FB pixel TP pixel
Draci už tančí! Trailer na finále Rodu draka ukazuje Rhaeneřinu odplatu © HBO Max

Draci už tančí! Trailer na finále Rodu draka ukazuje Rhaeneřinu odplatu

HBO předvedlo velkolepý trailer na finále první řady svého chváleného seriálu Rod draka. Zatímco se devátý díl věnoval výhradně pletichám Hightowerů, finální epizoda ukáže druhou stranu konfliktu. A Rhaenyra rozhodně nezůstane se svou rodinou jen u slov.

18. 10. 2022 12:15 | Filmové novinky

Jen o týden a kousek po finále seriálu Pán prstenů: Prsteny moci skončí i první řada dalšího obřího seriálu letošního podzimu. Rod draka v 9. epizodě ohromil velkolepým závěrem, ve kterém Západozemí dostalo nového krále a v němž princezna Rhaenys předvedla dlouho doutnající odbojnost. Nyní trailer na závěrečný díl první řady odhaluje, jaká bude odveta Rhaenyry a její části rodu Targaryenů. A moc hezké to rozhodně nebude.

Rhaenyra na Daemonovu radu odmítne před Aegonem II. pokleknout a naopak vyšle své syny na dracích proti nepříteli. Jak navíc trailer odhaluje, zapojí se i Daemon, čímž definitivně odstartuje to, co fanoušci George R. R. Martina znají jako Tanec draků. Tedy ultimátní střet mezi Aegonem a Rhaenyrou o Železný trůn, který bude trvat dva roky, umře v něm podstatná část lidí na obou stranách konfliktu a který nasměruje Targaryeny po letech prosperity k úpadku.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Harrison Ford je klíčovým mužem Marvelu. Má nakročeno stát se dalším Hulkem
Harrison Ford je klíčovým mužem Marvelu. Má nakročeno stát se dalším Hulkem
18.10.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Po tragickém skonu Williama Hurta zůstala klíčová postava dalších fází MCU, proslulý generál Thaddeus Ross, neobsazena. Po sérii spekulací nyní Marvel potvrdil herce, který Hurta nahradí. A jedná se o pořádně hvězdné jméno!

Tom Cruise se chystá točit ve vesmíru. Provede tam věc, kterou přepíše historii
Tom Cruise se chystá točit ve vesmíru. Provede tam věc, kterou přepíše historii
17.10.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Režisér Doug Liman a herecká hvězda Tom Cruise plánují společný snímek, jenž se bude z části natáčet na Mezinárodní vesmírné stanici. Cruise by pak měl jako první civilista uskutečnit i výstup do vesmíru.

Wolverine nabírá formu! Hugh Jackman ukázal, jak se připravuje na Deadpoola 3
Wolverine nabírá formu! Hugh Jackman ukázal, jak se připravuje na Deadpoola 3
16.10.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Hugh Jackman jen dva týdny po oznámení, že se vrací k roli Wolverina, naběhl do fitka začal pumpovat pořádné železo. Deadpool se mezitím dočkal odložení o pár měsíců kvůli problémům s produkcí chystaného Bladea.

Nejlepší válečný film dekády míří na Netflix. Recenze chválí jatka bez kompromisu
Nejlepší válečný film dekády míří na Netflix. Recenze chválí jatka bez kompromisu
16.10.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Zdá se, že podzimní nabídku bude mít Netflix silnou i v letošním roce. První recenze jeho adaptace protiválečné klasiky totiž nešetří chválou a mluví o nejlepším válečném spektáklu za poslední dekádu.