FB pixel TP pixel
První český fantasy seriál je konečně kompletně dostupný online © Voyo / TV Nova

První český fantasy seriál je konečně kompletně dostupný online

Česká streamovací jednička Voyo do toho opravdu hodně šlape a v posledních měsících se snaží nabízet široké žánrové spektrum filmů a seriálů. Jedním z méně tradičních žánrů, které se streamovací služba spojená s TV Nova snaží blýsknout, je i nově kompletně dostupná fantasy minisérie Vědma.

Filmové novinky

V tuzemsku se fantasy prakticky netočí a za posledních sedmnáct let si vzpomeneme snad jen na Maharal - Tajemství talismanu nebo Princeznu zakletou v čase. Před několika týdny však vstoupil na streamovací službu Voyo první český fantasy seriál Vědma, který se podobně jako Maharal snaží pracovat s magií opředeným historickým jádrem Prahy. Na rozdíl od něj se však snaží cílit výrazně na starší publikum. Odvěký příběh o temné a světlé straně bojující o moc nad světem sledujeme očima mladé, vizemi zatížené dívky v podání raperky Annet X a spolu s ní se zatouláme do podzemních chodeb i jiného světa. Mimo mladé nadějné zpěvačky, a teď již i herečky, se povedlo pro projekt nadchnout výrazné obsazení v čele s Dagmar Havlovou, Josefem Trojanem, Jaroslavem Duškem, Vicou Kerekes či Janem Cinou.

Za seriálem stojí slovenské rodinné duo matky a syna Jakuba Kronera a Adriany Kronerové, kteří mají za sebou především úspěšné romantické komedie Šťastný nový rok a Šťastný nový rok 2: Dobro došli, a pokud jste nechtěli seriál sledovat postupně během několika týdnů, nyní máte možnost ho konečně dohnat. Pětidílnou minisérii si totiž můžete vychutnat na Voyo jako celek a kdo ví, možná se dočkáme i druhé řady. Tu však Voyo zatím nepotvrdilo.

Zdroj: TZ Voyo / TN.cz

 1 371 zobrazení   2 se líbí
Herci opustili natáčení a premiéry filmů. Začala největší válka o Hollywood za 60 let
Herci opustili natáčení a premiéry filmů. Začala největší válka o Hollywood za 60 let
14.07.2023 18:15:00 | Filmové novinky

Hollywood a jeho čelní představitelé odstartovali největší filmovou krizi od 60. let minulého století, když se zástupci hereckých odborů nedohodli se zástupci studií a streamovacích služeb na podobě dohody, která by hercům zajistila adekvátní podmínky do budoucna. Herci se tak připojili k již tři měsíce stávkujícím scenáristům.

Tuna akce a babička s rotačákem. Přehlížený superhrdina baví ve velkolepém traileru
Tuna akce a babička s rotačákem. Přehlížený superhrdina baví ve velkolepém traileru
13.07.2023 20:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. má letos za sebou dva monumentální propadáky v podobě komiksových filmů Shazam!: Hněv bohů a Flash. A již za pár týdnů zkusí své štěstí potřetí, tentokrát se zcela novým a ve světě prakticky neznámým hrdinů. Ten ale paradoxně působí mnohem sympatičtěji než jeho známější předchůdci.

Bitka na vlaku v rychlosti 95 km/h? Tom Cruise v novém videu opět vyráží dech
Bitka na vlaku v rychlosti 95 km/h? Tom Cruise v novém videu opět vyráží dech
13.07.2023 19:30:00 | Filmové novinky

Tom Cruise je mistrem šílených kaskadérských kousků. Ať už jde o skok z více než 7000 metrů s minimem kyslíku nebo šplhání po nejvyšší budově světa. Ani sedmý díl Mission Impossible s podtitulem Odplata – První část není o takovouhle akční sekvenci ochuzen a v novém videu se můžete podívat na detaily z natáčení.

Cavillův Geralt se loučí. Trailer Zaklínače naznačuje tragickou smrt hlavního hrdiny
Cavillův Geralt se loučí. Trailer Zaklínače naznačuje tragickou smrt hlavního hrdiny
13.07.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Tvůrci Zaklínače již před časem naznačili, že si hodlají v rámci budoucích řad Zaklínače pohrát s paralelními realitami, díky nimž by vysvětlili změnu obličeje Geralta z Rivie. Nový trailer naznačuje tragickou smrt milovaného protagonisty.