FB pixel TP pixel
Bitka na vlaku v rychlosti 95 km/h? Tom Cruise v novém videu opět vyráží dech © Paramount Pictures

Bitka na vlaku v rychlosti 95 km/h? Tom Cruise v novém videu opět vyráží dech

Tom Cruise je mistrem šílených kaskadérských kousků. Ať už jde o skok z více než 7000 metrů s minimem kyslíku nebo šplhání po nejvyšší budově světa. Ani sedmý díl Mission Impossible s podtitulem Odplata – První část není o takovouhle akční sekvenci ochuzen a v novém videu se můžete podívat na detaily z natáčení.

Filmové novinky

Jedna z nejdivočejších akčních scén nového filmu Mission: Impossible Odplata - První část se odehrává na střeše vlaku svištícího téměř stokilometrovou rychlostí hlubokým norským údolím. Na tom by asi nebylo nic výjimečného, od Cruise a jeho tvůrčího parťáka Christophera McQuarrieho jsme zvyklí na lecjaké šílenosti. Pozoruhodné ale je, že na střeše jedoucího vlaku, uhánějícího rychlostí 95 km/h, se ke Cruisovi připojil i představitel hlavního záporáka Esai Morales. „Akční scény jsem už dělal několikrát, ale natáčet je přímo na jedoucím vlaku pro mě byla novinka a poměrně těžká zkouška ohněm. Ale Tom to tak má rád, je to pro něj denní chleba,“ komentuje natáčení herec s portorickými předky.

A proč právě jedoucí vlak? „Když jsme o M:I 7 a jeho dobrodružné náladě začali mluvit, tak nás hned napadl vlak. Akční sekvence ve vlaku je něco, co jsme vždycky chtěli udělat,“ říká k volbě dopravního prostředku, který symbolicky odkazuje k finále prvního dílu, scenárista a režisér Christopher McQuarrie. Nejenom samotná kaskadérská akce nebyla jednoduchá, potíže byly i se samotnou konstrukcí a produkcí celé sekvence. „Nebyl k dispozici dostatek vlaků, které bychom mohli během natáčení zničit,“ dodává McQuarrie. „Museli jsme postavit vlak vlastní, navrhnout jej tak, aby fungoval na natáčení i na kolejích samotných… a natočit ho bylo také nesmírně náročné.“ Risk se ale vyplatil a Mission:Impossible 7 se tak opět pyšní scénami, které redefinují akční žánr.

Zdroj: Variety

 655 zobrazení   76 se líbí
Cavillův Geralt se loučí. Trailer Zaklínače naznačuje tragickou smrt hlavního hrdiny
Cavillův Geralt se loučí. Trailer Zaklínače naznačuje tragickou smrt hlavního hrdiny
13.07.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Tvůrci Zaklínače již před časem naznačili, že si hodlají v rámci budoucích řad Zaklínače pohrát s paralelními realitami, díky nimž by vysvětlili změnu obličeje Geralta z Rivie. Nový trailer naznačuje tragickou smrt milovaného protagonisty.

HBO ovládlo nominace na ceny Emmy. Válí The Last of Us, Pán prstenů je propadákem
HBO ovládlo nominace na ceny Emmy. Válí The Last of Us, Pán prstenů je propadákem
13.07.2023 17:55:00 | Filmové novinky

Po roce jsou zde opět nominace na televizní Ceny Emmy. Kabelovka a streamovací platforma HBO znovu potvrdila svou dominanci s celkovými 127 nominacemi. Navíc jí patří i první tři příčky mezi seriály s nejvíce obdrženými nominacemi.

Král Artuš ve stylu drsných Vikingů? Nové fantasy se v traileru nebojí krve a kouzel
Král Artuš ve stylu drsných Vikingů? Nové fantasy se v traileru nebojí krve a kouzel
12.07.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Ačkoli snímek Král Artuš: Legenda o meči nebyl v kině kdovíjakým hitem a zájem a obdiv diváků sklízel až v průběhu let díky online distribuci a fyzickým nosičům, streamovací služba MGM+ chystá novou verzi, jež estetikou z filmu Guye Ritchieho očividně silně vychází. A první trailer vypadá rozhodně zajímavě.

Vánoce budou magické! Trailer Wonky srší atmosférou, která tu nebyla od Harryho Pottera
Vánoce budou magické! Trailer Wonky srší atmosférou, která tu nebyla od Harryho Pottera
12.07.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Slavný příběh o Willy Wonkovi z pera Roalda Dahla dostává novou podobu v podobě prequelu o počátcích slavného výrobce čokolády. A režisér ultimátního rodinného dojáku Paddington opět dokazuje, že kouzelnou atmosféru vykouzlí jako málokdo.