FB pixel TP pixel
Nejlepší akční film roku? Trailer Mission: Impossible 7 nenechá nikoho na pochybách © Paramount Pictures

Nejlepší akční film roku? Trailer Mission: Impossible 7 nenechá nikoho na pochybách

Už 13. července se do kin přiřítí dlouho očekávaný a také odkládaný sedmý film ze série Mission: Impossible. Špiónské intriky nikdy nebyly komplikovanější a rozhodování o osudu týmu nemožné mise zase složitější. A ano, Tom Cruise provádí neskutečně šílené kousky.

17. 5. 2023 16:45 | Filmové novinky

5 let. Přesně tak dlouho jsme museli čekat na film Mission: Impossible Odplata - První část, než se ho 17. července konečně dočkáme v kinech. Může za to samozřejmě covidové natáčení, které film několikrát pozastavilo a donutilo tvůrce v čele s Christopherem McQuarriem a Tomem Cruisem k razantním odkladům. Ostatně komplikovaný vznik a distribuce provázel i jiný Cruisův spektákl Top Gun: Maverick, jehož jsme se dočkali v loňském roce.

Nová Mission: Impossible úzce navazuje na předchozí kapitoly, především pak na pátý a šestý díl, které byly rovněž v režii Christophera McQuarrieho. Ten ostatně kromě sedmého dílu pracuje i na osmé části, které bychom se měli dočkat již v příštím roce. Vzhledem k úzkému navázání se tudíž vrací řada postav z předchozích filmů. Klasikou jsou samozřejmě stálice série Ving Rhames a Simon Pegg jako IT specialisté a zkušení borci z terénu Luther a Benji. Chybět nemůže ani femme fatale Rebecca Ferguson alias špiónka Ilsa Faust. Nováčky pak bude herečka Hayley Atwell a také Pom Klementieff, která si po Strážcích galaxie střihne záporačku. Hlavním padouchem však bude Esai Morales, s nímž se Cruisův Ethan Hunt porve mimo jiné na střeše vlaku. Podle tvůrců má jít o nejkomplikovanější scénu v historii série.

Vrátí se ale také Bílá vdova Alanna Mitosopolis ztvárněná herečkou Vanessou Kirby a nesmírně se těšíme i na velkolepý návrat na scénu Henryho Czernyho, který znovu ztvární agenta Kittridge, který Huntovi zatápěl v už úplně první Mission: Impossible v režii Briana DePalmy. Ačkoli je samotná upoutávka hodně chudá na odhalování příběhu, to samé rozhodně neplatí pro akci a nastínění hutné atmosféry, která je bez diskuze mrazivá. Zdá se, že špionské hrátky nikdy nebyly studenější (ano, ani za studené války ne) a Hunt se zase jednou bude muset rozhodnout, jestli je tým přednější než nemožná mise. Kromě bitky na vlaku a zavěšení z něj ve stylu herního fenoménu Uncharted samozřejmě nemůže chybět Cruiseovo ikonické běhání a ani do finální podoby dotažený skok z motorky, po němž následuje Cruisův pád do rokle. Připočtěte si odkazování na Lawrence z Arábie, divoké automobilové honičky a všudypřítomnou osudovost a je jasné, že jestli nějaký akčňák letos musíte vidět v kině, je to právě tenhle.

Zdroj: Empire

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Fanoušci slaví. Indiana Jones míří na Disney Plus. Poprvé dorazí i nesehnatelný seriál
Fanoušci slaví. Indiana Jones míří na Disney Plus. Poprvé dorazí i nesehnatelný seriál
17.05.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Fantastické překvapení si pro fanoušky archeologa s kloboukem a bičem přichystalo studio Disney. To totiž vyjednalo práva na kompletní sérii Indiana Jonese, přičemž poprvé do online prostoru zamíří i příběhy mladého Indyho. Ty byly dosud dostupné pouze na VHS a DVD.

Clarkson a spol. projeli Českem. Nový speciál The Grand Tour má datum premiéry
Clarkson a spol. projeli Českem. Nový speciál The Grand Tour má datum premiéry
17.05.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Pakliže fandíte rychlým a mnohdy vzácným vozům, humorným situacím a především slavné trojici moderátorů Clarkson, May a Hammond, měli byste zbystřit. Blíží se totiž premiéra chystaného speciálu The Grand Tour. A trio borců tentokrát zavítalo i do Česka.

Vyproštění 2 hýří akcí na jeden záběr. Trailer má nápadů na rozdávání
Vyproštění 2 hýří akcí na jeden záběr. Trailer má nápadů na rozdávání
16.05.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix představil plnohodnotný trailer na akční pokračování Vyproštění 2, v němž se Chris Hemsworth vrátí jako žoldák Tyler Rake. Ten minule sice zemřel, nyní se ale vrací silnější než kdy dřív.

Exkluzivní přiznání i záběry. Schwarzenegger v novém seriálu odhalí city místo svalů
Exkluzivní přiznání i záběry. Schwarzenegger v novém seriálu odhalí city místo svalů
15.05.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Akční ikona Arnold Schwarzenegger se už 25. května vrátí na Netflix s akční komedií Fubar. Streamovací platforma ale nově odhalila, že kromě fikčního špionážního seriálu uvede i třídílný dokument, v němž Arnie otevře srdíčko dokořán.