FB pixel TP pixel
Melisandra z Hry o trůny promluvila o hlouposti posledních dílů seriálu © TMDB

Melisandra z Hry o trůny promluvila o hlouposti posledních dílů seriálu

Každý, kdo závěr Hry o trůny viděl, si na něj udělal nějaký názor, ať už byl s vyústěním spokojen nebo ne. Málokdo však doposud vyslovil názor, který má na závěr Carice van Houten, jež ztvárnila rudou kněžku Melisandru. Té se totiž nesmyslnost a ignorování předchozích událostí na závěru líbilo.

Filmové novinky

"Nejvíc miluju skutečnost, že byl nakonec celý trůn zničen," řekla herečka pro Hollywood Reporter. "Vážně se mi to líbilo a stejně tak náhodnost, s jakou se řešilo, kdo bude králem. Naivita toho celého byla ve skutečnost velmi chytrá," protože to reflektovalo, jak hloupý dokáže být i skutečný svět. "I o tomhle je život. Nějaký hlupák se může stát prezidentem," řekla van Houten. V originální citaci použila pro označení Brana (Isaac Hempstead-Wright) rozkošné slovíčko "dumbo", které prostě sedí.

Melisandra z Hry o trůny promluvila o hlouposti posledních dílů seriálu © TMDB

Herečka má totiž pravdu, "prezidentem" se opravdu minimálně z pohledu poslední řady stal takový ňouma, že o jeho vhodnosti musel Tyrion (Peter Dinklage, který si mimochodem za tuto roli odnesl Emmy) v řetězech notnou chvíli přesvědčovat nejen vůdce jednotlivých království, ale i samotné diváky. I tak to pro mnohé byla kompletně náhodná volba a tvrzení tvůrců, že Brana vždy chtěli mít na konci jako krále, trochu zvedá obočí nad některými jejich volbami v otázce děje a budování jednotlivých postav. Realita umí být neuvěřitelně hloupá a bylo by nepochybně krásné, kdybychom žili ve světě, kde se prezidentem žádný hlupák nikdy stát nemůže. Možná proto konec seriálu fanoušky tolik rozdělil a naštval - řada z nich očekávala, že aspoň tenhle fiktivní svět bude dávat trochu větší smysl než naše za vlasy přitažená realita. Moment, takže jsou Benioff a Weiss géniové?

 4 160 zobrazení   7 se líbí
Trailer na Infinity Ságu od Marvelu připomíná, že MCU je sérií dekády
Trailer na Infinity Ságu od Marvelu připomíná, že MCU je sérií dekády
23.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli má Marvel Cinematic Universe za sebou kromě řady parádních filmů i několik ostudných vystoupení (koukáme na vás druhý Thore a velenudná Captain Marvel!), při pohledu na celek nelze než uznale kývat hlavou nad úspěchem, jehož Marvel napříč roky dosáhl.

Skotsko kvůli brexitu padá, seriálový Pán prstenů míří zpět na Nový Zéland
Skotsko kvůli brexitu padá, seriálový Pán prstenů míří zpět na Nový Zéland
20.09.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Ještě letos v dubnu skotská media nadšeně referovala o tom, že dohoda s Amazonem je na spadnutí a v Edinburghu se brzy začne točit miliardový seriál ze světa Pána prstenů. Jenže nyní je všechno jinak. Filmařům se nezamlouvá nejistota okolo brexitu, a tak raději zvolili osvědčenou jistotu.

Netflix má další problém s češtinou. Dabing u The Crown je posunutý
Netflix má další problém s češtinou. Dabing u The Crown je posunutý
18.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli je to zarážející, gigant jako Netflix nemá kdovíjak velkou kontrolu na jazykovými verzemi svých vlastních či zakoupených seriálů. Po místy nelichotivém překladu Teorie velkého třesku se Netflixu povedlo nahrát k seriálu o britské královně Alžbětě II. posunutou zvukovou stopu.

Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+?
Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+?
18.09.2019 | Filmové novinky

Marvel ve fázi 4 kromě celovečerních filmů vypustí i několik seriálů, které bude nutné sledovat pro další orientaci v celém MCU. Proto jsme se rozhodli, že se v průběhu příštích týdnů zaměříme na všechny oznámené projekty. Nejprve se podívejme na očekávanou sérii v hlavní roli s bohem Lokim.