FB pixel TP pixel
Nová česká komedie dobývá Netflix. Daří se i dalšímu tuzemskému hitu © CinemArt

Nová česká komedie dobývá Netflix. Daří se i dalšímu tuzemskému hitu

Režisér Jiří Havelka si po megahitu Vlastníci vyšlápl na jinou komediální jízdu z uzavřeného prostředí. Tentokrát sledujeme osudy vlakových cestujících, kteří čerstvě vtrhli na Netflix a hned obsadili první příčku sledovanosti.

20. 10. 2022 15:20 | Filmové novinky

Vlastníci Jiřího Havelky byli svého času obrovským hitem. Vždyť je v kinech vidělo přes 300 000 diváků a i na Netflixu se jednalo o ohromný hit. V TOP 10 nejsledovanějších filmů se svého času drželi dlouhých 18 dní. A úspěch film slavil i na iTunes, tam se v přední desítce udržel dokonce 106 dní. Satiricky brilantní Vlastníky dodnes na Netflixu najdete, pokud vám ale jejich humor sedí, pozornost byste měli zaměřit na Havelkovu novinku Mimořádná událost, která jen pár dní nazpět na Netflix vstoupila také. A okamžitě se stává hitem.

Nový hit na Netflixu

Mimořádná událost vypráví o cestujících malého motoráčku, který se bez strojvedoucího rozjede z kopce a panoptikum postav následně řeší trampoty s tím spojené. Havelka i tentokrát satiricky tepe do našich lidských slabostí a ačkoliv není jeho novinka tak vydařená jako Vlastníci, stále je hodna pozornosti. V kinech se jí docela dařilo, když film překonal návštěvnost 100 000 diváků, zdá se ale, že pšenka na Netflixu také pokvete. Hitem se film stal prakticky okamžitě po nasazení a aktuálně drtí první pozici nejsledovanějších filmů na tuzemském Netflixu. Poráží tak novinky samotného Netflixu Prokletí městečka Bridge Hollow nebo Nejšťastnější holka pod sluncem.

Havelkova novinka zamířila na Netflix po 257 dnech od uvedení v kinech a aktuálně je na této platformě uvedena exkluzivně. Nejedná se však o jediný český film, jemuž se daří. Doslova fenoménem se na Netflixu stala i hitovka Tři Tygři ve filmu: Jackpot, která se drží v netflixovském Top 10 už 66 dní. Úspěch má tahle komedie se Štěpánem Kozubem i na Slovensku, kde se na předních pozicích udržela 22 dní. Tak schválně, jak dlouho vydrží Mimořádná událost.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Kritici se vysmáli novému fantasy Netflixu. Pokus o dalšího Pottera krutě nevyšel
Kritici se vysmáli novému fantasy Netflixu. Pokus o dalšího Pottera krutě nevyšel
20.10.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Od středy je v katalogu Netflixu k dispozici výtvarně oslňující a hvězdně obsazené akční fantasy Škola dobra a zla. Bohužel to dle prvních kritických reakcí vypadá, že o mnoho více toho nový netflixovský spektákl nenabídne.

Netflix chystá návrat akčních hitů. Nové trailery jsou plné monster a adrenalinu
Netflix chystá návrat akčních hitů. Nové trailery jsou plné monster a adrenalinu
19.10.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Na listopad si Netflix připravil návrat svých dvou úspěšných akčních franšíz. V právě vydaných vysokoktanových trailerech streamer láká na druhou řadu akční fantasy a na pokračování francouzského akčního krimi hitu.

Nový Rocky přichází. Emocemi a akcí nabušený trailer ale řadu lidí zklame
Nový Rocky přichází. Emocemi a akcí nabušený trailer ale řadu lidí zklame
19.10.2022 11:15:00 | Filmové novinky

Série Rocky pokračuje už svým devátým dílem. Tentokrát se Adonis Creed bude muset vyrovnat se svým nejhorším soupeřem, na dveře mu totiž zaklepe jeho vlastní temná minulost. A on má doopravdy co ztratit.

Kolik řad bude mít Rod draka? Autor Hry o trůny odhalil naprosto nutný počet
Kolik řad bude mít Rod draka? Autor Hry o trůny odhalil naprosto nutný počet
18.10.2022 18:30:00 | Filmové novinky

Nový seriál Rod draka, který začíná 173 let před narozením Daenerys Targaryen, je u diváků obrovský hit! Seriál je úspěšný i co se týče čísel. Jednu epizodu sleduje průměrně 29 miliónů diváků. Co však bude dál?