvelu napříč USA. Podle ratingové společnosti Samba TV byla sledovanost prvních pěti dní od premiéry Ms. Marvel na Disney Plus pouze 775 tisíc diváků. Druhým nejméně sledovaným seriálem je pak aktuálně vysílaná Tajná invaze s 994 000 diváky. Pro srovnání, hitový seriál Loki za prvních pět dní vysílání vidělo 2,5 milionů diváků.

Zdroj: MovieWeb / Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Hollywoodští herci zuří. Studia je chtějí skenovat a nahrazovat umělou inteligencí
Hollywoodští herci zuří. Studia je chtějí skenovat a nahrazovat umělou inteligencí
16.07.2023 19:30:00 | Filmové novinky

Hollywoodští herci jsou od pátku 14. července ve stávkovém režimu a nyní odhalili, která část navržené dohody s hollywoodskými studii je nejvíce dopálila. Podle hereckých odborů se filmové společnosti snaží herce okrást o jejich identitu bez jakékoli kompenzace.

Netflix opouští filmové hity. Loučí se Rychle a zběsile, historický Patriot a další
Netflix opouští filmové hity. Loučí se Rychle a zběsile, historický Patriot a další
16.07.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Červenec se nám překlápí do druhé poloviny, což v případě Netflixu znamená hned dvě nepříjemnosti. Jednak už v polovině měsíce některé tituly zmizely z nabídky, další pak službu opustí právě s koncem července. Pojďme se podívat, které nejzajímavější tituly byste si měli dokoukat dřív, než katalog opustí.

První český fantasy seriál je konečně kompletně dostupný online
První český fantasy seriál je konečně kompletně dostupný online
14.07.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Česká streamovací jednička Voyo do toho opravdu hodně šlape a v posledních měsících se snaží nabízet široké žánrové spektrum filmů a seriálů. Jedním z méně tradičních žánrů, které se streamovací služba spojená s TV Nova snaží blýsknout, je i nově kompletně dostupná fantasy minisérie Vědma.

Herci opustili natáčení a premiéry filmů. Začala největší válka o Hollywood za 60 let
Herci opustili natáčení a premiéry filmů. Začala největší válka o Hollywood za 60 let
14.07.2023 18:15:00 | Filmové novinky

Hollywood a jeho čelní představitelé odstartovali největší filmovou krizi od 60. let minulého století, když se zástupci hereckých odborů nedohodli se zástupci studií a streamovacích služeb na podobě dohody, která by hercům zajistila adekvátní podmínky do budoucna. Herci se tak připojili k již tři měsíce stávkujícím scenáristům.